Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Televize s internetem

Od: vlazy* odpovědí: 52 změna:

V současné době kdy konči analogové vysílání uvažuji o koupi nové televize s digitálním příjmem. Přemýšlím o televizi s internetem a tak bych k tomu měl několik dotazů.

Je ten internet v televizi plnohodnotný tzn., že se s ním dá pracovat stejně tak jak na stolním počítači nebo notebooku? V internetu jsem našel informace, že je to omezené pouze na stránky a internetové služby které tam výrobce televize nastaví a povoli a to ještě hlavně podle regionu (IP adresy) kde se televize používá. Pokud je to skutečně tak, tak by to bylo dost velké omezení které ten internet nedovolí plně využívat.

Dá se ten internet v televizi ovládat i nějak jinak než pomocí dálkového ovládače což asi nebude příliš pohodlné? Dá se k takové televizi připojit počítačovou nebo nějakou jinou klávesnici? Vypisovat adresy stránek nebo jiný text s pomocí DO asi nebude příliš pohodlné.

Je běžně součástí těchto televizí i WiFi přijímač a nebo se na to musí dokoupit ještě i nějaký samostatný WiFi adaptér?

Dá se na takové televizi přehrávat všechna videa které jsou k dispozici v internetu? Příliš se v tom nevyznám, ale vím, že videa bývají dělané v různých formátech, vyžadují různé kodeky a některé i speciální přehrávače.

Internet v tevizi bych chtěl používat hlavně pro přehrávaní internetových televizí, webových kamer a jiného videa z internetu. Pokud by to televize dokázala pouze omezeně tak bych byl z toho dost zklamaný a zvažoval bych zda takovou televizi s internetem má vůbec význam kupovat.

Asi ne každá televize s internetem bude stejná a budou se líšit co a kolik toho která umí. Vývoj elektroniky včetně televizorů jde velkým tempem ku předu a tak to co bylo před půl rokem nebo rokem dnes už nemusí být aktuální a nejnovější televize toho můžou umět mnohem více. Uvítám proto jakékoliv názory na televize s internetem a zkušeností s ními.

52 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juvla*
hodnocení

0x

Zátím platí to co jste napsal v otázce ve druhém odstavci. Není to plnohodnotný internet. Je tam youtube, počasí, piccasa, a pár dalších věcí, Dají se tam přidat další stránky, ale to chce nahrát do tv speciální sw - mluvím o samsungu. Podobné to je u jiných značek. Můžete se připojit kabelem nebo dokoupit wifi adaptér

Internet mám nastavený v tv, ale moc to nepoužívám. Zejména to psaní dálkovým ovladačem je krkolomné.

vlazy*
hodnocení

juvla : " Není to plnohodnotný internet. Je tam youtube, počasí, piccasa, a pár dalších věcí, " Tak to je dost málo. Když se už investuje nějaké peníze navíc za ten internet v televizi, tak by snad bylo na místě aby se ten internet dalo využít trochu víc. Předpokládám, že v té televizi je nějaký internetový prohlížeč a ten by snat mohl umět zobrazit téměž vše co internet nabízí. Problém je asi v tom, že to tak omezeně (neznámo proč) někdo naprogramoval.

juvla : " Dají se tam přidat další stránky, ale to chce nahrát do tv speciální sw - mluvím o samsungu. " A to další sw je oficiální od samsungu a nebo nějaké neoficiálníkteré někdo udělal proto aby obešel ty omezení?

juvla : " Můžete se připojit kabelem nebo dokoupit wifi adaptér " A to ten WiFi adaptér nebývá běžnou součástí tevizí s internetem a je ho třeba dokupovat zvlášť? V dnešní době kdy se internet v bydě asi běžně rozvádí pomocí WiFi mi to připadá dost nelogické.

juvla : " Internet mám nastavený v tv, ale moc to nepoužívám. " A proč sis pořizoval televizi s internetem když ten internet v televizi moc nepoužíváš? Nemyslíš, že to byly asi zbytečně vyhozené peníze navíc?

vlazy:

a proč o ní uvažuješ ty když ani nevíš co od toho čekat? *smich*. K čemu by byl dobrý plnohodnotný internet na TV?

