Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozhoduji se mezi dvěma fotoaparáty

Od: okurka* odpovědí: 3 změna:

digitalni-fotoaparaty.heu/...

digitalni-fotoaparaty.heu/...

První zmíněný jsem již měla a byla jsem s ním velmi spokojená. Fotím docela dost a nejen, když jedu někam na výlet, ale na zrcadlovku se tedy ani zdaleka necítím. U obou se mi líbí makro od 1 cm.

Přemýšlím, zda by nebyl ten NIKON lepší?

Canon jsem měla pojištěný a nedopatřením mi spadl, vyměnili mi ho za Fujifilm Finepix T200 (byl ve stejné cenové relaci). Což je opravdu příšerná krabička na dělání fotek. Nebo s tím možná neumím. Ale přijde mi to jako foťák, který se snaží zapůsobit malými rozměry, panoramatickými fotkami a dalšími nesmyslnými funkcemi... zato má divné vyvážení bílé, nepřirozené barvy, nevydrží nabitý atd. Kdyby mi někdo řekl, že je dobrý a že jsem cvok já, tak si nebudu kupovat nový:))

Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak asi ti neporadím který si vybrat, mě se víc líbí Nikon než Canon, ale to je jen můj názor.

Jinak s tebou zcela souhlasím, že Fujifilm se nějak nepovedl. Měl jsem trochu jinej typ, ale tragedie. Když bylo poledne a světla všude dost tak fotky ještě jakž takž, ale stačilo, aby se slunce schovalo za mrak a bylo po focení. Fotky z místnosti takřka nepoužitelný.

hodnocení

0x

Řada Canon SX jsou skvělí univerzální pracanti, Mají i plné manuální ovládání. Ale pokud si "nehrajete" - noční foto atd. , tak se mi zdá podle demo fotek, že v šumu a aberaci je lepší Nikon.

karelben
hodnocení

0x

Já mám Nikon coolpix 100,jsem s ním max. spokojený,je trochu větší,má dobré parametry 26x zoom,má i dobré hd video,velký nastavitelný dispej,české menu,velký výběr nastavení,sd karta.KB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]