Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digi Tv-Satelit nebo Anténa?

Od: maser* odpovědí: 20 změna:

Zdravím všechny.Mám takový dotaz,od doby co funguje televizní digitální vysíláni mám od O2 digitv i s internetem,na konci měsíce budu O2 rušit,stojím tedy před otázkou jak to bude dál s internetem a televizí.Internet si udělám od místního poskytovatele a televizi přemýšlím nad variantou takovou,že nechám dát anténu na střechu ať je to na pevno udělaný.Jsou ale možnosti,jít do elektra a koupit anténu za 1000kč ,nechat jí namontovat kabel natáhnout do setopboxu a koukat a nebo koupit satelitní komplet,parabola,příjmač k televizi např od Cslinku a vše nechat zapojit.Máte někdo zkušenosti,co by bylo jednodušší,rychlejší a levnější a hlavně kde by bylo více programů.Díky za reakce.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

No jednodušší a levnější je dát na střechu anténu a k televizi set-top-box, ale podstatně víc programů je ze satelitu, je to ovšem dražší a trochu náročnější na instalaci.

maser*
hodnocení

Koukám po netu anténa se dá slušnější koupit do 1000kč+nějaká instalace,setopbox mám už v TV takže to řešit nemusím.Tato instalace bude obsahovat základní programu typu:Nova,Nova cinema,prima,prima-love,prima cool,čt 1,čt 2,tv barandov a čt 24.To by mělo být asi tak všechno.Takže instalace a vše okolo mě vyjde zhruba na 1000kč anténa a montáž cca 1000kč-1500kč.Když koupím satelitní komplet vyjde cca na 3000kč nějaký levnější +instalace okolo 1000-1500kč a programy budu mít tedy jaké kromě těch základních co jsou vypsané i antény?

martina4*

Pokud si koupite komlet s jednim konvertorem (1druzice) tak tam budete mit navic treba HBO1,HBO2,Nova Spotr,sport1,sport2,sport5,eurosport 1,2 a asi jeste dalsi programy,ale pozor,tyto jsou za poplatky! Ale vetsinou je davaji na 2 mesice zdarma pri koupi karty

martina4*
hodnocení

2x

Taky zdravim,tak urcite bude levnejsi varianta pozemni digital-TV antena,nez satelit. Pokud mate digitalni tuner v televizi,tak Vam staci jen antena a ani nepotrebujete setobox. Na satelitu bude ale vice programu. Ja si delal rozvody v novostavbe a dal jsem si pozemni digital a i SAT.

maser*
hodnocení

Dejme tomu,že pořídím toto.vyjde to na 2000kč+instalace.Kolik bude programů?

shop.atoselektro.cz/...

maser*
hodnocení

Takže pořídím satelitní komplet ve finále mě to s montáží vyjde na cca 4000-5000Kč a abych mohl mít ty další programy navíc oproti anténě,tak za ně budu muset platit?pro začátek dostanu na zkoušku třeba na dva měsíce kartu zdarma a pak si musím třeba 1000kč zaplatit dejme tomu na rok a za rok to platit znovu?

des*

To tedy spíš 1000kč měsíčně,nejde o levnou záležitost.

maser*
hodnocení

Aha,takže jednodušší a levnější je tedy anténa.Jsem zvyklý na víc programů když ted jeste mám O2 TV,tak jsem myslel,že to půjde udělat levnějš.Takže asi koupit anténu nějakou do 1000kč,nechat namontovat a už nic neplatit?

martina4*

Presne tak,u pozemniho digitalu uz nic pak neplatis,ale pozor,na satelitu mas nektere programy v HD kvalite. Jak rikam,ja mam sat i pozemak a jak je nejaka velka akce,treba olympiada,ms fotbal atd tak si rad priplatim vsechny sportovni kanaly treba jen na 1 mesic.

Program; bude ze začátku kolem 50, za dva měsíce asi dvacet a po roce dva. Neb ta karta je na rok a každý rok si ji budeš muset vlastně znova koupit. Takže si za necelý dva tisíce kup kartu na stálo a těch dvacet programůl ti pujde pořád.

