Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, koupila jsem si kondenzační sušičku. Pro nedostatek místa nemůže být v koupelně. V místnosti, kde je umístěná mi vyhazuje jistič. Když ji zapnu přes prodlužovačku do zásuvky v koupelně, tak jede v pohodě. Jističe máme 3x16A. V čem může být problém?
A druhý dotaz-v návodu se píše, že zařízení nemá být zapojeno přes prodlužku. Je to velký problém nebo se jen výrobce kryje?
Díky za názory.
problém je asi v jističi. koupelnový okruh není tolik zatížen a proto to tam nevyhazuje. zkuste doma úplně vše vypnout a zapojte jen sušku. s tou prodlužkou to bude jen nějaký sichr (velký příkon a prodlužka by to nemusela vydržet).kolikrát je napsáno, že musí být odborně zapojeno elektrikářem a přitom to stačí strčit do zásuvky.
A to vyhodí přímo hlavní jistič 3x16? Může to být problém nestejnoměrného rozložení mezi fázemi - na jedné fázi máte více spotřebičů s větším výkonem. Jak psal přede mnou: vypněte všechny spotřebiče a zkuste zapnout sušku. Jestli to bude OK, postupným zapínáním zjistíte, se kterým spotřebičem se to bije. Pak můžete buď přeorganizovat spotřebiče v bytě anebo lépe, zásuvku se suškou si nechat přepojit na jinou fázi.
Prodlužky jsou všelijaké, proto je asi výrobce šmahem zakázal. Ale když si ji koupíte v solidním obchodě a snese proudovou zátěž sušičky, můžete i přes prodlužku.
vyhodí to jen jistič toho okruhu
a je na tom okruhu zapojená jen televize v pohotovostním režimu a set top box taktéž, jo a router
prodlužku mám takovou tu oranžovou stavební, rozhodně není z tržnice, ale koupím nějakou do bytu kvalitní
:D dle toho co paní píše jsem pochopil, že má 3x16 hlavní jistič a za ním je jistič příslušného okruhu, jehož hodnotu neuvádí. Může být 10A nebo i 6A, proto můj dotaz. A určitě může být i v h...áji
Nevie či byvate v panelaku alebo RD.Ale do kupelne sa zvykol davat "silnejši" istič ako do okruhu ostatnych zasuviek.Počitalo sa zo zapojeni automatickych pračok.Mal som podobny problem po kupe noveho vysavača.Okruh zasuviek mal iba 6A a preto mi po zapnuti vysavača vyhodil istič, v kupelni nie tam bol istič 16 A.No a po vymene ističa (6A za 10A) bolo po probleme.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.