Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapojení sporáku a záruka

Od: pebuje* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, je nutné kvůli záruce, aby mi nový elektr. sporák zapojil elektrikář se ŽL (jedná se o demontáž starého sporáku a montáž nového, "dráty" zůstávají tak jak jsou)? Soused je revizák na penzi /již ale nepodniká/, nabídl se, že mi sporák zapojí, někdo ale říká, že to musí kvůli záruce dělat člověk se ŽL /prý musí dát razítko do záručního listu/. Sporák zatím doma nemám /dorazí zítra/, takže nemůžu podmínky prostudovat... a docela by mne to zajímalo. Díky moc.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

ano, většinou to tak bývá. je to dobré i kvůli pojišťovně. pokud by třeba tento spotřebič způsobil požár...

ahasver4*
hodnocení

3x

V každém případě to musí dělat člověk mající na to porávnění a stvrdí zapojení razítkem.Jinak je po záruce.

doplněno 21.10.11 16:20:

...oprávnění...:)

bushman
hodnocení

0x

ano,a ještě lepší by bylo,kdyby jste měli razítko i od revizního technika (který vám to může i připojit,a ušetříte jednoho elektrikáře)o provedené revizi.sporák může být připojen správně,ale kdyby jste měli pojistnou událost,pojišťovna by se chytala všeho.a je to nová montáž,tak RZ by byla žádoucí

hop®
hodnocení

0x

Revizáci většinou jen kontrolují a dávají důležitá kulatá razítka, můj osobní revizák si nechal dělat rekonstrukci elektro v bytě ode mne. Největší problém bývá to razítko na záručák, musí to udělat "firma" s patřičným školením a oprávněním a razítkem. Možná mohu pomoci, kdyžtak vnitřní pošta...

pebuje*
hodnocení

Díky moc všem, nakonec jsem se domluvila s revizákem se ŽL - sporák mi příští týden zapojí... I když - u tohoto sporáku razítko do záručáku výrobce nepožaduje/ani na to není nikde kolonka/, v podmínkách je, že to musí udělat odborník /nikde ale ani zmínka, že na to musím mít papír, čili to čistě teoreticky může stejně zapojit kdokoliv/. Revizák mi ale pro všechny případy doklad vystaví. Všem dík, zajímalo mne to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma zapojení sporáku

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]