Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Hledám návod jak připojit externí reproduktor k televizi.Jedná se o reproduktor, který bude zabudovaný v koupelně a WC a rád bych do něj pouštěl zvuk s tv ve vedlejší místnosti. Nemám zájem používat další přístroj který připojím k televizi,aby mi zesílil signál např. reciever, zesilovač nebo další přístroj který se musí smostaně zapínat a ovládat. Chtěl bych, aby tato sestava fungovala paralelně při zapnutí televize a nenarušila tak zvuk z televize. Má někdo šikovný a jednoduchý návod pro správnou funkci tohoto zapojení?
Řeknu ti to jednoduše - bez zesilovače ti to jen s reprobednou půjde těžko Takže sluchátkový výstup a zesilovač + reproduktor, nebo některé starší televize (naše česká z roku 1996 má) mají přímo už zesílený výstup na reproduktory, ale nevím jestli se po připojení samy neodpojí ty vnitřní.
jj to je problém, přes výstup sluchátek to nebude fungovat tak jak potřebuji, tak jak píšeš odpojí se mi ty vnitřní reproduktory a bez zesilovače hraje reproduktor s výstupu sluchátek slabě i při max. zesílení zvuku televize... zbývá výstup přes skart, nebo jiný výstup z televize, možná bych použil i nějaký menší zesilovač, který bych shoval za televizi, ale nic takového jsem nenašel. Jde mi o to aby celý systém fungoval automaticky jakmile zapnu televizi bez dalšího zapínání druhého spotřebiče..
Jediný způsob je připojit přídavný reproduktor paralelně na repro v televizi. Ovšem snížíte tak impedanci a hrozí poškození zesilovače v televizi. Čím víc reproduktorů takhle připojíte, tím je riziko větší. Dala by se vypočítat soustava reproduktorů v sério-paralelním zapojení, ale to byste musel vyměnit i ten stávající reproduktor v TV. I v tom případě ale budete přetěžovat zesilovač.
stirecek:
tazatel chce pokud tam bude zesilovač tak aby se spínal společně s TV.
Existovali zásuvky na prodlužovačce, kde jedna byla pod proudem a zbytek se zapínal tím, že na té pod proudem se zvednul odběr. Pokud by se do té pod proudem zapíchla TV a do jedné z těch zbývajících zesilovač, tka by se ten zasilovač zapnul společně s TV.
Bohužel toto zařízení se mi už nikde nedaří najít
Ono stačí obyč vypínací prodlužka třeba s pěti zásuvkami. Když ji zapnu, rozjede se tv + setobox, kino do pohotovostního stavu, popř ty aktivní bedny, jen se to ovládá ručně. Jinak co se týká zapojení, tak ty aktivní repro můžu ovládat třeba vypínačem na záchodě, není důvod, aby to tam hrálo pořád. Prostě přijdu na wc, rozsvítím, tím pustím proud do repro a sedím a až se tototento, tak spláchnu, zhasnu a tím se vypne i zvuk.
Samozřejmě bych tam nechal ještě možnost vypnutí, to kdyby třeba v tv kecal Kalousek, tak bych se určitě nevytento
Samozřejmě různých řešení by se našlo, ale s tím Kalouskem nesouhlasím, ty jeho keci jsou k po..., takže spíš naopak
Vámi zmiňované prodlužovací kabely se stále vyrábí...
Stačí si do vyhledávače zadat "zásuvka Master/Slave"...
A hezkých pár odkazů vyjede...ceny od 420Kč..
Např. zde:
martincakl:
díky, taky bych jí potřeboval, ne a ne si vzpomenout pod čím jí hledat - master / slave - jak jednoduché
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.