Televize je na koukání a ne plnohodnotný internet je počítač. Jako všechno, co je moc univerzální většinou nestojí za nic ;).

vlazy*
hodnocení

bmbx: "a proč o ní uvažuješ ty když ani nevíš co od toho čekat?" Je pravda, že ani pořádně nevím co od toho čekat, ale na to se především zde dotazuji abych se to dověděl a zjistil zda má vůbec význam o ní uvažovat. Od toho zde tato poradna snad je.

bmbx: "K čemu by byl dobrý plnohodnotný internet na TV?Televize je na koukání a ne plnohodnotný internet je počítač." Stejně tak bys mohl napsat, že k čemu jsou v mobilu hry, kalkulačka, hodiny, kalendář atd. když mobil je na telefonování. Když už v televizi internet je tak proč by nemohl být plnohodnotný? Jak by se ti líbilo auto s autorádiem na kterém by jsi měl pouze některé výrobcem přednastavené stanice? Souhlasím, že na běžnou práci s internetem je asi lepší počítač, ale i v televizi může mít internet svůj význam.

bmbx: "Jako všechno, co je moc univerzální většinou nestojí za nic;)." Univerzální věcí jsou dobré, protože je všechno pohromadě a není třeba na všechno samostatný přístroj. V případě elektroniky to navíc není třeba různě propojovat kabely a vše ovládat samostatně. I cenově to může vyjít levněji než kupovat všechno zvlášť.

stirecek*

Třeba to chce používat k video konferencím*smich* Též nevím, k čemu je třeba internet v tv, než bych vyťukal adresu na dálkáči, dřív bych chytl nerva*uf* Na přehrávání filmů z netu je to sice kapánek pohodlnější, ale to samé zastane notebook propojený hdmi kabelem nebo jednoduše film ztáhnu, hodím na fleš a hraju.

Co se týká wifi, potřebuješ wifi adaptér cca 1500kč nebo propojit tv jednouduše kabelem a adaptér pak není třeba. Jednoduše řečeno, než dát 7-10tis za lépe vybavený tv navíc, raděj koupím plnohodntný notebook s hdmi a můžu ho k tv jednoduše připojit nebo použít jako přehrávač.

vlazy*
hodnocení

stirecek: "Co se týká wifi, potřebuješ wifi adaptér cca 1500kč nebo propojit tv jednouduše kabelem a adaptér pak není třeba." Podle toho co jsem si vyhledával různé televize s internetem tak většinou u toho píšou, že televize obsahuje WiFi. Znamená to snad to, že je to pouze klamání lidí, protože ty televize nemají v sobě WiFi adaptér, ale jsou pouze připravené na připojení WiFi adaptéru který je třeba samostatně dokoupit?

stirecek: "Jednoduše řečeno, než dát 7-10tis za lépe vybavený tv navíc, raděj koupím plnohodntný notebook s hdmi a můžu ho k tv jednoduše připojit nebo použít jako přehrávač." I toto by bylo jedno z možných řešení. Napadá mne zda by náhodou to nešlo řešit i s pomocí mobilu s WiFi internetem který by se nějak jednoduše propojil s televizi.

Vlazy, teď nějak nechápu souvislost ,,Napadá mne zda by náhodou to nešlo řešit i s pomocí mobilu s WiFi internetem který by se nějak jednoduše propojil s televizi." ?!?!?!?!? Co vlastně od té televize chcete?.?.?
vlazy*
hodnocení

luis: Já zase nechápu co je na tom tak nepochopitelného. Stirecek mi radil místo televize s internetem koupit plnohodntný notebook a ten propojit kabelem s televizi bez internetu. Na tom notebooku bych mohl pracovat s internetem a obraz zobrazovat na televizi. Mne napadá zda by místo toho notebooku náhodou nešlo použít mobil s internetem a ten nějak propojit s televizi a obraz místo na displeji mobilu zobrazovat na televizi. Nevím ale zda by něco takového bylo nějak možné.

