Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Led tv - co znamená možnost wifi

Od: ok* odpovědí: 54 změna:

prosím o radu, co znamená funkce možnost wifi u TV -Samsung UE32D5500

obchodni-dum.cz/...

děkuji

54 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sojer*
hodnocení

0x

Zkuste zde něco vyčíst

tvfreak.cz/...

forum.zive.cz/...

ok*
hodnocení

aha takže to není funkce na bezdrátové připojení tv s např notebookem?

at nemusím propojovat káblíkem tv a notas

Pokud TV podporuje "domácí síť" pak si můžete prohlížet sdílené adresáře v PC přes TV. Doporučil bych řádně přečíst návod na TV.

hodnocení

0x

Dobry den, znamena to, ze si muzete prikoupit v prislusenstvi WIFI adapter na usb, zapojit do televizoru a muzete si do nej pripojit bezdratove pocitacovou sit a internet

mkat*
hodnocení

0x

Tam v navode čo si dal adresu je predsa uvedene.

Internetové aplikaceano
Internetový prohlížečano

Tak wifi je asi na to použitie.

gredy*

Tuhle TV mám doma také (jen větší obrazovku). NEMÁ internetový prohlížeč. Připojení k internetu znamená, že máte k dispozici některé internetové aplikace. Připojení je možné kabelem (LAN síť) a nebo lze dokoupit adaptér USB, pomocí kterého se k internetu přihlásíte (pokud ale máte doma WiFi, třeba router) bezdrátově (čili WiFi). TV tedy nemá plnohodnotný internet a třeba k NB se taky nepřipojíte. Lze ale TV používat jako druhý monitor počítače. Cena toho USB WiFi adaptéru je mezi 1300 až 1800 Kč (záleží na prodejně). Jiný adaptér použít nelze, musí to být originál Samsung.

stirecek*
hodnocení

0x

Smart TV - přikoupíš wifi adaptér a můžeš sledovat některé internetové aplikace, sociální sítě nebo sledovat filmy na přání kdy zrovna chceš za sms cca 39Kč. nevím co všechno další to podporuje, ale připojený notebok přes hdmi udělá stejnou službu. Proto bych za stejnou cenu raděj koupil model 5000 s úhlopříčkou 102cm. Ono ta 80cmúhlopříčka je srovnatelná s klasickou tv 72cm.

doplněno 12.10.11 11:54:

http://cz.topfun.tv/

hodnocení

zrovinka nad touto TV uvažuji a jsme skoro přesvědčen,že si ji koupím, 80cm by stačila bo máme sedačku 3metry anebo od jídelního stolku by to bylo 2metry takže veští uhlopříčka by asi nebyla dobrá volba,že? nebo si myslíte,že jo?

gredy*

Zrovna zítra jdu taky s kamarádem tuhle TV koupit. I on je "zabejčenej" a chce jen s uhlopříčkou 80 cm. Marně mu vysvětluji, že pak ale bude mít menší obraz než dnes na staré televizi s poměrem stran 4:3. Už tady někdo psal, že TV 16:9 s uhlopříčkou 80 cm odpovídá starému formátu TV 4:3 s uhlopříčkou 72 cm.

Určitě byste mohli mít i TV s uhlopříčkou 101 cm. Kupte si samozřejmě co uznáte vy za vhodné - jsou to vaše peníze. Já osobně bych vám doporučoval typ co je mezi, t.j. s uhlopříčkou 94 cm. Je to typ UE37D5500 (s internetem) nebo UE37D5000 (bez internetu. Podle mne je to pro vás ideální volba. Kupte ale dle vlastního výběr.

hodnocení

nebude to velké ta 94? na ty 2 resp 3 metry? jen nemám přestavu jak to bude vypadat *nevi*

gredy*

Můj názor je, že se toho vůbec bát nemusíte a myslím, že budete spokojený. Je to jen trochu o zvyku. Já doma sedím 1,80 cm od tv s uhlopříčkou 101 a je to perfektní. Ale znova opakuji, vyberte si sám, jsou to vaše peníze.

