Nejste přihlášen/a.
Vyrobil jsem předzesil pro subwoofer přesně podle schematu(viz obrázek s navrhnutou deskou).a nefunguje tak jak by měl.na výrobu jsem se ptal z předchozí otazky poradte.cz/... .předzesil vůbec nefiltruje ani nepředzesiluje.akorát se snížila hlasitost.bez předzesil je hlasitost hodně vyšší.A buď tam je nějaké napětí nebo není a buď tam vůbec OZ TL072 je nebo ne, tak je vše naprosto stejné.provedl jsem kontrolu vodivosti mezi všemi součátkami a vše v pořádku.akorát u rezistoru R2 jsem dal místo 47K 56K-protoze v obchode měli poslední jeden. takže by mě zajímalo co stím? můžete poradit? děkuji za odpověď
a ty země máš napojeny kam?
doplněno 16.10.11 22:50:Ono přeci nejde pustit napájení jen na piny toho integrovaného obvodu a zbytek mít v luftě
Jedná se o symetrické napájení, takže GND by mělo být zapojeno uprostřed : +4V , -4V a GND je mezi tím - pak se nediv, že to nefunguje
Jednoduše vyvedeš s prostředka článků GND - budou 3 a 3 články...
R2 a R3 musí být stejné. Dejte tam tedy oba 56k když nemají 47k a bude. Takhle, při různých hodnotách R2 a R3 to bude fungovat špatně nebo vůbec.
Běžně se používají odpory s 20% tolerancí pokud není uvedeno jinak, už vidím jak to nebude fungovat správně nebo dokonce vůbec - vidím to přímo v 3D projekci
uz jsem to zkousel a mě se zdálo že to funguje v pohodě.takže suber dám tam oba 47K a bude to fungovat ještě líp.
No lip už asi těžko, já si myslím, že rozdíl bude nepostřehnutelný . Každopádně je super, že to maká, mrzí mne, že mě nenapadlo už v tvém prvním dotazu kde bude chybka, ale každopádně tohle byde lepší, když to maká jako aktivní vyhybka. Ten pasivní obvod s dvěmi potenciometry mi byl dost nesympatický
lui:
i tak mi připadá, že zase jen teoretizuješ, nevidím nejmenší důvod proč by to pracovalo špatně nebo dokonce vůbec, konečně tazatelovi to chodí pěkně i s těmi rozdílnými odpory
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.