Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vybíjení baterií

Od: petuli odpovědí: 38 změna:

Ahoj,mám pár let digitální fotoaparát Canon a k němu jsem koupila nabíječku Philips s několika bateriema-nabídli v obchodě kde se fotoaparát kupoval-.Až do nedávna bez problémů.Nabila,používala.Ale najednou,po vyfocení pár fotek mi to hlásí,že baterie vybitá a vypne.Tak nabiju další a znovu.Prostě 5 roků fungovalo bez problémů a teď nejde.Stačím vyfotit tak 5 fotek.A dělají to všechny baterie,je jich 6 k té nabíječce,do fotoaparátu se dávají 2.Myslítte,že už má nabíječka nebo baterie své za sebou nebo foťák?Neleží ladem,fotím ráda a často.Jen jsem se chtěla zeptat,než s tím půjdu do nějakého foto obchodu,co by to mohlo být nebo někoho to taky potkalo?Díky za odpovědi Petra

38 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stirecek*
hodnocení

2x

Jestli jste baterie skladovala nějakou dobu ve vybitém stavu, už se nedají nabít na plnou kapacitu. Zkuste si koupit dvě nové baterie a uvidíte, jestli se dají nabíjet na plno, pak by mohl být problém v nabíječce.

mkat*
hodnocení

2x

Pozri sa aj sem. poradte.cz/...

Daj si do vyhladavania na Poradni ,trebars"baterie malo vydrzia vo fotaku"A vijdu viacere odpovede.

hodnocení

2x

Životnost běžných aku Ni-MH pro digit. fotaparát je asi 2 roky (pak je používat do svitilen, ovladačů). Kupte si Sanyo Eneloop - jsou výborné, je to nová generace. Zatím je používám intezivně druhým rokem a jsou v kondici jak na začátku.

juldab*
hodnocení

1x

Pět roků na baterie je doopravdy dlouhá doba.

hodnocení

1x

Baterie Vám vydržely 5 let*sok*? To jim postavte pomník. Jejich životnost bývá + - 2 roky!

buss
hodnocení

0x

Co je to do nedávna? Jak dlouho se používaly, jaká byla kapacita? Mají nějaké nabíjecí cykly. Pokud je nabíječka pro ten typ baterií určena, tak nové. Myslím, že k nabíječkám se nic moc kvalita nedává.

petuli
hodnocení

Díky všem,asi jsou už baterie staré,i když jsem je nabíjela a střídala,takhle se mi vybíjí asi 2 týdny.Zajdu do obchodu s foto.Jsem pozvaná na svatbu a protože fotím všude kam jdu,tak by mně mrzelo,kdyby mi foťák vypadával.Díky a hezký den všem Petra

hodnocení

0x

Ni-MH, Ni-Cd mají životnost v cyklech 500-1000 a při správném používání nejsou omezeny časově, 2 roky se přisuzují Lí-XX bateriím neboť ty stárnou nezávisle na tom zdali se používají nebo ne a i to je udáváno jako minimální životnost, osobně mám Li-XX baterie které mi ještě slouží bez větších problémů asi 8. rokem. Každopádně to, ale neznamená, že vaše baterie nemají svojí keriéru za sebou. Kupte nové, ale každopádně Sanyo Eneloop, Panasonic Infinium, GP Recyko. Ty nemjají téměř žádné somavybíjení a díky tomu vydají víc energie i při menší kapacitě. Používta vysloužilé baterie v dálkovém ovladači nebo ve svítilně je pěkný nesmysl, to je musíte nabíjet obden aby to bylo použitelné. Vysolužilé baterie vyhodit.

Bmbx

Já rád dělám nesmysly, aku s vyšším vnitřním odporem ( ty které nejsou schopny mžikově dát do zkratu 2 A) používám do svítilny, tonometru ... a nabíjím tak jednou za 2 měsíce.

tak to máš kliku, většinou ty použité aku mají samovybíjení které je zlikviduje do několika dnů, proto je nepoužívám v ničem a vyhazuju je. Od dob co používám Eneloop a jim podobné, tak už klasické staré nemám v ničem ;)

Kde se dají ty Eneloopy sehnat? Mám podobný problém. Před časem jsem koupil nabíječku spolu s bateriemi ANSMANN. Po roce odešly, reklamoval jsem to i s nabíječkou. Protože mi nevyřídili reklamaci včas, dostal jsem novou nabíječku s novými bateriemi. Po půl roce jsou zase v háji. Takže bych chtěl zkusit něco lepšího.