aaaaaa*

tak k velikosti mohu potvrdit to co říká hodně lidí když si nějakou tu placku pořídí - mohla být větší. První úvahy byly nad 107, žena úpěla že je to moc, pár návštěv obchodů, odměření vzdálenosti z jaké budeme koukat, žena stále úpěla a mě bylo jasné, že pokud to má být pokrok či změna tak 107 není nic moc a připravoval jsem ji na 117. Děsila se. Nakonec jsem pořídil 120 a říkám, že ten prcek půjde do ložnice k uspávání a na vzdálenost cca 3 metry to chce něco krapet většího. No a žena? Ta již souhlasí a zatím ta 12m se jí velice líbí. Pořídit si místo staré 55 skleněnky placku 82, to si člověk spíš pohorší. Tedy i já radím, pokud máte vybranou velikost, vemte alespoň tu o číslo větší. 82>94, 94>106, 106>117 ...

stirecek*

Moje řeč - žena taky úpěla, prý 102 úplně stačí, i když její kamarádky, které doma měly 102 jí tvrdily, že je to málo. Moje minimum bylo 117 a tady jsem se nenechal. Po týdnu až byla tv doma žena říká: "není ta 117tka nějaká malá"? Takže až se dostane 153cm pod 25tis, tahle půjde do ložnice;)

stirecek*

Na tři metry a HD vysílání je pro tebe ideální úhlopříka 80palců...chlapi pořád žijete v době crt a 50hz. FullHd 100hz je úplně někde jinde.

Led tv - co znamená možnost wifi
hodnocení

si děláš legraci? ta tabulka je nějaká "čudná" né? fakt je to tak?

stirecek*

Není čudná, na mou 117cm bych se měl dívat zhruba ze dvou metrů při 1080p, při nižším rozlišení cca 2,5metru Čučím ze tří až tří a půl a tv je malá a 153cm je stále hodně drahá:(

Úhlopříčka 16:9 80cm je srovnatelná s 4:3 72cm co se plochy obrazu týče, ale u crt musíš sedět dál, kvůli 50Hz. Neříkám, že se nemůžeš na tu 80tku dívat ze čtyř metrů, to klidně můžeš, ale klidně se můžeš s takové vzdálenosti dívat i na 180cm ve full hd rozlišení a 100Hz

hodnocení

tak to si mi teda natloukl brouka do hlavy!*ee*

bud jít do 82 nebo 94 *nevi*

kdysi jsem uvažoval že si pořídím jedině Sharp,ale tam je zase jiná cena než u Samsungu

stirecek*

No manželka chtěla 101, mně se zdála malá. Ten přechod sice ze 72 crt je značný, ale za týden budeš litovat, žes nevzal větší. Kupuješ to na delší dobu... takže jsem čekal na 117 sharp, cena 20tis a nějaké drobné. Manželka je teď ráda, že jsme nevzali tu 101 a já bych tam nejraděj viděl 150:). Mimochodem ten sharp full hd led byl v té době levnější než samsung.

dzordz*

U takových vzdáleností se mi nevejde celá obrazovka naráz do obrouček brejlí, asi jako v kině v první řadě :D

Jinak to ale tak nějak odpovídá víceméně, on ten (full)HD obraz obsahuje mnohem víc detailů, které z obvyklé vzdálenosti ani nejsou vidět.

stirecek*

to je to...plné rozlišení a 100Hz se dovolí přiblížit daleko více a člověka to pak i více vtáhne do děje, ale zase ne tak blízko, aby musel točit hlavou

ok*
hodnocení

má tato -

Televize SAMSUNG UE37D5500

otočný stojan?

lze to nějak zjistit?

děkuji

ok*
hodnocení

chci si ji po neděli koupit

gredy*

Nebylo by lepší si to raději zjistit na internetu?! Vždyť to není o nic složitější než sem napsat otázku, tak trochu uber ze své lenosti.;)

ok*
hodnocení

nelze zjistit, takové info nikde nepíšou *nevi*

stirecek*

nemusíš kvůli tomu zavádět novou otázku. Na netu se dá najít vážně vše, tedy pokud člověk chce.

hodnocení

tak jsme se rozhodl pro tu větší (Samsung UE37D5500) :)

to je krása ten obraz *slunce*, škoda jen že do kabelovky nám pouštějí jen pár Tv stanic v digi a zbytek je v analog vysílání :(

doplněno 03.11.11 18:31:

tu

Led tv - co znamená možnost wifi #2
stirecek*

Gratulace! Taky jsem si zvykl a na nic jiného než full se už nedívám;) Jestli máš UPC, je možno si další balíčky doplatit.

hodnocení

UPC, nemám :(

přemýšlím nad tím adpaterem k tomu Wifi, poradte je to vůbec k něčemu "dobré"? nejsou to vyhozené peníze? využiji to vůbec k něčemu doma?

