Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přes autobaterii zapojit rádio?

Od: dosa* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den chci se zeptat jak zapojím přes autobaterii radio do elektriky jde na baterky 8x 1.5V takže asi 12V půjde to nějak zapojit bez měniče? Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

2x

Normálně namotej dráty na kontakty a je to!Hráli jsme na to v práci a má to odpich!

dosa*
hodnocení

Jako na konekroty na baterky to už jsme skoušel 2 draty ale nešlo to

buss
hodnocení

2x

Měnič? Na co., když je to na 12 V ss. Směle zapojit. + na +, - na -, repro. Typy konektorů, je-li už v autě, jsou na intu včetně zapojení pinů.

dosa*
hodnocení

Jako na konekroty na baterky to už jsme skoušel 2 draty ale nešlo to

olaf71*

dva je málo, jeden na mínus (černej) a stálej plus (žlutej) s plusem od spínačky (červený) )smotat a dát na plusovej kontakt.

stejně tak si to musel mít na ty 1,5 V články, jinak by to taky nehrálo

dosa*
hodnocení

Díky Kluci už mi to funguje :)

dosa*
hodnocení

Ještě něco mám 2x reprák na 12 V a šlo by to nějak zapojit na jacka do mobilu?

U repro nehraje roli napětí (12 V), ale výkon. Pravděpodobně by ty 2 repráky mobil neutáhl.

dosa*
hodnocení

ale mám k tomu autobaterku šlo by to přes ní nějak?

buss

Mobil? napojený na aku z auta? No nakonec proč ne, ale asi ne na 12 V přímo.

dosa*
13.10.11 18:09
hodnocení

? :)

dosa*
hodnocení

Norlně mám autobaterku + 2 repráky potřebuju to nějak zapojit aby to hrálo přes jacka na mobil

buss

Nepochapuji, vysvětlit co je požadováno. Repro NEJDE zapojit na baterku, tedy jde, ale je po nich!

doplněno 13.10.11 18:26:

No možná mi to docvaklo, je třeba napsat, mám aktivní repráky, tedy se zesilovačem! A to aby mobil šel přes to repro? Má výstup na sluchátko? Jinak by se musel rozebrat...

hodnocení

0x
Ty repráky do mobilu a na 12 V akumulátor můžeš připojit...
Hned potom můžeš začít psát další dotaz:
Jaký si mám koupit nový mobil?

dosa*
hodnocení

a šlo by normální repráky od pc napojit na autobaterii?

des*

Ty užs to někde viděl?Naco by to mělo být?To chceš tu baterku poslouchat?Kolik je ti let?Tipnu si deset?

buss

A ty aktivní! repráky jsou přímo na 12 V, nebo napájené ze sítě? Muselo by se rozebrat a napojit na + 12 V za usměrňovačem, pokud ovšem mají napájení na 12 V tak ano. To chce řááádně vysvětlit, o co je žádáno.

dosa*
hodnocení

Normálně repráky od pc s jackem na baterku jetli to půjde a na jack připojím mobil chápeš :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]