Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych poradit, jak zdokonalit příjem rádia na mém receiveru.
Moje dotazy:
1)Čím nejlépe propojit hi-fi receiver yamaha a trojzásuvku (TV/R/SAT) ABB Tango(napojena na jeden koaxiál)?
2)Jak nejlépe rozbočit na půdě ty signály z jednoho koaxiálu - na TV anténu (logaro) a anténu pro rádio?
3)Jakou zvolit anténu pro rádio (dipol,atd) a zda-li je jí možno umístit tuto anténu pouze pod střechu (tašky Bramac)?
Díky předem za rady
Hugo
Proc se ptas? Sumi ti radio? Jaky koxial mas natazeny ze strechy dolu k zasuvce? RG-6? Eeee, ted koukam, ze mas i SAT, takze asi mas RG-6.
Jo, radio sumi.
A mam tam koaxial CB100F.Zkousel jsem to propojit orig.kabelem(zasuvka-vidlice) a to nehralo vubec.Tak jsem strcil do receiveru original kabel(bily kabel s delkou 1,5) od receiveru a to jaktaz hraje , ale sumi.
ad1)Ta vzdalenost je opravdu mala do 2m.Mam si udelat z koaxu a IEC koncovek propojku?
ad2)Mas pravdu, potrebuju nejaky slucovac, ale potreboval bych nejaky viceprvkovy(na pude mam dohromady 6 koaxu z ruznych pokoju).
ad3)To lagaro mam pod strechou a TV hraje dobre .Mam na pohled vysilace Jested a Cerna Studnice.Na tu antenu bych chtel chytat i nemecka radia.
Kterou tu Yagi antenu by jsi doporucil?
H.
Chtěl bych upozornit, že směrová Yagi pro FM pásmo má dípól cca 1,5m. Takže s tou instalací pod střechu, jen když tam nechodíte. Jinak Vám bude překážet. A vzhledem k tomu kam koukáte - Ještěd+Č.Studnice usuzuji na bydliště někde jablonecko-liberecko. Pokud chcete poslouchat i německá rádia tak při použití i jen tříprvkové Yagi budete potřebovat nejspíš rotátor. Tak to zvažte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.