Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebují poradit

Od: josjan52 odpovědí: 6 změna:

Mám přenosné DVD.PDX392DVBT.Pokaždé když na něm přehrávám tak po půl hodině se mi spalí trafo.Mám ho již přes dva roky.Nikdy jsem ho nepoužíval bez zdroje.Buď v autě přes zástrčku nebo přes trafo.Můžete mi poradit o jakou závadu se jedná.Bojím se ho používat v autě když vezu vnoučata.Děkují.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

2x

To dvd-čko je HYUNDAi?Ak ano tak taky mam aj ja.Dvd-čko by malo obsahovať bateriu (vo vnutry)A ta už môže byť zla.Preto ti odchadzaju adaptery.Skus vybrať bateriu von a zapoj na adapter .Adapter by mal mať na vystupe Jednosmerne napetie 9 V a 1,5A. Ja mam aspon taky adapter k nemu.Ale bateria mi ešte drži.Bez pripojenia na sieť mi ide telka na nom asi hodinu.Neskušal som kolko vydrži.Može byť že maš aj v dvd-čku niečo vadne, (nejaky filtračny kondenzator trebars) preto je väčši odber zo zdroja ,a po čase zhory. Ešte ma napadlo či to nenapajaš z inym slabšim zdrojom.Ako som už hore pisal mal by tam byť 9V a minimalne 1.5 A.

mkat*
hodnocení

2x

Ja neviem aka tam je bateria.Ale neverim že sa neda nahradiť.Ked inak nie tak aspon podobnou .Samozrejm,e s podobnymi parametrami.Treba isť na net a hladať.

Ozaj ,ta bateria po premerani je špatna?

vilfein*
hodnocení

0x

Ehhhm... nějak se obávám zda-li jsem pochopil dobře, DVD máte už 2 roky a to Vám celé ty 2 roky po půl hodině shoří trafo? Ono trafo může zahořet jedině když je přetížené nebo ve zkratu, soudě podle půl hodinového itervalu bych typoval to přetížení. Je to trafo soužástí k tomu DVD nebo ho používáte jako externí napájecí zdroj, který byl dříve používán k jinému spotřebiči? Rozdíl toho, že napájíte z autobaterie a transformátoru je podstatný, jelikož baterie Vám dodává stejnosměrný proud, zatímco transformátor střídavý. Kolegové mě prosím opravte kdybych mlel proti větru!

josjsn52
hodnocení

Zapomněl jsem napsat že to první trafo byo oreginál k DVD.Koupil jsem další dvě kvalitní silnější a to jedno taky odešlo.Zapojíl jsem ještě jedno a to se začalo po čtvrt hodině hodně zahřívat.Tak jsem ho rychle vypnul.Přikláním se k odpovědi že je vadná baterije v DVD.Díval se mi na něj kolega s práce a říkal že kdybych odpojíl bateriji tak DVD nebude hrát.Budu rád když mi poradíte kdo by jej mohl opravit.Dal jse za něj 5500 kč.Děkují.

praivo*
hodnocení

0x

Jak moc se hřeje? Pokud je v tom adaptéru transformátor, tak se ani nedivím, dnes bývají docela dost předimenzované a fakt, že po několika desítkách minut je kryt tak horký, že je problém ho udržet v ruce, není nic neobvyklého.

doplněno 06.11.12 19:49:

No jo, ale často se používají ještě klasická trafa, která při malém přetížení hodně hřejí.

vilfein*

Většina těch kvalitních spínaných zdrojů dodávána k zařízení jako jsou notebooky a podobná elektronika, obsahují i teplotní ochranu nad 105°C, alespoň některé maličké adaptéry i nabíječky u mobilů to mají, v podobě termistoru. Ale není to zjevně pravidlem :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]