Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Potřeboval bych udělat zdroj 24V 5A takže78XX naprosto odpadá neznáte někdo něaké schéma které ba šlo použít (je to zdroj do dílny takže se zátěže bodou měnit) koukal jsem na internetu ale žádné optymální schéma jsem nenašel.
Mohl by jste mi někdo poradit či ukázat shéma
Děkuju.
V první řadě LM7824 s maximálním proudem 5A existuje, další možnost je použít vynikající pulzní stabilizátor MC34063, který sám o sobě snese 500mA bez chlazení, posílený výkonovým FETem snese i desítky ampér (podle použitého FETu) s minimálním chlazením, protože proti 78xx se na něm nic neztrácí v podobě tepla.
doplněno 03.11.11 15:03: Tak jsem teď zjistil, že 5A 78xx už nikdo nenabízí, ale před lety jej měli v GME
Môže byť aj regulovatelny? "regulovany zdroj 0-35v" : alebo: paja-trb.unas.cz/...
stepa.wz.cz/... môžeš si prečítať aj tu niečo: belza.cz/... alebo tu:
A iné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.