Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zářivka DZS 9W

Od: mikihans® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, našel jsem doma zářivky Tesla DZS 9W iepa.cz/... , které jsem kdysi míval v lustru. Lustr už bohužel nemám a na internetu i nic nějak nemůžu nic víc najít.

Nevíte někdo na jaké jsou napájecí napětí, jestli vyžadují tlumivku a startér? Nebo je lze zapojit přímo na 230V 50Hz?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

2x

Bud takto svetelektro.com/...

alebo akva.sk/...

Možno pomože.

hodnocení

díky moc, taky jsem kuchnul jednu 9W úsporku, ale z té TESLY vedou jen dva vývody, kdežto na "výstupu" té úsporky jsou 4 vývody. Nevím co kam zapojit

DZ trubice mají jen 2 vývody a nepotřebují starter, jen tlumivku.

doplněno 14.11.11 23:57:

Odvolávám - DZ trubice mají starter integrován. *hi*

ferda60*

DZ (nebo DZS) ještě používám, zapojené jsou tak že mají startér umístěn ve své patici. Proto mají vyvedené jen dva vývody. Stačí pak do jednoho přívodu vřadit patřičně dimenzovanou tlumivku a může se svítit. Pro použití s elektronickým předřadníkem by bylo nutné startér odstranit a vyvést si také druhé dva vodiče (dost nepraktické).

dexters
hodnocení

0x

Tlumivku zcela určitě:)

elektro-paloucek.cz/...

hodnocení

0x

Pokud chcete zapojt úsporku se 4 vývody místo DZ, musí se mezi 2 vývody napojit starér, musí být každý z jiného konce trubice, druhé konce zapojte jako DZ.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]