Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdroj 24V DC 5A

Od: david63* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den

Potřeboval bych udělat zdroj 24V 5A takže78XX naprosto odpadá neznáte někdo něaké schéma které ba šlo použít (je to zdroj do dílny takže se zátěže bodou měnit) koukal jsem na internetu ale žádné optymální schéma jsem nenašel.

Mohl by jste mi někdo poradit či ukázat shéma

Děkuju.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Já myslím, že na intu je zdrojů dosti, jde jen o výkonovou část, 5 A zase není tak moc. Jde o to, jak má být kvalitní co do stability, vyhlazení, výkonové tranzistory, uchlazení... Nebo z počítače, dnes je jich vyhozených...

doplněno 03.11.11 14:54:

Jo 24 V, ten z PC by se musel upravit.

hodnocení

0x

V první řadě LM7824 s maximálním proudem 5A existuje, další možnost je použít vynikající pulzní stabilizátor MC34063, který sám o sobě snese 500mA bez chlazení, posílený výkonovým FETem snese i desítky ampér (podle použitého FETu) s minimálním chlazením, protože proti 78xx se na něm nic neztrácí v podobě tepla.

doplněno 03.11.11 15:03:

Tak jsem teď zjistil, že 5A 78xx už nikdo nenabízí, ale před lety jej měli v GME *plac*

david63*
hodnocení

24V zdroj z pc bohužel nemam

ale nemáte někdo to schéma s tím MC34063

a jeste nemáte odkaz na prodejce tý 5A 78

juldab*

Uprava PC zdroje na 1-30V 10A chirio.com/...

hodnocení

0x

Já bývalý bastlíř bych doporučil asi něco podobného coolj.cz/...*hi*

mkat*
hodnocení

0x

Môže byť aj regulovatelny? "regulovany zdroj 0-35v" : alebo: paja-trb.unas.cz/...

stepa.wz.cz/... môžeš si prečítať aj tu niečo: belza.cz/... alebo tu:

electronics-diy.com/...

A iné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]