Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Radio + repráky

Od: dosa* odpovědí: 13 změna:

Dobrý den chci se ještě zeptat mám rádio na 220V a chci do něj napojit repráky 60W blaupunkt Cl213.1 půjde to?

myslím že jsou asi na 12V

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

2x

dosa: Na takový otázky se nedá téměř nic odpovědět. Snad jen to, že těmito pokusy brzo přijdeš k úrazu el. proudem. Nic ve zlém. Člověk neví, jestli elektrice trochu rozumíš, nebo děláš čistě ametérské pokusy?

hodnocení

1x

Pokud mají svůj zesilovač tak přes sluchátka toho rádia a pokud ne tak přímo dovnitř místo původních.Rádio svůj zesilovač má ale předpokládám že určitě ne 60W to možná tak nějaká hi-fi věž takže se výkon reproduktorů stejně nevyužije.

doplněno 13.10.11 21:14:

Tim přes sluchátka myslím že jack od toho zesilovače zapojíš na rádiu do výstupu na sluchátka.

buss
hodnocení

1x

Člověče, když něco chcete, tak podejte úúúplnou informaci. Co to je reprák na 12 V? To neznám.

dosa*
hodnocení

Za kolik tak koupím ten zesilovač?

dosa*
hodnocení

NA těch reprákách je napsáno 60W 35W

dosa*
hodnocení

Hale to elektrice tochu rozumím ale nejsme elekrtikář ale taky něco dělám poprvé :) zatím jsme ješte nedostal ránu :) 220V :)

Kdybys trochu rozuměl elektrice tak neplácneš 10x po sobě blbost že repráky jsou na 12V :-/

dosa*
hodnocení

xD máš tam dost informací .)

Ten zesilovač bude stát podle toho jaký chceš,že na těch reproduktorech je 60W 35W by mělo znamenat to že standartně mají 35W a maximálně snesou 60W a že jsi ještě nedostal ránu 220V buď rád to by bylo asi poprvé a naposlad.Já když jsem byl menší tak jsem si jednou šáhl na fázi a to byla rána*smich* to jsem rád že jsem to přežil.Nepřál bych ti abys to jednou dostal.*smich*

první a poslední? já asi v 5 letech jsem vzal maminčiny jehle na pletení. Napřed jednu na nulák a pak druhou pěkně na fázi. Obě jsem držel. Vím že mě pak asi 2 hodiny brněly ruce, ale přežil jsem to ve zdraví

hodnocení

0x

Třetí téma a pořád víceméně stejná otázka... Proč to chceš dělat? Ty repráky ti bez ozvučnice budou hrát naprosto příšerně. Repráky nejsou na 12V, tak to sem furt nepleť. Sežeň si zesilovač do kterého to zapojíš. Na tvoje potřeby postačí něco takového:

aukro.cz/...

chtělo by to ale taky znát impedanci reproduktorů

doplněno 13.10.11 21:36:

Ne, to je zesilovač na 12V, najdi si něco přímo do 230. Já mám dobré zkušenosti se starýma Teslama (jak zesilovače tak reproduktory)

Někdy těch 220V člověk přežije ale rozhodně to není nic zdravého.*smich*Teď k otázce bez ozvučnice to opravdu bude hrát blbě ale třeba to má už i s ozvučnicí.Ten zesilovač na který jsi dal odkaz by mu naprosto stačil jenže pokud doma nemá pořádné trafo,diody nebo můstek a kondenzátor tak by musel ještě tohle dokoupit.Jinak tesly jsou naprosto výborné lepší než ty nové čínské.

olaf71*
hodnocení

0x

co máš pořád s těma reprákama na 12V? vypadá to, že jsou to repráky z auta,které mají výkon 60W a odpor 4 Ohm. Ta voltáž s tím nemá nic společného.

pokud má rádio nějakej výstup pro repro, tak to tam zkus a uvidíš, jestli to bude hrát. může to hrát potichu, nebo se odpálí repro či koncák.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]