Sanyo Eneloop, Panasonic Infinium, Camelion Always Ready, GP Recyko - vše Ni-MH články se samvybíjením kolem 5% za rok!

Eneloop mají všude, Camelion jsou cenově příznivé a taky dobré - nabízí Alza, nechápu jak v dobách internetu se někdo ptá kde co sehnat? *smich*

doplněno 15.11.11 17:02:

zbozi.cz/...

zbozi.cz/...

Protože je nechci kupovat přez internet. To mě doprava bude stát víc, než zboží. A co jsem se ptal v pár obchodech, tak je nikde neměli.

doplněno 15.11.11 18:38:

Nabíječku mám solidní, takže potřebuju jen ty baterie. Nechávat si posílat 2 tužkové baterie na dobírku (doprava odhaduju kolem 100 Kč) mi přijde dost na hlavu*bzum*.

Nabízejí je pomalu v každém supermarketu, někdy s nabíječkou Sanyo, někdy s levnou "ručně"vypínanou, ale za to šetrnou 16 hodinovou nabíječkou.

doplněno 15.11.11 17:18:

datart.cz/...

doplněno 15.11.11 17:22:

Na tom internetu jsou proti kamenným obchodům podstatně levnější, tak nemá cenu se nervovat, že se plaí nějaké poštovné *smich*

stirecek*

U nás enelopy koupíš běžně, buď samostatně nebo i s nabíječkou. Na netu počítej s poštovným cca 130Kč a víc na dobírku, pokud toho objednáváš víc, pak se to vyplatí. Někdy se to vyplatí i tak - třeba sháněl jsem hdmi kabel - na netu 80Kč, v obchodě 200Kč - ten mi ale nedokázal přenést data nebo byl patrně špatně stíněný - obraz se sekal, tak jsem ho v obchodě jednoduše vrátil.

petuli
hodnocení

Ahoj,tak se zas ozývám,byla jsem v obchodě s foťákama,tak zkontrolovali baterie,jsou hotové.Koupila jsem teda podle jejicha rady nové co mi nabídli,prý dobré.Jenže dám do foťáku a zas to ukáže,že baterie vybité.I když říkali,že jsou už nabité,nabila jsem je,ale problém je stejný.Nevíte v čem to může být?Ve foťáku?Že by dosloužil?Nerozumím tomu,proč jsou stále vybité po 5 fotkách co vyfotím.Poradíte?Díky Petra

Přečtěte si tohle, možná pak leccos pochopíte. A nejen o tom foťáku*smich*.

zvedavec.org/...

futurum.cz/...

:(*blee*

buss
hodnocení

0x

Možná chyba ve foto, zkuste tam dát nenabíjecí, jinak do servisu.

petuli
hodnocení

Ahoj,pořád píše že jsou vybité,ty nové co mi nabídli v obchodě jsou GP ReCyko,tak podle toho,co jsem tady od všech četla,by měly být dobré.Tak ještě zkusím nenabíjecí.Petra

stirecek*

Myslím, že je vcelku zbytečné kupovat další baterie, když nepomohly ani nové. Problém tedy nejspíš bude ve foťáku. Mně teď taky odešly dvě sady baterek, cca pět let, nabiju a vydrží sotva pár dní nebo pár snímků.

ladinpraha*

Pokud tam dáš nenabíjecí, tak musí být alkalické. S obyčejnými se většina foťáků ani nezapne.

ladinpraha*
hodnocení

0x

Jsou baterie, resp. akumulátory, které používám 10 let a jsou také takové, které po jednom roce nemilosrdně vyhodím. Podstatné je mít nabíječku, která umí nejen baterie nabít, ale také otestovat, vybít a naformátovat. Pak si můžu být stavem baterií jistý a problém případně hledat jinde.

GP Recyko se prodávají nabité, osobně jsem neměl problém s jejich použitím hned po zakoupení.

stirecek*

Jaké jsou ty GP Recyko? Díval jsem se v obchodě na enelopy a byly výrazně dražší a s menší kapacitou...