Takže chcete aby se vám wifi internet z tydlifónu zobrazoval na televizi?.?.?

vlazy*
hodnocení

luis: Ano, přesně toto jsem měl na mysli, ale nevím zda by to tak nějak šlo jednoduše zařídit (propojit mobil s televizi).

juvla*

to si myslím, že nepude. Jak do dostat do tv?

Taky si myslím že takhle to nepůjde.

vlazy*
hodnocení

juvla, luis: To samé si myslím i já, že to asi nepůjde. Myslet ale znamená téměř nic nevědět. Do televize by se obraz z mobilu mohl dostat přes nějaký kabel, ale to asi nic takového pro tento účel neexistuje a mobily také asi nebudou umět poslat obraz na televizi. Teoreticky by to možné mohlo být, ale prakticky asi ne, protože na něco takového asi žáden mobil není dělaný.

gredy*

Kabel pro přenos z mobilu do TV se už dělá spoustu let. Není to nic nedosažitelného. Dá se to normálně koupit. Na straně mobilu je příslušný konektor a televize se připojí konektory Cinch.

Žádnej problém. Kvalita obrazu ovšem není nic moc.

Důkaz že nekecám např.:

mobil-bar.cz/...

juvla*

Tak to jsem nevěděl, ale jak říkáte není to asi nic moc. Ale asi je to jen pro "ičkový" telefony. Ještě k tomu internetu. Většinou to šlo přes sw jiné strany, Mám na mysli filmy a pod.

juvla*

ale to se za našimi odpověďmi skrývalo. Není jak signál přenést

Vlazy ono taky záleží na tom jak budete mít hóóódně chytrej tydlifón.

Možná se ptát na blůtůtko v televizi.?.?.?

stirecek*

Je pravda, že ty nové modely od samsungu mají wifi zabudovanou, ale obávám se, zda do toho půjdeš, protože sedm až deset tis navíc bude málo, ono ta 117cm s touto výbavou stojí 44tis, dnes jsem se na ni díval v okay a má dokonce 800Hz. A vedle ní stál sharp 153cm bez internetu a bez 800HZ*smich* obrazovky a ten byl za 46tisíc. No nezlob se na mě, ale dát za 117cm 44tisíc jen za to, že má wifi a klamavých 800Hz je i na mě dost, když můj sharp 117cm bez wifi stál dvacku. Za ty prachy už bych fakt bral těch 153cm.

Pokud si chci pustit film ztažený z netu, pustím ho v noteboku, propojím hdmi kabelem a víc nepotřebuju. Pokud ti nestačí notebok na net, tv můžeš použít jako externí monitor, takže fakt nechápu, k čemu je wifi v tv dobrá nebo nenahraditelná. Zapnu noťas, propojím 10ti metrovým hdmi, vemu si bezdrátovou myš, lehnu na gauč a ležím.

Navíc ta wifi v tv podporuje jen některé aplikace, takže...já mám jasno.

vlazy*
hodnocení

stirecek: "No nezlob se na mě, ale dát za 117cm 44tisíc jen za to, že má wifi a klamavých 800Hz je i na mě dost," Já se na tebe nezlobím. I mne by se nechtělo dát 44 tisíc za televizi. To by ta televize muselá být opravdu kvalitní a dobře vybavená a navíc bych asi musel vyhrát např. ve sportce 1 cenu.
stirecek: "takže fakt nechápu, k čemu je wifi v tv dobrá nebo nenahraditelná." Napadá mne zda to nejde použít i na bezdrátové propojení notebooku nebo stolního televizoru s televizi místo propojení HDMI kabelem.
gredy*

WiFi nijak neovlivňuje, co lze v televizi z netu použít a co ne. WiFi ať už coby adapter (vypadá to jako flash paměť s připojením v TV do konektoru USB) nebo už zabudovaná v TV, je jen jiný způsob připojení TV k internetu. Buď tedy po kabelu (což ne vždy lze úspěšně řešit - místo, zástavba místnosti, vzdálenost a t.d.) a nebo bezdrátově pomocí WiFi. Samozřejmě, že ale musí být v dosahu router, který net vysílá, aby šel v TV chytat. Takže je to jen o způsobu připojení TV k internetu. Nemotejte do toho nic jiného, jenom tím pletete ostatním hlavu.

