Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlepšit zvuk u televize LED

Od: zelenac* odpovědí: 15 změna:

Mám starší hifi věž a k ní dva repráky. Už ji nepotřebuji tak bych ji chtěl nějak využít na vylepšení zvuku televize. Ono při síle LED televize jen 3cm, ten zvuk zas až tak nic moc není. Mám LG 47LV4500. Jaké vstupy a výstupy tam jsou najdete na vebu, já tomu nerozumím. Moc odborné výrazy prosím nepoužívejte. díky

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Koupit výstupní SCART kabel s koncovkami CINCH a ty pak zapojit do věže...

zelenac*
hodnocení

dík , možná to mám doma ale právě ten výraz mi nic neříká. Najdi prosím foto na netu a okopíruj a trochu tu radu rozveď. Ta hifina je rádio ,CD přehrávač a magneťák tak to musím nějak rozdělat.

To je koncovka SCART do TV:

To je koncovka SCART

zelenac*
hodnocení

To tvý nejde zobrazit, tak já. To je např. ono?

mall.cz/...

jo, to je ono, otázkou je hlavně jestli má HiFina vstup, třeba na mikrofon nebo z jiného přehrávače. 90% to totiž nemá

olaf71*

o audio výstupy na TV se nemusí bát, tam jich je několik,ale jde hlavně o tu HIFI, kde asi nebude nic

olaf71*
hodnocení

0x

jestli věž nemá dva audio vstupy, tak je k ničemu. hledej bílý a červený kulatý vstup s nápisem audio IN. dalo by se i přes mikrofonní vstup, ten bývá jack 3,5mm.,ale to moc nedoporučuji, bývá tam problém s kontaktem. dále by věž měla mít přepínání do módu AUX.

zelenac*
hodnocení

Dobře a existuje něco jednoduchýho levnýho že bych tu věž uplně vypustil? Nebylo by to rychlejší a kolik by to stálo? Napojit jen k telce nějak samotný repráky se asi nesmí že?

Co by se nesmělo? Jen musí mít zesilovač. Takže třeba nějaké lepší reproduktory k PC, zapojíte je do televize do sluchátkového výstupu.

doplněno 22.10.11 18:37:

Něco takového by nemuselo hrát špatně ;) czechcomputer.cz/...

olaf71*
22.10.11 18:41

to by šlo

olaf71*

připojit samotné repro je k ničemu, výstup nemá zesílení. záleží, co je to levnýho. nejlepší by bylo domácí kino, receiver,repro,ale to bude drahé. já mám jen receiver skoro za 20.pokud Ti stačí stereo, tak někde v bazaru koupit stereo zesilovač a bedny k tomu a bude to hukot

hodnocení

0x

Tu věž bych nevypouštěl, když už jí máš tak jí použij...

gredy*
hodnocení

0x

Televize o kterou se jedná, má jen sluchátkový výstup na boku a pak má samozřejmě audio výstup na optický kabel. Mám docela obavu, že na skartu budou zapojeny jen piny pro In a nebudou k dispozici AUT, takže ten zvuk ze skartu vytáhnout nepůjde. Tak se to alespoň teď na televizích dělá. Pokud by tam byly i výstupy, byl by to docela zázrak a náhoda, i když nic není nemožné.

Jo, bohužel se to tak dělá, já odobně bych použil převodník optika.- analog a pích bych to do té věže ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]