Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký mikrofon?

Od: nika15* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, právě vybírám mikrofon.. Bohužel ale vubec těm číslům , co jsou u popisu mikrofonu nerozumím, tak se ptám vás :) Moje jediný požadavky jsou - 1)aby ten mikrofon neměnil hlas(v nynějším mikrofonu mám hrozně dětský hlas), 2)aby se do něj dalo docela slušně zazpívat(samozřejmě za tu cenu nečekám zázraky), 3)připojení k PC 4)cena do 500,- .. Budu moc ráda ze každý tipy.. Jelikož tomu vážně nerozumím.. Děkuju :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Za 500Kč zázraky opravdu nečekejte...

Základní model mikrofonu pro vokály a hlas zn.Sennheiser typ e 815-S-X stojí cca 1500Kč...ostatní kvalitní model pak samozřejmě více..

Možná AKG typ D44...začíná cenou někde na 700Kč..

Neměl by je být problém vyzkoušet někde v prodejně s hudebními nástroji...

jofa*

K PC si pořiďte mikrofón elektretový. Dynamický na přímé propojení s PC se nehodí. Má malý zisk. Jde potichu.

hodnocení

0x

Jednou jsem měl rozebraný mikrofon za 1500Kč celkem kvalitní a co myslíš, že tam bylo elektretová "pecka" co se dá koupit za 20Kč. Už jednou jsem tady tímto zdělením rozpoutal malou lokální válku, ale je to tak: A když si s tím někdo dá práci a par si jich otestuje tak příjde na to, že to je pravda :D. Ale nedejte se splést, mluvím o kondenzátorových / elektratových, dynamické mikrofony to je zcela jiná kapitola.

jofa*

Pamatuji na tu "válku" ale ať si tedy koupí dynamický a bude se divit, že ho bude muset mít přilepený u pusy, aby něco slyšel. Už to tady taky bylo, že si jedna stěžovala, že není vůbec mikrofón slyšet. Taky jsem se jednou takto spletl. Dynamický AKG za 2 litry byl u PC k nepoužití. Naštěstí jsem jej uplatnil jinde.

rv*
hodnocení

0x

Pokud máte se současným mikrofonem dětský hlas, nový mikrofon to nespraví. Asi jste se po nahrání poprvé slyšela tak, jak vás slyší ostatní stále a nejste na ten rozdíl zvyklá. Kvalitnější zvuk hlasu udělají až dodatečné efekty, i obyčejné zvukové karty umožňují echo, reverb, ...

hodnocení

0x

jofa:

kondenzátorový / elektretový má podstatně menší výstupní signál než dynamický, ale ta pecka má v sobě FETový zesilovač a proto pak dává zase o něco víc než dynamický ;). Stačí přidat tranzistor, napájení pro něj leze z mikrofonního vstupu a je hotovo, když už si dal za to takové nehorázné peníze *smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]