Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehrání zvuků z minidisku do PC nebo flash

Od: oskara odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, do nedávna jsem měla přístup k zařízení, kde jsem mohla zvuky z minidisku přehrát do PC a dále zpracovat. Jak mohu zvuk z minidisku přehrát na CD nebo flash v domácích podmínkách? Bez potřeby zvuky upravovat nebo stříhat, to jde na minidisku, jde mi jen o uložení na jiný nosič. Návod na minidisk už nemám, je to kus starý 15 let. Děkuji za rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzs*
hodnocení

3x

Zdravím, úplně tomu nerozumím, máte jenom minidisk jako nosič, nebo i odpovídající přehrávač? Pokud máte zařízení, na němž lze minidisk přehrát, stačí sehnat kablík, který v přehrávači minidisků zapojíte do konektoru na sluchátka a druhý konec kablíku zapojíte do zvukové karty počítače (konektor line-in). Pak např. pomocí programu Audacity ( slunecnice.cz/... nahrajete zvuk z minidisku do počítače a uložíte jej jako MP3. Ten si pak můžete dát na flashku nebo CD...

oskara
hodnocení

Díky za reakci. Ano mám přehráváč minidisků. Zkusím se poprat s vaším návodem, zkusím sehnat onen kablík a přehrát to na flash. Pak vám dám vědět, jak to dopadlo -))

Ještě jednou děkuji.

oskara
hodnocení

tak jsem se naučila přehrát do audacity zvuky z minidisku (přístroje i nosiče). zatímco při nahrávání to zní dobře, po nahrání a při přehrání zvuk zní jak ze sudu,. čím to, prosím, může být? děkuji za odpověď

honzs*

Podívejte se, co máte zvoleno v Úpravy -> Nastavení -> karta Audio vstup/výstup, jestli máte u položky kanály vybráno stereo. Případně se mrkněte na další možnosti v nastavení, nebo sem vložte screenshoty programu.

doplněno 02.03.13 12:41:

Nemáte vůbec zač, rád pomůžu, budu-li moct :) Žádná otázka není amatérská.

oskara
hodnocení

aha - to byla ta chyba, nenabízelo mi to nic jiného než mono, tak jsem v nastavení - Zařízení nastavila Realtek High Definition Audio a pak už se mi nabídla možnost sterea. Jste hodný, že se věnujete mým amatérským dotazům, děkuji.

Nejde jen o nastavení stereo, ale i nějaký rozumný vzorkovací kmitočet - 44.1kHz

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]