Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Signál na lcd

Od: vosna* odpovědí: 15 změna:

dobrý den jsem ze Slezska chtěl jsem se zeptat mám televizor sencor-slt2606dvb-t.Při používání dvb-t,mi hrajou české programy a taky polské,ale ty polské jde jenom zvuk kde je problém prosím?Hraničím s polskem.že by televizor neměl mpeg4?a tudíž jen jde zvuk?nechápu děkuji za odpověď.s pozdravem Vojta

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

3x
Naše televize pracuje s formátem MPEG-2,myslím že Poláci nejsou dále než naši.Pokud se tedy dají chytit naše programy,tak by se měli naladit stejně i Poláci.Některé kanály jsou vysílány v šíři pásma 7 MHz,většina v 8 MHz pásmu.To jediné by mohlo být příčinou,pokud to není pouze analog.JABRAKAdoplněno 08.11.11 18:30: 7. ledna 2010.DOKUMENT: Minimální technické požadavky na digitální televizní přijímače v Polsku (v polštině)Mezi povinnými technickými požadavky je například možnost identifikace síly signálu jednotlivých zemských digitálních sítí, kompresní standard MPEG-4 H.264/AVC (Polsko jej přijalo za povinný standard pro volné zemské digitální televizní vysílání) a zvládání příjmu televizních programů ve standardním i vysokém rozlišení obrazu."Pokud plánujete koupi integrovaného digitálního televizoru nebo set-top-boxu, vyzýváme vás, abyste si zjistili, že zakoupený přijímač splňuje požadavky stanovené tímto nařízením," citoval server Satkurier.pl z vyhlášky ministerstva infrastruktury.Takže nové informace z Polska hovoří o něčem jiném.JABRAKA
vosna*
hodnocení

při šíři pásma 7Mhz jsem nenašteloval nic,jsou to digitální programy ,nemůže být i problém třeba s anténou?bud že je slabší nebo není přímo natočena na vysíláč,jak jsem již řekl,jedou poláci ale jen zvuk.

hodnocení

1x

Proboha lidi! *smich* Už jste někdo viděl aby špatným příjmem digitálního signálu šel jenom zvuk nebo jenom obraz? Problém je, že poláci sice zahájili později, ale ve formátu MPEG4 ..

vosna*
hodnocení

jen že mi tady jeden tak radil proto se ptám,takže musíme mít televizor nebo septobox který podporuje tento formát.

radarbrdy*
hodnocení

0x

Má televizor "sloupeček" ukazatel síly signálu? Kolik máte procent síly signálu?

vosna*
hodnocení

kvalita85procent a uroven 65procent

ladinpraha*
hodnocení

0x

Máš sice televizor, ale pro příjem signálu je mnohem důležitější anténa. Pochybuji, že oba signály jdou z jednoho vysílače. Pořiď si na Polsko druhou anténu.

vosna*
hodnocení

mám širokopásmovou antenu,a ty české programy a i ty polské jde z jednoho signálu

ladinpraha*

Nemluvím o signálu, ale o vysílači. To, že anténa okrajově chytá Polsko neznamená, že chytá signál naplno. Zkus pootočit anténu na polský vysílač a budeš mít možná opačný problém.

vosna*
hodnocení

jo blbě jsem to napsal,jako že mi pojede obraz jen?

ladinpraha*

Jako že třeba bubeš mít kvalitní polské programy a z českých jenom zvuk.

vosna*
hodnocení

no dobře říkáš že je to i v anteně to bych souhlasil,ale pro příjem polských stanic musíš mít televizor,který podporuje formát mpeg4 ne?

vosna*
hodnocení

antenu mám potočenou na polsko,

hodnocení

0x

Ahojky spíše bych tipoval ,že tvůj přístroj DVB-T nepodporuje formát polské televize mpeg4 podívej se do návodu:), které formáty podporuje.

vosna*
hodnocení

návod se mi nějak vytratil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]