Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava mobilu

Od: ringo® odpovědí: 13 změna:

Vyplatí se dnes ještě dát opravit mobil? Jaké máte zkušenosti? Žena má celkem nový typ, ale v záruce již není a přestala reagovat některá tlačítka, tak vůbec nevím jestli ho vyhodit a koupit jiný, nebo to zkusit nechat opravit.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Pokud je mobil ´na vyhození´, rozeber jej a zkus vyčistit - obvykle se mezi dotykové plochy dostane mastnota a prach a vyčištění stačí...

doplněno 18.01.13 11:37:

..."přes noc"... mohlo dojít taky ke kondenzaci - při neobvyklém ochlazení...

Pokud nepomůže vyčištění, většinou se mimozáruční oprava v servisu nevyplatí.

hodnocení

2x

Minulý mobil, když začal blbnout, zašla jsem do značkové opravny. Servisman se na to kouknul a pravil, že se musí něco nějak přehrát. Že to bude stát cca 1.000. Zamáčkla jsem slzu do oka a koupila si nový.:D Kdy má vaše paní narozeniny nebo svátek nebo výročí nebo je úterý? Budete za hvězdu s mobilním dárkem. ;)

ladaadal*
hodnocení

2x

Osobně bych ho nejdřív rozdělal (jen deklíky a tlačítka, jestli to jde) a pořádně vyčistil (vzduch a líh na odmaštění). Když nepomůže, zajdi do obchodu, kde opravujou a domluv se tam. Většina předem řekne, kolik by to stálo a poradí, jestli se to vyplatí. A pak můžeš rozmýšlet, třeba zjistíš, že jde o opravu za 50 a budete spokojený všichni, nebo přijdeš na to, že když si k opravě doplatíš stovku, tak máš nový.

Těch 50 zaplatíte už jen za to, že Vás pustí do provozovny. *smich*

vilfein*
hodnocení

0x

Většinou se cena opravy rovná skoro ceně nového mobilu...:(

albatros498022*
hodnocení

0x

Pravděpodobně bude stačit vyčistit a to zas tak drahé není, pokud by nepomohlo tak teprve pak zvažovat podleceny navrhnuté opravnou.

hodnocení

Jenže to začalo z ničeho nic - přes noc. Zkusil jsem ho resetnout, ale nepomohlo to.

hodnocení

0x

Servisáci jsou celkem dost dobrý zloději, pokud by to bylo zjevně klávesnicí (a byla by neopravitelná), která by byla vyměnitelná jako díl, tak lze pohledat na netu, nebo hodně toho je na Aukru. Na Aukru je hodně dílů, zaslání trvá déle protože je to posíláno přímo z Číny (většinou nulové poštovné). Nedavno jsem opravoval mobil, díl mi přišel a kupodivu už na první pohled kvalitnější než originál.

hodnocení

0x

Pokud je to mobil za 1000Kc, tak si radči kupte telefon nový. Třeba mobil za 5000Kč to už bych ten servis zvažoval.

hodnocení

0x

Tak mobil za cca 1000 - 2000 bych rozhodně nenechal spravovat.Kór když je přes 2 roky starej.

hodnocení

A neporadil by mi někdo-prosím- jak by se dal rozdělat tenhle mobil?

Oprava mobilu

hodnocení

a zezadu...

Oprava mobilu #2

Na spodním obrázku jsou vidět kulaté záslepky na displeji a oválné růžové na těle mobilu, vydloubnout špendlíkem a pod nimi jsou šrouby. Další šrouby jsou pod baterkou a na šrouby displeje druhé strany (na obrázku prává strana) jsou v těle mobilu pod baterkou otvory.

doplněno 22.01.13 10:09:

Jinak na youtube by mohl být videonávod na rozebrání ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]