Není problém si na měsíc přikoupit placenou nabídku která stojí od 250 korun.

Jinak ještě pouvažuj před koupí, jestli třeba nebudeš chtít nahrávat ze satelitu, pak by nebylo od věci pořídit si satelit s funkcí PVR, tedy s nahráváním třeba na pevnej disk.

martina4*

No kartu urcite na stalo.

jabraka*
hodnocení

0x

nejlevnější je nechat si O-2.Já mám k dispozici základní balíčky,které ani nestačím sledovat,internet 100 mB a ještě připojení na mobilní internet.To vše za celou tisícovku.Set top box mi přijímá i pozemní vysílání vše v HD modu.Takže nevím,co si chceš ještě vymýšlet?

JABRAKA

maser*
hodnocení

Jednoduchý,ted O2 tv využívám na 2 televizích u mě a u rodičů,dále využívám O2 internet.Todle všechno stojí měsíčně cca 1400kč,což není uplně levný.Táta se rozhodl,že to využívat nechce a koupil si pokojovou anténu na televizi a to mu stačí.Platili jsme to na půl,takže když to táta nechce spadla by celá částka na mě,což nechci měsíčně 1500kč.Mám výplatu 15tis čistýho a dávam za paušál 1000kč a abych dával dalších 1500KČ za todlee.jen 1500kč cpát O2 opravdu ne.Tak vymýšlím to,že poskytovatel internetu mi udělá nějaký 6ti mb intrnet za 400kč měsíčně,pokud udělám anténu tak už budu platit měsíčně jen 400kč za net a bude klid.

maser*
hodnocení

*.jen 2500kč cpát O2 opravdu ne.
stirecek*

Maser: tak to je teda nářez platit tolik eurotelu. Já jsem jim teď řekl, že vypovím paušál na mobil, tak teď jen volají a otravují se slevami. Jestli platíš 1500jen za tv a net, tak za tři-čtyři měsíce máš náklady do pořízení satelitu zpět, klidně si ho může pořídit i taťka na společnou parabolu. Šel bych do nějaké střední třídy, za cca 3500Kč koupíš setobox HD i s kartou irdeto a dostaneš nějakých cca 23 programů, některé v HD rozlišení. Mrkni na stránky skylink nebo cslink na programovou nabídku. Taky jsem přemýšlel o satelitu, nakonec UPC měla nějaké akce a mám za 299Kč cca 50 programů+internet 1mega a spokojenost. Teď mi půjčili na zkoušku dvoutunerový hardiskový stroj s celou nabídkou cca 110 programů a nějak na mě zapomněli.

Ze satelitu máš základní nabídku, což jsou český a slovenský programy, dohromady asi dvacet kanálů zadarmo, jen ta trochu vyšší počáteční investice. U O2 budeš i za úplný základ stále platit.

Já mám satelit, neplatím nic a když chci tak si připlatím placený programy a jsem spokojená osoba.

maser*
hodnocení

Super,dík za jasnou odpoved.Muzes mi jeste poslat odkaz na nějaký satelitní komplet co nabízí to samý co máš ty?

Tak já jsem nekupoval komplet, neb parabolu jsem už měl, takže jen jsem koupil přijímač.

Mám dvoutunerový HD BOX FS-9200 PVR, k tomu jsem si přikoupil pevnej disk do USB portu na kterej nahrávám a maximální spokojenost.

Pravda, není za dva tisíce, před rokem a půl stál něco přes osm, ted by asi byl k mání za míň.

Osobně bych zase šel jen a pouze do nějakýho dvoutunerovýho satelitu postavenýho na Linuxu.

juvla*

Hele Jabrako, ty nás zase lakuješ. 100 mB, to neznám, co je to za jednotku. A pozemní vysílání vše v HD modu, ani náhodou.

kamill*
hodnocení

0x

Opakovane už viackrat som upozornil tazatelov ,že pri kúpe sat.prijimača je najdoležitejšie nekúpit výpredaj set s neperspektívnym dekoderom cryptoworks ,ale Irdeto a aj karta irdeto a prijimač perspektivne hd .Radcovia vam to neporadili .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]