Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
už i můj 11-ti letý syn básní o tabletu,ale i pro pročtení stránek,které se tomuto pojmu věnují,mi není zcela jasné,nač bych ho
měla používat...
Chápu dobře,že se jedná tedy vlastně o PC v jakémsi mobilu?Mohu ho tedy používat jako Pc?
A když koupit,tak jaký...pro rodinu,ne profesionální využití...bude doma fungovat,nebo je třeba připojení...PC mám
Díky moc za rady...Martina
Tablet je de facto "PC do ruky". Velikostí větší než mobilní telefon a cca do velikosti netbooku. Má operační systém Windows, Android, OS ... záleží na výrobci. Je to multimediální zařízení, které dokáže přehrávat hudbu a filmy, můžete s ním na internet, stahovat různé aplikace, dělat v něm věci jako na normálním PC. Může fungovat i jako telefon. Ovšem pokud nemáte zrova po ruce sluchátka, tak si představte, jak držíte takový "netbook" u ucha. Já jsem v tomto směru velmi konzervativní. Telefon je na telefonování a tudíž má velikost telefonu. Netbook/notebook/PC je na něco jiného, proto to má velikost, jakou to má. Tablet má výhodu v tom, že jej strčíte do kabelky/velké kapsy a jdete. Je lehký, skladný. Ovšem má svá omezení daná velikostí displeje, velikost HD, atd. Jestli máte v rodině či mezi známými "ajťáka", tak se s ním poraďte. Můj přítel má tablet, ale stejně je neustále na NB. Když není na NB, tak je neustále na tabletu. (Já bych to někdy hodila z okna!)
moc děkuji,doma mi tedy bez nějakého speciálního připojení fungovat nebude?
Co se "ajťáka" týče,jednoho máme jako souseda,ale velmi pracovně vytížen...
Specialni pripojeni.. asi ne staci bezdratove,ktere ma uz vetsina lidi, nebo lze wifi dokoupit a pripojit k domacim internetum.
A co se tyka ceny cehokoli v elektronice, plati u vetsiny ..Cim levnejsi,tim mene vyuzitelne... za predpokladu,ze jde o poctiveho prodejce nekldy je levna vec primo nepouzitelna a nebo po chvilce zjistite,ze nestaci.. Je opravdu lepe se poradit u vice zdroju a hlavne vedet co opravdu chcete! A ne co vam asi staci
Pri zakoupeni extreme levne veci se nekdy jedna o vyhozene penize.
Tablet je velice kompaktni PC, ovlada se dotykem na obrazovce, psaní není zdaleka tak pohodlné jako na klávesnici. Vyrabi se ruzne velikosti, od velikosti mobilniho telefonu po velikost obrazovky notebooku, nejcastejsi velikost pripomina format A5.
V porovnani se stolnim PC nebo notebookem dostanete za stejne penize horsi vykon. Tablet je idealni na cesty, je maly a dlouho vydrzi na baterky. Je to ted takova novinka promasirovana reklamou, kazdy ho chce i kdyz ho nepotrebuje. Bez internetoveho pripojeni je tablet nuda, zvlada pripojeni na domaci WIFI. Popularni jsou tablety iPad (12-20tis Kc), tablety mensich rozmeru i od 2,5tis.
Mockrát děkuji...ona reklama je super,ale když neví člověk,o co se jedná,je to těžké...dívala jsem se na Aukro,tam jsou pod 2tisíce a lidmi dost kupované...Mohu tedy zacházet s tabletem jako s PC,číst,psát emaily,prohlížet obsah...
Chtěla bych děti překvapit,ale upřímně...12-20tisíc je šílená suma za něco,co fakt nepotřebujeme,jak jste zmínil....Martina
Ano, tablet umi presne to same jako PC, idealni je pro psani, prochazeni internetu se vsim vsudy, posilani mailu, na hudbu, prehravani filmu, zvladne i jednoduche hry, casto i foti. Na internet se pripojuje pres bezdratove WIFI site, nebo pomoci telefonich operatoru. Pri koupi na aukru si overte jak je tablet veliky (casto udavane v palcich "), jakou ma vydrz na baterky a take verze oparacniho systemu je dulezita (ted je popularni Android od Google), ja bych doporucil koupit v obchode kvuli jednoduzsi reklamaci.
to je super,tak už vím vše,co jsem potřebovala...moc děkuji všem...teď se už jen rozhodnout,kolik investovat...upřímně,mě se taky zamlouvají ty do 2 tisíc...s Aukrem jsem za ty roky spokojená i jako prodejce i nakupující,ale přiznávám,že lepší je jít do obchodu,pokud se jedná o elektroniku...děkuji.M
Já jen v případě zájmu napíšu že tablet okolo 2-4 tis není tablet životní a velmi smutné utrpení..
doplněno 19.10.11 14:27:Absolutně neznalým kupcům jako jsste Vy jsem tyto levné aukro tablety dával do kupy a ač trpělivý jsem tak u těchto věcí.. je to an každém.. já bych před jakoukoli koipí doporučl navštivit datart/elektroworld kde jsou různé tablety vystaveny a prodejci lecos vysvětlí ukáží... Momentálně trh s tablety ovládá s 90% trhu ipad a není to bezdůvodné... rozhodně doporučím vyzkoušet...
