Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Širokopásmový přijímač

Od: sokol1 odpovědí: 9 změna:
Jednoduchý širokopásmový přijímač, který je naladěn na celé letecké pásmo, umožňuje příjem všech probíhajících konverzací na libovolných kanálech.

Příjem leteckého pásma a poslech komunikace pilotů letadel a navigačních věží zažívá v poslední době velký boom. Jen v České Republice je k tomuto tématu otevřeno několik diskusních skupin se stovkami členů. Není se samozřejmě čemu divit, když poslech hovorů mezi posádkou letadel a navigačními věžemi není ani nijak obtížný, ani není nelegální. Požadavkem je pouze jednoduché technické vybavení v řádu tisíců korun a vhodné místo pro kvalitní anténu.

Neznáte někdo prosím odkaz na diskusní forum o tomto tématu? Máte s tímto přístrojem někdo zkušenosti?

Rád bych si některý širokopásmový přijímač pořídil, mohl by mi někdo poradit?

Děkuji. Sokol1 konec...

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Nedávno jsem měl půjčený scaner 20 Mhz - 1 GHz. A procházel jsem si všechna pásma - z nostalgie na staré časy. Na letecké pásmo mě kamarád upozornil, že prakticky nic neuslyším. Skutečně, ač nad námi je rušná letecká křižovatka, tak v pásmu byl klid. Že prý jen blízko letišť se v rádiovém provozu něco děje. Nevadí, stejně mluvené angličtině já dědek nerozumím. Ale v internetovém rádiu Screamer Radio poslouchám v předvolených stanicich Airport Scaners rádiový provoz některých letišť. Zřejmě i na těchto stránkách by šlo si nějaký poslech najít liveatc.net/...

hodnocení

1x

Od roku 2013 bude letecká komunikace podobná SMSkám a letadla s řízením FlyByWire budou řízena přímo pozemními dispečery ;)

drich*
hodnocení

0x

trošku mimo téma:

Než si tento přijímač pořídíte zvažte na jaké úrovni je Vaše angličtina, jelikož veškerá komunikace probíhá právě v angličtině.

hodnocení

0x

Angličtina používaná v letecké komunikaci není nic složitého, je to hlavně proto aby nemohlo dojít k přeslechům, omylům a jiným nedorozuměním, nehledě na to, že letecká komunikace není nic moc zajímavého :). Po roce 2013 skoro vymizí, takže investice do radiopřijímače je dost krátkodobá.

sokol1
hodnocení

0x

Děkuji za rady. S angličtinou problém nemám. Krom toho, určitě by se daly naladit i jiné frekvence např. městská policie, hasiči apod...

Uměl by mi někdo poradit jaký typ přijímače pořídit, aby byl dostatečně kvalitní?

Děkuji. S.

drich*

mrkněte na tento web:

kolmanl.info/...

je tam psaná zkušenost člověka s konktrétním typem příjímačů, jsou tam odkazy, kde přijímače koupit,

je tam i tabulka se spoustou frekvencí.

tesyk*
hodnocení

0x

Přijímač si vyberte třeba zde: ddamtek.cz/..., ale s policií již moc nepočítejte. Ty doby, kdy vysílali kolem 70MHz jsou již pryč a nyní používaj kódovaný digi přenos.

sokol1
hodnocení

0x

Mockrát Vám děkuji.

Sokol1 :)

buss
hodnocení

0x

Spíše jde o přehledové přijímače, ne? Jsou na to speciály, otázka je, kolik do toho chcete vrazit. Pak kanálovky. Nejlépe najít speciál web se s touto tematikou zabývající, nakontaktovat se na zájemce. Pak podle rozvržení služeb, které kmitočty používají (na webu telekomunikací), je slyšet hasiče, záchranky, dráhu...
ok1zoo.blog.cz/...
radio-dx-blog-kh.blogspot/...
csdxc.cz/...
aeroweb.cz/...
atd

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]