Nejste přihlášen/a.
Zdravím, našel jsem doma zářivky Tesla DZS 9W iepa.cz/... , které jsem kdysi míval v lustru. Lustr už bohužel nemám a na internetu i nic nějak nemůžu nic víc najít.
Nevíte někdo na jaké jsou napájecí napětí, jestli vyžadují tlumivku a startér? Nebo je lze zapojit přímo na 230V 50Hz?
díky moc, taky jsem kuchnul jednu 9W úsporku, ale z té TESLY vedou jen dva vývody, kdežto na "výstupu" té úsporky jsou 4 vývody. Nevím co kam zapojit
DZ trubice mají jen 2 vývody a nepotřebují starter, jen tlumivku.
doplněno 14.11.11 23:57:Odvolávám - DZ trubice mají starter integrován.
DZ (nebo DZS) ještě používám, zapojené jsou tak že mají startér umístěn ve své patici. Proto mají vyvedené jen dva vývody. Stačí pak do jednoho přívodu vřadit patřičně dimenzovanou tlumivku a může se svítit. Pro použití s elektronickým předřadníkem by bylo nutné startér odstranit a vyvést si také druhé dva vodiče (dost nepraktické).
Pokud chcete zapojt úsporku se 4 vývody místo DZ, musí se mezi 2 vývody napojit starér, musí být každý z jiného konce trubice, druhé konce zapojte jako DZ.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.