Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zapojit radio+tv+SAT?

Od: martina4* odpovědí: 11 změna:

Ahoj,byl jsem dnes na nakupu vypinacu a zasuvek znacky Unica Color do celeho domu. Chtel jsem klasicke koncove tel.zasuvky R+TV+SAT a dali mi toto,ze to je to co chci.

bbelektro.cz/...

Ted mi poradte,jak si zapojim sat,kdyz neni klasicky F konektor a jak si treba zapojim televizni antenu a antenu na radio do hifi veze? Kdyz tam jsou jen dva vystupy na te zasuvce. Diky Martin

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

2x
Krabička je to pěkná... možná ji ale ještě odložíte nebo vyměníte.Podle popisu je určena (zřejmě) k přivedení všech signálů společně jedním kabelem, satelitní konektor je stejnosměrně průchozí a zajišťuje tak napájení vnější jednotky přijímače. Použitý konektor je typu IEC a tedy pro připojení satelitu je potřeba kabel s rozdílnými koncovkami (IEC, F). TV a R je na druhém výstupu dohromady a proto je třeba použít ještě další rozbočovač. Technicky se dá použít třeba tento ( gme.cz/... obrázek jim nesouhlasí s uvedenými parametry (6-12 správně 1-12), ale praktické zapojení je: vstup = výstup, výstup R = VHF (1-12) a výstup TV = UHF (21-60). Je možné také použít rozbočovač širokopásmový, ten je v prodeji "na každém rohu", zeslabí ale oba signály o 50% oproti předchozímu typu. A k propojení od zásuvky k přístrojům ještě celkem tři kabely.Máte - li vlastní antény, pak je ovšem potřeba u nich "sestrkat"všechny signály do jednoho kabelu, ve slučovačích nezapomenout na průchozí cestu pro napájení vnější jednotky sat. přijímače.Jestli není napájecí kabel příliš dlouhý, bylo by možná výhodnější vést signál sat. (popř. i TV a R) vlastním kabelem a vyhnout se tak použití slučovačů a rozbočovačů, tuto zásuvku tedy ale nepoužít.
martina4*
hodnocení

Tak teda do zdirky na me zasuvce (TV+R) dam rozbocovac na radio a tv a do te druhe zdirky (SAT) dam redukci na F konektor? Chapu to dobre? Muzete mi prosim zde dat odkaz na konkretni soucastky ktere mam koupit? Treba i nejake kvalitnejsi at neni ztrata na signalu. Dekuji moc. Martin

ferda60*

Tak jsem přemýšlel, jak rozvinout ten původní návrh, který jsem dal, do nějaké praktické podoby, ale při přezkoumávání detailů začal bohužel narážet na problémy. Například: výstup R+TV účastnické zásuvky má konektor stejný jako vstup rozbočovače - k propojení by tedy byl potřeba kabel se shodnými koncovkami na obou koncích, který se ale nevyrábí, nebo je vzácný. Na připojení satelitu by bylo potřeba vložit konektorovou redukci IEC-F na stranu přijímače, nebo vyrobit kabel s potřebnými konektory na obou koncích (asi jsem už psal). Samotný rozbočovač také příliš estetiky do interiéru nepřináší. Zkrátka to co Vám prodali, příliš praktické není, ona je to vlastně podle provedení "přeškolená"stará zásuvka TV a R k novému účelu.

Takže by asi přece jen jednodušší bylo (pokud tento výrobce nedodává dále uvedené) oželet tu jednotu designu a namontovat to, co umožní jednodušší a spolehlivější připojení přístrojů, účastnickou zásuvku TV - R - SAT. Jenže ani tady to nebude bez problémů.

Mechanicky to vyjde dobře, každý přístroj má svůj vlastní výstup a tedy pro TV i R bude stačit běžný (hotový) TV kabel s konektory, které "jdou do sebe vzájemně zasunout", SAT se připojí svým kabelem s konektory F na obou koncích,nejlépe zhotovit doma, konektory koupit na správný průměr kabelu, návod konektorování např. zde: ( digiprijem.cz/...

A teď to problematičtější, a to je koupit nejen esteticky vyhovující zásuvku, ale také elektricky. Z toho, co jsem narychlo našel (pro příklad), vyhovuje asi nejlépe typ SV 600 z nabídky ( omko.cz/... nevýhoda je to, že pásmo R (88 až 108MHz) rozděluje mezi oba výstupy TV a R, (viz uvedená přenášená kmitočtová pásma), příliš by to ale vadit nemělo. Je to prostě ještě pozůstatek analogového rozdělení TV pásem, tam to tak bylo potřeba. Stejnosměrné propojení výstupu SAT na přívodní kabel není uvedeno, ale dá se předpokládat. Takže - tohle by mělo fungovat.

Jako příklad podobného výrobku, prodávaného omylem (?) ke stejnému účelu uvedu tenhle ( obchod.antenysatelity.com/... - ačkoli je uveden jako TV - R - SAT, ve skutečnosti dává R i TV na stejném výstupu (87.5 - 862MHz).

Výstupy by měly správně obsahovat tyto kmitočty (přímý příjem, bez měničů frekvence):

R - 88 až 108MHz

TV - 470 až 860MHz

SAT - 950 - 2150MHz (zde chyba nebývá)

Tolik tedy k zakoupení výrobku s názvem účastnická zásuvka koncová TV-R-SAT.

doplněno 06.11.11 02:01:

Při montáži F konektorů opatrně odizolovávat - nenaříznout vodiče (časem se ulomí)

des*
hodnocení

0x

Existují přechodky tme.eu/...

hodnocení

0x

Já si myslím že potřebujete tohle gme.cz/.... Jen tak mezi náma, já bych teda nedal skoro 3 stovky za něco o čem bych nebyl 100% přesvědčenej že je to to správný!.!.!

martina4*
hodnocení

No jo,ale to mi nebude pasovat treba do 4ramecku kde mam zasuvky Unica. Neni problem to vratit

ladinpraha*

Otázka zní, jestli to má pasovat a dobře vypadat nebo taky fungovat. Nejdřív je třeba si pečlivě uvážit kolik kabelů a z jakých zdrojů tam má být, jak to bude prakticky zapojeno a teprve potom se můžu rozhlížet po tom, co trh nabízí.

martina4*
hodnocení

Na pude mam uz slucovacem sloucenou VKV antenu s antenou na pozemni digital a to mi jde do multiprepinace a z multi prepinace mi uz jde jen jeden koax.do ruznych pokoju zvlast (jeden pokoj=jeden koax) tak se mi zda blbost to zase rozbocovat v pokoji na VKV a TV. Co to je za kravina. To nemohli udelat normalni zasuvku se tremi vystupy SAT,VKV,TV? Kdybych to vedel drive tak do uniky nejdu. Zitra tu zasuvku vyzkousim

Nebo todle gme.cz/...

doplněno 05.11.11 19:03:

Ten 4rámeček je todle?.?.? eshop.elpe.cz/...

martina4*
hodnocení

Presne todle

zakus*
hodnocení

0x

Přesně Vám na to odpověděl ferda60. U té TV/R použijte robočovač a vše bude funkční. Mně to tak maká bez broblému.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení tv zásuvky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]