Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Záznam z TV Panasonic na externí hard disk

Od: mysak* odpovědí: 4 změna:

K televizoru Panasonic TX-P42VT30 jsem si pořídil pro záznam v HD kvalitě externí hard disk. Funguje to skvěle až na to, že záznam nelze nikterak editovat (vystříhat reklamy a pod.), ani změnit název pořadu (jakmile konečný čas přejde do dalšího programového titulu, tak se v seznamu záznamů na HD objeví ten následujícín titul, i když je ho jen kousek a ne název toho, co je od začátku), nelze ani případně kopírovat na DVD. A to vše proto, že televizor si tento exrterní disk naformátuje jen pro sebe a nelze si jej přečíst v PC, kde by se (snad) mohly nahoře uvedené úpravy provést. PC si totiž tento disk po dopojení od TV musí naformátovat a tím se přijde o všechny záznamy. Stejně to funguje i obráceně, t.j. filmový disk, vytvořený na PC si televizor nejprve pro sebe naformátuje a jsme opět na začátku, zkrátka Panasonic. Neporadíte někdo?

Dík, Myšák

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Inu Panasonic :) vždy musí mít něco extra. Já mám settopbox, který taky používá zvláštní formát, ale výrobce k tomu dodává speciální software na přečtení disku.

doplněno 26.10.11 16:21:

Zapoměl jsem dodat, že u mne se jedná o formát "tiny UDF", třeba se jedná i něco podobného

jofa*

Zaznamenávám taky pořady na HDD ze satelit. přijímače . Mají koncovku TRP a na DVD je dostanu soft. DVR Studio Pro.

doplněno 26.10.11 18:25:

Bohužel jen SD záznam. V HD to nebere. Lépe řečeno nijak jsem se o to nepokoušel a další softwáre nehledal. Je taky DVR Studio HD a tam by to možná šlo. Tímto to dostanu z HDD do PC a pak se s tím už dělá v edit. programech co chce. HD přehrávám přímo z HDD.

mysak*
hodnocení

0x

mám ale obavu, že zatím nemáme řešení jak vůbec tent HD přečíst, když si jej PC musí znovu naformátovat a tím se ztratí záznamy z TV

Myšák

Nejde o nějaký jiný formát videa nebo záznamu, ale jde o zcela jiný formát disku, proto si jej počítač formátuje dle svého a TV taky dle svého. Bude se jednat o formát disku zcela nekompatibilního s PC, jak jsem psal jaá mám settobox, který je na tom podobně, ale výrobce poskytuje speciální čtecí software. Jakmile připojím disk k PC, tak se vůbec nic neděje a PC jej nadaále vůbec nevidí. Spuštěný software mne vyzve k volbě písmena pro tento disk a provede jeho "instalaci", pak jej mohu číst , nebo zkopírovat obsah. Ze skopírovaným obsahem už mohu v počítači pracovat jak chci. Myslím, že to bude podobný případ. On je na záznam videa totiž mnohem výhodnější jiný formát disku než používají PC (FAT,NTFS a pod.)

doplněno 26.10.11 20:48:

Doporučuji hledat řešení problému spíš na těchto stránkách:

tvfreak.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]