A mimochodem, bezdrátové propojení s NB je možné, ale zase musí být na NB připojen router, který bude "vysílat" a v TV najdete v internetu ne to, co je v NB na internetu, ale to, co TV na internetu umožňuje přijímat. Je to ale možné víceméně teoreticky, prakticky se takovéhle připojení nevyužívá. Bylo by to jako drbat se na uchu přes hlavu a není k takovému hloupému připojení žádný důvod.

Pokud tedy jak sami píšete "... takže fakt nechápu, k čemu je wifi v tv dobrá..", tak prosím vás alespoň nevymýšlejte blbosti.

vlazy*
hodnocení

gredy: Já se pouze dotazují zda by něco takového náhodou nešlo. Nejde mi o to posílat internet z notebooku do televize přes WiFi kde bych s tím internetem mohl v televizi dále pracovat. Měl jsem na mysli přes to WiFi posílat do televize pouze obraz z notebooku nebo stolního počítače a ta televize by v tomto případě internet ani vůbec mít nemusela. V případě notebooku by asi nebyl problém to propojit kabelem, ale když mám stolní počítač v jednom pokoji a televizi ve druhém tak to propojení kabelem by bylo asi trochu složitější a nepraktické.

stirecek*

Je to jak píše gredy, máš doma router a noťas? Já mám internet přivedený do jedné místnosti, kde je router, kabelem k pc do druhé místnosti a s noťasem můžu chodit kdekoliv chci -bezdrátové wifi. Bezdrátové wifi ti půjde i v té tv, ale neuvidíš tam vše, co na noteboku, protože tv nepodporuje klasický prohlížeč, jen nějaké mediální funkce, skype apod, takže tv nemá plnohodntoný net. Proto jsem ti psal o propojení tv s pc nebo notebokem kabelem hdmi, pak teprve můžeš tv použít jako externí monitor a k tomu ti stačí bezdrátová myš, i když bude notas nekde vzdálený - záleží na dosahu myši. Teprve potom si můžeš v klidu prohlížet net z gauče. Co se týká projení netu po kabelu, je to taky řešení, kabel schováš někde za lišty a není co řešit...ale využiješ jen některé funkce

hodnocení

0x

vlazy:

taky většinu vymožeností mobilu používám vyloženě v nouzi, vše ostatní co je nad rámec telefonování mi mnohem lépe a pohodlněji a kvalitněji poskytnou zařízení k tomu určená . A tak to je i s to TV ;)

vlazy*
hodnocení

bmbx: "taky většinu vymožeností mobilu používám vyloženě v nouzi, vše ostatní co je nad rámec telefonování mi mnohem lépe a pohodlněji a kvalitněji poskytnou zařízení k tomu určená . A tak to je i s to TV " Nemůžeš všechno hodnotit pouze podle sebe. Jsou lidí kteří se bez různých funkcí které neslouží v mobilu k telefonování nedokážou obejit a mobil bez toho ani za mobil nepovažuji. Já k takovým lidém samozřejmě nepatřím. Pokud se jedná o tu televizi s internetem tak pokud už tam ten internet v ni je tak můj názor je, že by mohl být alespoň trochu více plnohodnotnější a ne, že bude poskytovat pouze to co výrobce uzná za vhodné nebo co bude chtít uživatelům takové televize vnutit. V případě te televize se hlavně jedná o to zobrazování na velké televizní televizi. Proč něco dalšího propojovat s televizi když by to mohlo v te televizi už být?

Vždyť výrobci si s většinou spotřebitelů jen hrají, jednou je to přidání žluté barvy u TV, podruhé je to neúplný internet, aby časem mohli vyjít s jinou TV kde se budou chvástat, že je o něco úplnější a lidi jim to žerou a žerou a kupujou, v domění, že to je super. Je mnoho technologií , které není problém zabudovat plnohodnotně i do TV, ale výrobce si to šetří např. pro příští rok. *smich* Proč asi prodávají Wi-Fi adaptér zvlášť, když přímo zabudovaný už tam mohl být a levněji, jedna z možností je ta, že příště bude velká reklama , že už to v sobě má - a tak je to se vším. Nejvíc to je vidět právě na těch mobilech. Vývoj HW pro mobily trvá 14 dní a stejně jedou pěkně pomalu postupně s přidáváním různých vychytávek, aby mohli vyjít s něčím jakoby novým a donutili ovce kupovat zase nové *smich*.

