Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po výměně LNB přestali jet kanály

Od: shaft* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Chci si na stávájící satelit-parabolu připojit druhý přijímač, koupil jsem LNB Twin long-neck dle rady prodejce, přijdu domů, vyměním za stávající, napojím kabel, jdu zkusit jestli funguje stávající přijímač a ejhle, přijímač zapnu a na tv cerna obrazovka :)

Přece nemusí být na konvertoru napojeny oba kabely-ke každému přijímači?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

0x

to nemusí. zkusil bych druhý výstup a pak bych ho šel vrátit jako nefunkční

shaft*
hodnocení

právě jsem zkoušel napojit na druhý a bez změny, tak bud je nefunkční a nebo mi s ním nekomunikuje přijímač, ale to je asi blbost že?

kamill*
hodnocení

0x

Jedná sa o banálnu výmenu a predpokladam ,že ste nepohli parabolou .Možno ste urobili fatalnu chybu ,že prijímač ste neodpojili zo zásuvky a konvertor ste pripajali v režime stand a poškodil sa konvertor ,ale možno aj receiver. Skúste skontrolovat ešte raz ,či kabel v eF konektore je ok a resetujte vypnutím sietovej šnury zo zásuvky na cca min .inak čo piše na tv?a možete zistit úroven a kvalitu signalu?

shaft*
hodnocení

Ano, jedná se pohodou výměnu, vše proběhlo ok, s níčím pohnuto nebylo, přijímač byl v režimu standby -vypnutý jen přes DO.

Přijímač i tv se zdá ok, kanály a pamět uložené, ale máte pravdu neukazuje se kvalita/síla signálu.

Vypadá to teda že nový konvertor je opravdu špatný, zkusím vyměnit za starý.

ferda60*

Napadá mne ještě jestli je po výměně správně nastavená polarizace, jestli má jednotka LNB v sobě napevno 0° - 90° musí to pak souhlasit i s přijímaným signálem, nastavuje se otáčením (kolem osy, kterou "kouká" do paraboly) LNB v držáku. Dál také určitě nová jednotka nemá přesně shodný kmitočet vlastního oscilátoru se starou, výstupní kmitočet by se mohl trochu lišit, jestli to vadí digi signálu ale nevím, analogu to nevadilo. Jestli ale stará jednotka opět poběží, mohlo by se zkusit s novou nové naladění.

Při připojování signálových kabelů je dobré odpojit celou sestavu (SAT, TV, DVD...) ze sítě.

shaft*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]