Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sony K310i umřel

Od: shlaighter* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, dnes mi "umřel" Sony Ericsson k310i . Nejde zapnout, i když byl na nabíječce a vůbec nereaguje. Nevíte co s tím? Děkuji za odpověď.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co je to za divnou dobu, to už neexistují lidi, kterým způsobí radost odstraněná závada a navíc vlastníma rukama? *bzum*

Může to být baterkou, zrovna nedavno jsem řešil stařičkou SE K610.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Píšeš sice, že byl na nabíječce, ale nepíšeš, jestli se nabíjel. Jako první bych vyndal baterku a očistil kontakty.

zajixxx*
hodnocení

0x

osobně bych se to ani nepokoušel opravit a kopil bych si nový telefon, popřípadě ten samý jak máte vy třeba z bazaru je to otázka pár desetikorun..

shlaighter*
hodnocení

Děkuji, kontakty očištěny, mobil funguje.

Jenom se mi záhadným způsobem smazala všechna data = obnovení do továrního nastavení?

No ale to mi až tak nevadí, jenom trošku mrzí :)

Znovu děkuji. Už je to VYŘEŠENo

hodnocení

0x

Voltmetr - změřit baterku - pod 3V - podvybitá. Pokud má třeba 1V a méně, je silně podvybitá a těžko říct jestli ještě bude žít. Já dal třeba podvybité baterce šestivoltovej šok po dobu několika vteřin a zase jede dobře, jinak zkusit nabít přímo napětím 4,2V (radši omezit proud odporem tak do 0,8A).

Jestli má baterka 3,7V a víc, bude chyba v mobilu

doplněno 21.11.11 18:47:

No, tak jsem nebyl dost rychlej :D

shlaighter*
hodnocení

A myslíte, že mi to vadí? Jsem rád za další informace- i když tentokrát nebyly potřeba, můžou posloužit mně i ostatním. Proto Vám také děkuji.

Vzhledem k tomu, že se mobil dostal do továrního nastavení tak si dovolím odhadnout, že nepomohlo ani tak vyčištění kontaktů jako spíš to vyndání a zandání baterky ;). Někdy když se "hryzne" mobil tak vyndání a zandání baterky způsobí tkzv. studený reset, což je tovární nastavení.

shlaighter*

Ano, ale vyndat a zandat baterku jsem zkoušel ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]