jabraka*
hodnocení

0x

Neznám televizní přijímač s internetovým připojením,jen využíván O-2 televizní programy a zvlášť internet.Aby mohlo fungovat obojí,z celé šířky připojovací kapacity je asi 20 % věnováno televizním programům a zbytek internetu.Dovedu si představit,jak bude vypadat internet,který bude na úkor vysoce kvalitnímu příjmu televize v jejím stínu skomírat.

JABRAKA

gredy*

Proč řešíte k čemu tazatel potřebuje v TV net? To je snad jeho věc.

Jsou televize, které mají už zabudovaný WiFi adaptér a jsou i televize, kde je internetový plnohodnotný prohlížeč. Ty "levnější" např. Samsung (tzv. chytrá TV), ty nemají internetový prohlížeč, ale jen nabízí aplikace, které sami uznají za vhodné. Lze ale zadat stránky soukromých osob (lze vyguglovat), které vám umožní sledovat na jejich stránkách spoustu filmů, spoustu televizí (včetně krajských, městských, zahraničních a pod.), rádií, je tam např. celý televizní archiv včetně archivu seriálů a pod. Ovládání internetu u takovýchto televizí sice není možné na klávesnici, ale po několika dnech se na to dá docela zvyknout. Hlavně se pak využívá You tube, Picasa, Skype, Facebook, Topfun, počasí a další.

vlazy*
hodnocení

gredy: "jsou i televize, kde je internetový plnohodnotný prohlížeč." Tak asi toto mám na mysli. Jde mi hlavně o to, že když bych už měl v televizi internet tak abych si mohl prohlížet jakoukoliv stránku a ne pouze ty které mi výrobce televize dovolí a nabídne.

gredy: "Ovládání internetu u takovýchto televizí sice není možné na klávesnici, ale po několika dnech se na to dá docela zvyknout." Na klávesnici by se to samozřejmě lépe ovládalo, ale předpokládám, že na ovládání dálkovým ovládačem se snad dá zvyknout i když to asi nebude ono co klávesnice.

Jinak na běžnou práci s internetem mám stolní počítač a internet na televizi bych používal hlavně na internetové televize a různé internetové video a občas i k přečtení a prohlédnutí nějaké stránky. Byla by to možná dobrá věc kdyby to fungovalo tak jak si to představuji.

gredy*

Stačí si to jít okouknout do nějakýho krámu.

Tohle se např. píše u Samsungu v popisu funkcí:

Aplikace Skype na vašem televizoru Samsung vám umožňuje uskutečňovat videohovory s jinými uživateli této aplikace z celého světa _ stačí připojit televizní kameru a můžete začít. Můžete také volat na pevné linky a mobilní telefony za mnohem nižší ceny.

Webový prohlížeč

Na svém televizoru můžete procházet web. Vyhrazený webový prohlížeč, který je optimalizovaný k použití s televizorem Samsung Smart TV, vám nabízí skutečně přitažlivé a interaktivní zážitky online. Můžete vyhledávat, nakupovat, komunikovat nebo využívat sociální sítě _ je to jen na vás!

juvla*
hodnocení

0x

Tady si přečtěte jak je to stím internetem v tv digizone.cz/...

Článek je starý rok, ale pro představu stačí.

doplněno 07.11.11 21:50:

s tím

gredy*

Říká se, že elektronický spotřebič (počítač, televize, ...) v okamžiku, kdy jsem ho koupil a odcházím s ním dveřmi z krámu, je už zastaralý. Tím chci jen říci, že doporučený článek snad pro nějakou představu by mohl být, ale za ten rok se to všechno už několikrát převrátilo a je většina z uvedeného zase jinak. Takže kdoví, jestli článěk neudělá spíše špatnou službu?

