Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
zajímalo by mě co mi hrozí ať už od policie či bazaru, když jim tam prodám mobilní telefon se skrytou vadou a oni ho ode mě odkoupí, aniž by se zrovna ta skrytá vada ukázala při výkupu?
S pozdravem
To je až nehorázné,jaké lidi ta naše slavná demokracie vychovává!Představ si,že přesně takový telefon si jednou koupíš ty sám
Jak napsali ostatní, morální to sice není, ale nehrozí nic. PČR to řešit nebude, bazarista s největší pravděpodobostí také ne. Takže je několik scénářů. 1) Bazarista vykoupí, avšak nikdy neprodá, takže na vadu se nikdy nepřijde, 2) bazarista prodá zákazníkovi, který na vadu také nikdy nepřijde (tuto funkci nepoužívá, koupí si telefon pro babičku, koupí si telefon na náhradní díly - třeba kvůli opravě jiného), 3) zákazník na vadu přijde, ale reklamovat nebude (nenalezne doklad o koupi, reklamovat se mu vzhledem k ceně a vzdálenosti bazaru nevyplatí, bude si myslet, že za závadu může sám, 4) zákazník u bazaristy reklamuje a vyreklamuje, bazarista to musí brát jako své podnikatelské riziko, nikdy nikdo Vám nedokáže, že se vada projevila už dřív... Každopádně, zákazník má při koupi z bazaru nárok tuším na 6měsíční záruku. A jak bylo napsáno, když koupím něco "jetého", musím počítat s problémy...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.