Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde koupit baterii do AKU vrtačky?

Od: leoseek odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

mám doma vrtačku meister MAS 120B electronic s 12V baterii Ni-Cd.

Aku vrtačku jsem používal jen málo a nyní mám po nabití velmi špatnou baterii, dá se tato baterie ještě nějak oživit? Mám ji asi 5 - 6 let. Nebo kde tuto baterii koupit?

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

na takovou starou vrtačku asi dnes originál těžko seženete... co kdyby jste zkusil ten obal akumulátoru opatrně rozebrat, vybrat staré nabíjecí akumulátory a zakoupit nové a pospojovat a znova vložit do pouzdra?

já tak opravoval, resp. měnil více aku k ručním spotřebičům... úspěšně...

doplněno 18.11.11 17:54:

ani neoriginál neseženeš... rozeber ten futrál, vyber akumulátory a jdi třeba do Planeo, nebo Auva, nebo Okay nebo Emos, nebo Euronics, u vás je jich do bludu... tam ti určitě poradí... když nebudou mít oni, poradí, kde by mohli mít

doplněno 18.11.11 18:12:

píši, že to jsou akumulátory a ty jsou nabíjecí... baterie se nabíjet nedají... a typ aku podle těch starých, které vybereš, zřejmě NiCd, ale dnes už se dají sehnat i jiného typu se stejnými nebo lepšími parametry, teda napětím a kapacitou a rozměry...

pokud seženeš nové aku, pouvažuj nad jejich cenou... jak píše kubinec, možná, že nová vrtačka by přišla po té finanční stránce trošku více, jak nové akumulátory, ale bude nová... a možná bude mít i dva akumulátory..

totiž koupíš nové akumulátory a potom se ti jak natruc rozsype samotná stará vrtačka...

leoseek
hodnocení

A myslíte, že neoriginální baterii bych někde sehnal? Jinak ten nápad rozebrat baterii a vyměnit články není špatný, jen kde ty články sehnat a musí bát opět asi Ni-Cd?

Děkuju

leoseek
hodnocení

Dobře tak já to tedy zkusím a musí to být baterie dobíjecí ne? A NIi-Cd?

Ano, musí být dobíjecí. Typ baterie by měl odpovídat jednak jmenovitému napětí a také typu nabíječky. Nabíjení NiCd baterií se liší od nabíjení NiMH. A úplně jinak se nabíjejí lithiové baterie. Já mám dobré zkušenosti s repasí, dávají tam lepší články s vyšší kapacitou, než jsou originál.

search.seznam.cz/...

leoseek
hodnocení

Tak jo zkusím se poptat, jinak jak víte že je u nás jak Planeo, Auva, Okey, Emos? Jak víte odkud jsem? :)

hodnocení

0x

"levněji" vás vyjde koupit novou AKOVKU ;)

cepagis*

V prodejnách s elektrosoučástkami lze samozřejmě sehnat akumulátorky s nabodovanými pásky - takže koupit tyto aku a doma z nich baterii sestavit. Když se s tím nebudete chtít dělat doma, tyto prodejny Vám většinou celou repasi aku zprostředkují, přinesete akumulátor a za pár dní jej máte zpátky. Výhodou je, když je rozebiratelný (na šroubky), ale i s repasí těch lepených mám dobré zkušenosti. Nevýhodou může být cena, která se může vyšplhat až k tisícovce, ale to záleží na napětí akumulátoru (počtu článků, které se použijí) a samozřejmě na jejich kvalitě. A poslední věc - musí se vyměnit za technologicky shodné, tzn. Ni-Cd neměnit v honbě za lepšími charakteristikami za Ni-MH, Li-Pol atd... nabíječka na to nebude konstruovaná. A ještě nějaké adresy: www.ges.cz, www.gme.cz.

hodnocení

0x

Protože akumulátor je složen z článků s páskovými vývody, bude asi lepší se obrátit na firmy, které se repasí zabývají. Tady jich máte pár firmy.cz/...

mhustak*
hodnocení

0x

Ja takhle doma repasoval sam uz dost akumulatoru.

Vzdy si zajdu do GME tak si kopim jednotlive clanky, ktere meji na sobe jiz navareny plechovy prouzek a pak je doma k sobe ty jednotlive clanky spajim dohromady a zatim to drzi, je sice pravda ze jsem mel za zacatku obavy zdali kdyz to spajim to bude dostatecne, ale pokud si date s tim praci a poradne to prohrejete ta se to spoji dobre a bude to fungovat.

Protoze kdyz jsem se dival kolik chteji za repas 18V 3Ah baterie chteji 2tacy tak jsem si rekl ze to zkusim sam a uvidim a zatim nevidim rozdil pouze v tom ze s tim ma clovek trochu vic prace.

V GES mívali a možná pořád mají větší sortiment a lepší ceny...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]