Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, jaký odpor (odpory) bych měl dát na 5V větev u PC zdroje aby to bralo kolem 8 A? Potřebuju to na vytížení aby šlo veliké napětí na 12V větev. děkuji Popřípadě vzoreček na výpočet děkuji
Blesku,nějak si asi pleteš pojmy.Pokud máš na zdroji jeden vývod s 12 V a druhý s 5V tak je napětí dáno.Omezit proud u jednotlivých větví můžeš,ale jaký by to mělo smysl?Proud z jednotlivých napětí ti dá spotřebič(podle jeho odporu)
JABRAKA
Nebude jednodušší (a hlavně levnější) upravit si ve zdroji přímo výstupní napětí, než je zvyšovat zatížením jiné větve? danyk.wz.cz/...
8A při 5V je 40W do tepla, takže i 40W naprosto zbytečné spotřeby navíc a výkonový rezistor se stavěný na ztrátu 40W a s tak malým odporem těžko seženeš. Možná hodit víc větších odporů paralelně. A pasivně to pořádně neuchladíš
No já jsem chtěl dělat regulovatelný jestli vzpomínáš ale - sehnal jsem 4 zdroje a ani v jednom nebyl TL494 ani jeho ekvivalent, Ale ve dvu je tohle : sejny.rajce.idnes.cz/... jak je vypájená destička. A když to projedeš celý tak tam píše že tu destičku nahradí pár odporama a propojkama a demu to taky regulovat jenže tam nedal schéma na jedné fotce tam je na papíře něco nakresleného ale já tomu nerozumím.
A nestačí ho jen "zatížit" tedy i malý proud aby zdroj nastartoval, to musí být plný odběr na 5 V?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.