Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Mám doma regulátor napětí PQ12RD08 a tak mě napadlo udělat z něj oscilátor. Udělal jsem schéma, viz. níže (v programu Formica demo, kdyby někdo nevěděl, je volně ke stažení- ale součástku tam nenajdete, tu jsem tam musel přidělávat sám) a zajímalo by mne, jestli by to vůbec fungovalo, než bych se do toho pustil.
Díky
Asi ťažko,ale daj si do Google oscilator a uvidíš čo ti to vypľuje.Trebars toto: elektronika.tym.sk/...
Vaše zapojení je dost rarita. Záleží nač potom signál obdelník 50Hz potřebujete. V podstatě už za vaší diodou máte signál "ukousnutou" sinusovku 50Hz. Jinak vaše zapojení by moho fungovat, za předpokladu, že na výstup zapojíte nějakou zátěž (odpor). Obecně doporučím obvod NE555 (v ceně cca. 10kč) na výrobu obdelníkových oscilací do 100kHz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.