Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

GPS-ka pro geocaching - jakou vybrat?

Od: mysak* odpovědí: 6 změna:

Chtěli bychom synovi (16 let) koupit GPS-ku pro geocaching. Vesměs se radí od Garminu, má tam ale nepřeberně modelů.

Cenová relace kolem 7-8 tisíc. Dík za radu jakou koupit.

Myšák

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

drich*
hodnocení

2x

Geocaching může provozovat i s mobilem, podporujícím GPS s vhodnou aplikací.

Pokud chcete jít do Garminu, je to dobrá volba.

Cenově se bezproblémů vejdete do 5 000 Kč

Bohatě vystačí např. tyto modely:

garmin.cz/...

garmin.cz/...

mysak*
hodnocení

Dík, ta informace o mobilu je zajímavá, protože starý mobil již synovi dosluhuje a bude potřebovat nový. Jaký byste poradili?

Dík

Myšák

Již několik let dělám kešky s pomocí mobilu a není problém. Takže já bych se osobně vydal cestou novýho mobilu s GPS a nahráním potřebných aplikací.

drich*

No je těžké radit, dnes má GPS kdejaký telefon a synovi se určitě taky líbí něco, takže vyberte podle jeho představ a podle Vašich cenových možností.

Důležité je tedy chtít telefon s GPS a pokd možno s operačním systémem ANDROID - s tímto systémem totiž bude moct syn doinstalovat do telefonu i jiné než navigační aplikace a hry a zdarma jich jsou z oficiálního MARKETU tisíce.

Seženete telefon za 4000 až 5000 Kč s výše uvedenými parametry, ale můžete koupit i za 8000 Kč i když to bych nedoporučoval už jen kvůli tomu, že syn sice bude "COOL"mezi spolužáky, ale telefon sebou bude nosit všude a když ho ztratí nebo mu ho ukradnou, bude to citelná ztráta.

Vybral jsem z pár levnějších modelů:

http://www.mobilhouse.cz/samsung-s5570-galaxy-mini-steel-gray/d-5471/

mobilhouse.cz/...

mobilhouse.cz/...

mobilhouse.cz/...

je to pouze pro příklad, jelikož telefonů v ceně 3500 - 5000 Kč od různých začek s Androidem a GPS je obrovské množství

tesyk*

Hledání kešek s mobilem je opravdu bezva, ale má to, alespoň u SG1, jednu vadu a to je výdrž baterie. Protože nejenom že běží GPS, ale i GSM a občas internet, čili baterie mi vydrží tak na 3-4 hodiny, což pro celodenní výlet rozhodně nestačí. Dokoupil jsem si proto k mobilu i externí dobíjení.

mysak*
hodnocení

Dík, to je cenná informace. Takže hledat mobil s dobrou výdrží baterie resp záložní zdroj nebo dobíjení. Zkusím navštívit Samsungy, i když jsem spíš nokiák, ale ta informace o operačním systému Android je asi důležitá. Uvidím, co mi nabídnou.

Zdravím

Myšák

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma geocaching

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]