juvla*

Obecně to samozřejmě platí, že co koupíte je již staré. Ale pro představu snad ten článek stačí. Pořád to není internet, tak jak ho známe v klasické podobě. Pořád je to postaveno na widgetech. Na druhou stranu se nechci přít, protože tento směr v tv nějak zvlášť nesleduji. Nejsem zastáncem všechno v jednom.

gredy*

Máte samozřejmě pravdu, ale je to o tom, že se dívám na TV a zazvoní mi SMS v mobilu, že mi přišel nový email, nebo mi nový email zahlásí sám PC. Nemusím chodit k počítači a ten mail si přečtu rovnou v TV a TV vysílání mi neuteče, protože je v rohu malé okno, kde dál vidím sledovaný kanál. A to nemluvím o možnosti rovnou v TV na mail odpovědět. Taky obraz z kamery ve Skypu je na TV o něčem jiném (web kamera je pochopitelně v kvalitě HD) než na monitoru počítače. A tak dále a tak dále.

Nepřeceňuji to, ale myslím, že něco do sebe to přeci jen má. Ale nikoho nechci ovlivňovat, ať se každý přesvědčí na vlastní oči. Jen mi trochu vadí některé konzervativní staré názory, které se tu občas řeší, třeba o úhlopříčkách TV a vzdálenosti od Tv nebo když někdo nechápe proč se dělají TV se 100, 200 a nebo třeba i 800 Hz a tak podobně. Ať si ty věci zvolí, vybere a koupí každý dle svého rozumu. Když někdo radí, neměl by podle mne při tom radit špatně a blbnout jiným hlavu.

Omlouvám se ale, nemyslel jsem to nijak osobně na vás či ostatní dikutující.

vlazy*
hodnocení

juvla: "Nejsem zastáncem všechno v jednom." Já na to odpovím proč né pokud to je možné. Ne vždy a ne všechno je ale možné. Proč mít plno různé elektroniky (video, DVD přehrávač, satelit, notebook atp.) a k tomu plno kabelů na propojení s televizi které možná ani všechny k te televizi není kde zapojit když by to mohlo být všechno hezký v jednom.

Protože porouchá se jedno a jsi v pytli, protože jedno ti přestane vyhovovat parametry a jsi v pytli a protože...;)

vlazy*
hodnocení

bmbx: Když se porouchá z toho všeho televize tak jsi také v pytli to všechno co je k té televizi připojené kabelem (video, DVD přehrávač, satelit atp.) je bez te televize k ničemu a jsi taky v pytli. Když je všechno v jednom a něco z toho se porouchá tak pokud to je neopravitelné tak se to snad dá dokoupít zvlášť a k té televizi připojit kabelem. Je to asi věc názoru co a jak komu lépe vyhovuje.
08.11.11 09:24

Vlazy.*palec**palec**palec*

hodnocení

0x

Jasně a protože takovou kombinaci jaká mi vyhovuje ještě nikdo nevyrobil a jen tak nevyrobí, tak mi pořád bude vyhovovat všechno zvlášť *smich*

A osobně by mě hodně vadilo, kdyby mi něco v kombinaci neopravitelně nefungovalo a já tam měl něco kvůli tomu dodatečně navěšeno ;). U mne musí fungovat vše i to co už moc nepoužívám a to minimálně na 100%

doplněno 08.11.11 09:48:

Jinak - odejde mi televize a nejsem v pytli, vše ostatní (DVD, satelit...) bude v pohodě fungovat s jinou *smich*

vlazy*
hodnocení

bmbx: A co když ti odejde v televizi např. obrazovka a tuner bude úplně v pořádku? To nebudeš v pytli? A nebo máš nějaký samostatný televizní tuner a na zobrazování obrazu používáš nějaký monitor bez televizního tuneru a k tomu všemu ještě samostatné zdroje? Je to asi blbost, ale podle tvého uvažování nad tím bych se vůbec nedivil kdyby jsi to tak měl.

ženeš to zbytečně do krajností, ale mám dvě televize ze settopboxem *smich*.