Recyko by měly být se stejnými vlastnostmi, kapacitu neřeším, tyhle články co nemají samovybíjení vydrží déle než obyčejné aku s kapacitou 2700mAh. Nejlevnější a taky dobré jsou Camellion Always Ready.

stirecek*

Ty recyko jsem viděl za tři stovky 2700mAh, enelopy 430Kč 2000mAh, tak proto se ptám, ten nepoměr je znát.

doplněno 27.11.11 13:15:

alza.sk/...

Tak ta cena je slušná nebo špatná*ee*

doplněno 27.11.11 13:18:

beru zpět, byl jsem na slovensku*zed*

SANYO je v akumulátorech absolutní špička, ale 430Kč? Já je kupuji kolem 80Kč/kus a na netu jsou ještě levnější, ale u takových položek cenu neřeším, nepoužívám jich desítky. Teď už skoro vše mám na Li-XX a AA články už používám do velkého blesku a tam mi stačí dvě sady po čtyrech .

stirecek*

Měli je v Brně datart, za 530 už i s nabíječkou, tam je vše dražší. U nás by byly levnější, jenže obchody jsou teď zavalené těmi recyko, asi je to nějaká novinka

petuli
hodnocení

Já se v tom nevyznám,2 baterie stály okolo 80 kč a jsou 1,2 v,víc jaké jsou netuším,protože ten můj foťák mi i s nimi ukazuje,že je baterie vybitá nebo spíš pořád bliká červeně.Tak je to ve foťáku,ještě zkusím ty nenabíjecí,sice mají 1.5 v.Snad to nic víc nepokazí,protože foťák potřebuju v sobotu,nemůžu dát do opravy,u nás servis není,takže by to do soboty asi nikdo neokoukl co s tím mám-že by nějaký špatný dotyk někde?Jsem laik.Nový se mi kupovat nechce,jsem na něj zvyklá,jiný jsme nepoznala,tak bych nevěděla co koupit a musela bych šáhnout hluboko do "prasátka",nejsem bohužel movitá.Petra

Nenabíjecí baterie klidně do foťáku použijte, to vyšší napětí nevadí. MUSÍ to ale být baterie ALKALICKÉ, s obyčejnými Vám foťák nepůjde ani zapnout. A nekupujte v supermarketech sadu 10 ks za 40 Kč. Ty vám vydrží na cca 10 obrázků.

Ony ty opravdu kvalitní alkalické články nevydží v digitálu o moc déle *smich*

stirecek*

Můj foťák nenabíjecí články nepozřel, ani se nenastartoval...*ee*

stirecek:

proč si pořizuješ tak mlsné foťáky *haha*

stirecek*

asi bych ho měl nechat pořádně vyhladovět*smich*

buss
hodnocení

0x

Pokud není foťák na takové napětí, pro nabíjecí... co je psáno v manuálu? Co doporučují? Tak po nějakém cyklu nabití už není dostatek napětí. Zkusit sehnat levnější lithiovky třeba...

hodnocení

0x

Já nevím co pořád řešíte, pokud se foťák i s novými aku chová stejně, tak je asi chyba v něm, ne? ;)

Nemusí být. Jak už jsem tu psal, reklamoval jsem baterie ANSMANN (pro jistotu i s nabíječkou) a dostal jsem tytéž nové (včetně nabíječky). Byly stejně mizerné, jako ty staré. Taky jsem uvažoval o novém foťáku (ke změření odběru jsem se jaksi nedostal). Teď jsem si pořídil ty ENELOOPy a zatím to vypadá dobře (i kdyžř jsem toho s nima zatím moc nenafotil).

doplněno 28.11.11 08:26:

Jo a mezitím jsem vyzkoušel jakési žluté alkalické baterie ze supermarketu, cena za 10 ks cca 40 Kč (což bylo krajně podezřelé). Foťák sice fotil, ale jen pár obrázků. Takže ty se hodí tak akorát do hodin.

GP Recyko jsou na stejné úrovni jako Sanyo Eneloope, netrpí samovybíjením a prodávají se plně nabité, samovybíjení je kolem 5% za rok, tak v tom foťáku těžko budou hlásit hned po vložení, že jsou vybité.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]