A na toto kouknout.. at čloěk ví do čeho se chystá jít..
Nějak nemůžu najít slovo životní a další co jsem snad napsal.. ale špatně vidím no..
Já měl už android tabletů v rukou desítky abych s toho "něco"udělal neb je to děs dle slov "zákazníka"..
Neboj už pár let makám...
To že app a další věci kradeš a nekupuješ když to opravdu stojí pár šupů a a je u toho velká jistoty kvality, žádné trojany a podobně..
Nejsem apple maniak... jen už mě nebavilo se s IT věcma doma neustále dokola patlat neb na to není čas...
Popravdě mám z appstore koupeno věcí minimum lite verze se 30ti koly a neustálé slevoakce s kombinací tisíců tvůrců app/her je stále co stahovat zadarmo a v plných verzích..
20 nestojí žádnej apple tablet ty nejzákladnější verze stojí snad už i pod 10 a výdrž deset 10-12 hod mají..
COž se o těch andoidich říct nedá...
Při myšlence že se z tabletu připojím do e bankovnictví a díky nějaké šivokvně napsané aplikaci(ahlavně zadarmo) mi ten účet někdo vybere-.. no ale tak nic neříkám každému co chce a patří... nemám důvod se přít s android maniakem...
Další jablečnej maniak. To co uvádíš jako příklad je reklama na Alzu, která za 3 litry prodává nějakej paskvil se 600MHz procesorem, bez USB konektoru, Android marketu apod. Dnes za 2 litry koupíš na běžné použití slušné zařízení a iPad je tak na hry a filmy, které si v téhle republice stejně nikdo nekupuje za peníze - takže jeho hlavní přednost Apple Store je u nás vcelku o ničem.
A zajímalo by mne jak jsi "dával dohromady" ty zmiňované levné - to jako přišly rozložené na součástky?
Co je to životní tablet? To jsi asi myslel životní styl a proto vyhodím dvacku za nějaký jabko - buď je prodáváš nebo jseš synek zbohatlíka a na peníze nemusíš makat.
Takže vy co chcete něco na občasné prohlížení netu na cestách, nějakej film občas zhlédnout třeba ve vlaku je to řešení vůči netbooku - tablet má rychlejší start, menší váhu a většinou i delší výdrž na baterie a pokud nemáte účet na Kajmanech a nechcete mít tuhle hračku jako životní styl (jak chtěl pravděpodobně napsat "hangar"), tak se koupě tabletu okolo 2 tisíc nebojte.
A ste si istý ,či synátor nebásní o tabletu pomocou ktorého by si kreslil v Autocade elektotechnické a strojárské výkresy? Aj to je tablet A3.
doplněno 19.10.11 22:17:Iba vtipkujem
Akle tablet nemusí být jen iPad a podobné momentálně módní hračky. Tablet původně znamenal jen jakousi "tabulku" připojenou k PC, na kterou se dalo psát bezdrátovým perem. Pro lepší pochopení vyjímám z popisu jednoho takového tabletu:
"Využijete jej ke psaní, kreslení, malování či podepisováním mailů. Použití tabletu nabízí větší pohodlí a lepší kontrolu než myši. Kurzor se pohybuje přesně tam, kam umístíte pero. Tablet má vhodnou velikost k umístění na stůl či na kolena. Disponuje dvaceti šesti horkými klávesami, které je možno programovat pro Office, internet a Vista pro zkratky. Bezdrátové pero má dvě tlačítka a 1024 úrovní přítlaku. Při kreslení s digitálním perem můžete snadno kontrolovat všechny druhy tvarů a šířky. Dvě tlačítka pera je možno naprogramovat jako levé a pravé tlačítko myši. Výdrž baterie pera je až jeden rok. Integrované držátko pak Vaše pero podrží poblíž."
To jen pro úplnost informací.
Takovým se dnes pro odlišení říká grafický tablet, např. geniustablet.com/... (to je snad přímo ten, od kterého jste kopíroval )
Také se dělaly tzv. tablet pc, třeba czechcomputer.cz/..., notebooky s dotykovým displejem, který po otočení a přiklopení fungoval jako tablet s perem a přímým zobrazením. Ale nějak ta série už není k nalezení, asi skončila kvůli ceně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.