Ty bys svým uvažováním a potřebou posledního slova mohl dělat někomu manželku *haha*

vlazy*
hodnocení

bmbx: Ano jsou to asi krajnosti, ale podle toho co píšeš by to tak u tebe možná mohlo i být. Jinak nema smysl se ohledně toho dále dohadovat, protože oba máme na to každý jiný názor.

stirecek*

No manželka když odejde, tak taky odejde s dírkou a kozama, ber to i z této stránky*haha**haha* Pak uděláš komplet rekonstrukci, nemusíš mít na novém těle staré visící cosi původní*ua*

iz*
hodnocení

0x

Jedině tv od Philipsu má plnohodnotný prohlížeč,ostatní mají jen omezené aplikace.

gredy*

Zase jedna lež. Proč to sem píšete, když je to velká blbost?

vlazy*
hodnocení

iz: "Jedině tv od Philipsu má plnohodnotný prohlížeč," A která konkrétní od toho Philipsu? Můžeš na ní dát nějaký odkaz?

stirecek*

Nazdar vlazy, tak co jsi nakonec vybral? Všude jsou 50% slevy, ale co jsem si všiml, buď stejná tv stojí stejně nebo dokonce i více než loni. Myslím, že slevy přijdou později, co mám info, zavážet čr trh se má kolem 20ledna, tak možná s tím přijdou nové ceny. Zatím většina nabízí to, co nestihla prodat do vánoc, tudíž za loňské ceny.

vlazy*
hodnocení

stirecek: Tak prozatím jsem si nevybral nic, protože jsem ani příliš nevybíral. Na tu televizi s internetem jsem se zde dotazoval jen tak orientačně. Připadá mi to, že internet v televizi by mohla být dobrá věc a tak jsem chtěl ohledně toho trochu pozjišťovat nějaké informace. Na tom internetu v televizi mi až tolik nezáleží a až budu kupovat televizi novou tak ji možná nakonec koupím bez toho internetu. Prozatím až tak nutně novou televizi nepotřebuji a ani na její zhánění nemám příliš čas a tak na to možná dojde asi tak za půl roku až rok nebo i později. Do té doby může být situace s televizory na českém trhu trochu jiná a tak se bude třeba orientovat podle toho co se bude nabízet a co bude dostupné.

stirecek*

No jestli budeš kupovat tv až za rok, tak to už budou mít intrnenet všechny v základu. Je to jako s auty, dřív klima za příplatek, dnes standart. Jde o to, aby cena přípiš neklesala, tak výrobci tam dají internet, potom přidají zabudovanou wifi, pak přidají třeba zabudovanou veb kameru, za kterou třeba samsung dnes chce samostatně cca 4-5tisíc, takže cena těch tv myslím moc klesat nebude, jen bduou přibývat další a další aplikace, aby cena byla tam, kde potřebují. Možná ale budou dostupnější větší úhlopříčky. Sehnat nějaký ořezaný model bez ničeho bude za pár let problém, ostatně to už je problém i teď, oproti tv s nějakou výbavou není o moc levnější, takže člověk raděj přidá litr dva navíc, než kupovat holátko.

vlazy*
hodnocení

stirecek: Já bych si nebyl až tak jednoznačně jistý zda za pouhý rok budou mít všechny televize v základní výbavě internet. Asi určitě budou trochu dokonalejší než ty které se běžně prodávají nyní. Asi ne každý ten internet v televizi potřebuje a využije a tak výrobci televizí by snad měli i s tím počítat. I já zvažují zda ten internet v televizi bych dostatečně využil a zda by to pro mne nebylo lepší řešit jinak.

stirecek*

Je to samozřejmě i otázka ceny, jestli je tam rozdíl jeden dva tisíce, pak už člověk váhá, zda připlatit nebo ne. Už jsou na trhu i setoboxy s připojením na internet, pak je tedy otázka, zda jej v tv opravdu člověk potřebuje. Co bude za rok nikdo neví, ale internet je dnes už i v trochu lepším mobilu a člověk který chce konkrétní model telefonu a nepotřebuje net, musí bohužel připlatit.

Stirecek: nemohl byste sem hodit nějakej odkaz na S-T-B s připojením na internet?.?.? Díky.

stirecek*

UPC třeba humax 5100 má lan nebo pozemní

videotech.cz/...

doplněno 14.01.12 21:23:

oprava - ten humax je samozřejmě satelitní, špatně jsem to napsal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]