Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ošoupané lesklé plasty

Od: sanka* odpovědí: 8 změna:

Ahoj,chci se poradti,jestli jde třeba nějak udržovat,nebo dokonce odstranit škrábance na lesklém plastu?Koupil jsem si notebook a dokonce,ikdyž jsem to otíral nějakým speciálním hadříkem,kterým se čistí brýle tak se poškrábal..

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Já při používání NB dbám na slušné zacházení s panty a občas profouknu větrací mřížky. Údržba povrchu spočívá v tom, že jej občas otřu prachovkou a fouknu do klávesnice. Jinak údržbu neřeším. Za 3,5 roku každodenního používání jsem na něm žádný škrábanec neobjevil. Pokud ti záleží na vzhledu víka, tak mu můžeš dát nový kabát. Inspiraci najdeš třeba tady:

aukro.cz/...

auto.aukro.cz/...

sanka*
hodnocení

No,ten můj je poškrábaný kolem displeje zevnitř,mám ho tak měsíc a je to od toho,jak jsem se snažil vyčistit hadříkem otisky z toho lesklého rámu..

Jemnou lapovací pastu, hadr, nebo filcový kotouč na vrtačce a mnoho trpělivosti. Loni jsem takto leštil podrápaný notebook. Měl jsem jej rozebraný a ty plasty jsem lešil samostatně. Výsledek - jako nový *smich*

doplněno 27.11.11 10:56:

Moc dobře nechápu, jak může někdo při otírání otisků poškrábat plast *haha*.

sanka*
hodnocení

No,sám se divím,nejsou to vyložené škrábance,jakože rýha nebo tak něco,ale když se podíváte ze strany tak je to vidět a to dost..Přemýšlel jsem právě jestli na to není nějaká pasta,nebo tak něco..

Pokud to nejsou rýhy a je to jenom vidět z boku, tak stačí zubní pasta, měkký hadřík a leštit a leštit, dokud to nezmizí. Ale já bych to neřešil, čím víc člověk bazíruje na takovýchto maličkostech, tím je větší pravděpodobnost, že se mu nechtěně přihodí něco horšího ( nějaký opravdu velký škrábanec), jedna z odnoží rozsáhlého Murpyho zákona *smich*

sanka*
hodnocení

No,docela mě to rozčiluje,notebook je Lenovo a i spoje na něm - je mezi spárama vidět nějaká hmota,kterou to asi slepují a to ho všichni chválí za kvalitu zpracování.. :) Je to tedy jen za 10 tisíc,ale dnes jsem viděl v prodejně 2 stejné a ty spoje byli bez lepidla,mám na to asi smůlu.. :)

Achjo - ten počítač je na používání nebo do vitríny? :D

sanka*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]