Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jak se prosím jednoduše (měřákem) dají prověřit cívky (budící cívky) statoru dynama jawa, zda jsou v pořádku? Digit měřák někde seženu. Dynamo je klasika 6V.
Jednoduše řečeno, blbě. Pokud budeš měřit odpor vinutí stejnosměrným měřákem, tak bude téměř nulový, Můžeš změřit odpor drátu proti kostře, měl by se blížit k nekonečnu. Více bys zjistil připojením připojením střídavého zdroje a koukáním na osciloskop, Takže doporučuji metodu "velké rusko", někde sehnat jiný stator a porovnat výsledek. Asi jsem moc nepomohl...
Pokud bude mít závit nakrátko (ten to totálně odbudí) tak to běžným měřákem nezměří snad DGO
doplněno 23.10.11 03:11:Samozřejmě jsem myslel GDO
doplněno 23.10.11 03:21:Ted mě napadlo jak by to šlo. Napájet to přez řárovku střídavý prudem a měřit na tom napětí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.