Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak změnit napětí z 12V na 24V

Od: lundo odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám jendo zařízení které je na 24V a chci jej zapojit na autě, ale baterie má jen 12V. Jak mohu z 12V stejnosměr. zvýšit na 24V?

Jde to nějak?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

jeden šikovný měnič 12 - 24 V je na pandatron.cz/...

jinak hotový výrobek např. elektroeden.cz/...

doplněno 23.10.11 10:10:

další hotový mulac.cz/...

a plno dalších pod heslem měnič napětí 12 - 24 V na internetu, jen si vybrat...

otázka je jiná: je to zařízení na 24 V tak důležité, aby do něj člověk investoval tolik peněz? nebylo by lacinější místo toho měniče na 24 V koupit to samé zařízení, ale na napětí 12 V?

a ještě poznámka... policajti nemají rádi různá pídavná zařízení, neschválená na to auto... aby k tomu náhodou ještě nepřibyla pokuta...

když dáš vědět, jaké to je zařízení, (pokud to není tajné) možná ti moudré hlavy poradí, jak na to jednodušeji... němému děcku ani vlastní matka nerozumí...

doplněno 23.10.11 10:11:

přídavek: přídavná zařízení, omlouvám se...

doplněno 23.10.11 10:44:

tak tak, zbastlit se dalo a dá... správně se pozastavuješ nad tím, že třeba vědět i příkon toho elmag. ventilu...ten zdvojovač napětí by ho mohl a také nemusel utáhnout...

to jaké je auto, že potřebuje ještě přidat elmagnetický ventil? jedině snad jako zabezpečení proti krádeži... a to bych řešil elektricky...

lundo
hodnocení

Já chtěl napájet elektromagnetický ventil na 24V ale jak vidím nemá cenu do měniče tolik investovat.

Ještě si pamatuji ze školy že se daly zbastlit násobiče napětí nějak jednoduše, nepamatuje si někdo jak se to dělalo? Taky záleží jaký odběr proudu budu odebírat také...

buss

Joo, převést na střídavé, pak není problém. Byly ještě zdvojovače, nabíjely se kondy, připojili do serie, ale to dalo impuls. Pak je otázka odběru ventilu.

lui*
hodnocení

0x

Nešla by sehnat, nebo převinout cívka toho elmagnetu na 12V?

lundo
hodnocení

A jak se dá cívka převinout? Kolik těc závitů ubrat? Nebo jak to vyzkoušet aby byla na 12V?

lui*

No to se musí spočítat. Firmy které umí převíjet, umí spočítat počet závitů a průřez drátu pro jiné napětí. Jenom odmotání asi nepomůže. Magnet by pravděpodobně nespínal.

hodnocení

0x

Záleží kolik ten elmag. ventil bere, jinak lze sehnat podstatně levnější měnič z 12V na 15-24V . Je to měnič pro notebooky. Já jej mám a pracuje spolehlivě. Je schopen dát kolem 3A - záleží na jaké napětí je přepnut.

amilo.cz/...

doplněno 23.10.11 11:01:

Na stejném principu lze i postavit a výjde ještě levněji. Mám postavený z 12V na 24V , něco kolem 45V, moh bych poslat schema i foto :)

doplněno 23.10.11 11:06:

Odmotat a navinout zhruba poloviční počet závitů větším průřezem...

doplněno 23.10.11 11:42:

Omlouvám se: ...něco kolem 45W...

lundo
hodnocení

Mohl by jste mi poslat schéma a třeba i foto na mail: testinggg@seznam.cz?

Kouknul bych se na to, děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]