Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nahrávání na dvd

Od: laso69 odpovědí: 7 změna:

Kdo umí poradit : mám dvd přehrávač s stb a přes USB nahrávám pořady na flešku. Ale protože se na ni moc filmů nevejde, tak jsem na doporučení prodavače v o-key koupil externí HDD. Ale dvd mě ho vůbec nenačte. Nevíte někdo co s tím?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dubs*
hodnocení

0x

Zkoušel si jít víc "hloubš" do nastavení přehrávače a tam EHDD něak spárovat?

frantisekpetru*

Ještě jsem neslyšel o tom, že by se musel externí HDD nějak párovat...

hodnocení

0x

Pokud je to HDD s napájním přes USB může být problém tam, že settobox jej neutáhne, pak bývá problém v tom jakou velikost podpouje a v neposlední řadě ve formátu HDD.

hodnocení

0x

Jaký systém souborů má ten hdd?Předpokládám že asi NTFS ale tento systém většina přehrávačů a televizí s USB nenačte.Přeformátuj ten hdd na systém souborů FAT32 a mělo by to jít.Ale pozor ve windowsech to na tento FAT32 nepůjde naformátovat to jdou jen disky myslím do 15GB a tak málo tento externí určitě mít nebude.Takže stáhnout nějaký software na formátování popřípadě přímo od výrobce disku a tím by to naformátovat mělo jít.

hodnocení

0x

Jak jsem už zmínil, nemusí tak velkou kapacitu podporovat, pokud je primárně navržen na flashky, v tom případě pomůže rozdělení disku na několik disků. Mě v podobném případě pomohlo rozdělit disk na několik částí po 29GB a začalo mi to chodit ;)

frantisekpetru*

Já doporučuji začít hlavně tím přeformátováním na FAT32, potom teprve případně sekat na menší oddíly. Můj DVD přehrávač třeba taky má dle návodu podporovat jen flashky a dokonce jen hudbu a foto a ve skutečnosti si poradí i s 64GB oddílem na externím HDD a s "avičkovými" filmy na něm uloženými. Jen potřebuje podporu externího napájení.

doplněno 21.11.11 22:50:

Jinak na formátování a vůbec práci s disky používám software Easeus Partition Master.

laso69
hodnocení

*palec*takže jsem pomocí programu přeformátoroval externí disk na FAT 32 a už to na dvd funguje. Takže děkuji za rady*dril*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]