P.S. v našem městečku máme rozvod kabelovky, ale jelikož je tady 80% důchodců co mají staré televizory, tak se naše zastupitelstvo rozhodlo, přijímat digi signál a pak ho převádí do domácnosti v analogu

naladil jsme jen čt a spol v digi a myslím prima love

:(

Bohužel takový místa znám taky a je to fakt těžký. Převádět v současný době něco do analogu je fakt ne krok stranou, ale krok, spíš skok zpátky.

stirecek*

Wifi adaptér je na internet, ale nevím, jaké aplikace tv podporuje. Dále je zde možnost registrace

http://cz.topfun.tv/

pak pošleš sms a koupíš si film, který si pustíš přes ten wifi. Dle mně je to ale zbytečné, film si stáhnu z ulož to nebo k.i.n.o.t.ip do noteboku a ten pak přes hdmi pustím v tv. Ještě je otázka, jak rychlý máš net, jestli by stačil pouštět data ve full rozlišení a DTS zvuku.

Jestli máš takový příjem, jaký popisuješ, uvažoval bych o satelitu. Není tam sice moc HD, ale aspoň něco.

doplněno 03.11.11 19:56:

Tak jsem se díval na topfun a filmy tam jsou jen v dvd kvalitě a rychlost připojení min 3Mbit/s. Takže je lepší stahovat z uložto mkv soubory 1080 a pak si to pustit extra a máš to zadarmo.

doplněno 03.11.11 19:57:

a zbytek najdeš zde

cz.topfun.tv/...

hodnocení

0x

lze na této TV po zasunutí flashdisku nahrávat nějaký program?

kubinec ta tabulka čudná je, je to minimální použitelná vzdálenost a ne optimální pozorovací - stireček je tím známý *smich*

a lze na této TV nahrávat? na nějaký flešdisk?

gredy*

Nelze. USB je pouze vstup do TV.

bude moci ovládat ovládačem co je k TV Samsung UE37D5500 , tento dvd přehrávač SAMSUNG DVD-C550

rád bych použil jen jeden na oba spotřebiče :-/

nebo veškeré spotřebiče značky Samsung, lze ovládat jedním ovládačem,

tady je ten dvd přehrávač - datart.cz/...

stirecek*

Včéra jsem se díval na sharp 153cm a obraz ze tří metrů značka ideal. Samo sebou FULL HD, běžné vysílání už ale ztrácí na kvalitě. Ten prodavač se docela dost vyzná, vzdálenost mi potvrdil 3-3,5metru. Pohanil docela sony, která už má v tv na trhu pramalý podíl, taktéž philips, do nebes vynachválil samsung se službou smart, ale co se týká možností nastavení tv, kvalitou zvuku a kvalitou obrazu, spotřebou, zárukou atd tak byl zastáncem sharpu. Těch mají v těch běžných úhlopříčkách hodně málo, jsou hned pryč anebo na objednávku cca 2týdny. Tohle mi řekli i ve druhé elektře, nabídka nestačí pokrýt poptávku, opět tam měli jen jeden model 153cm za 46600Kč - levnější než na netu. Prý je možná sleva na 42tisíc - počkám na 28:-P

doplněno 17.11.11 14:51:

Pro bmbx ;)

gredy*

Já ti tvůj názor nechci brát a věřím tomu, co jsi napsal. Myslím si, že je to ale věc každého, čemu dá přednost (a jaké má informace k dispozici). Já bych např. Sharp nechtěl ani zadarmo. To jen tak naokraj. :)

jiri999

Ješte k tomu sharpu, pracoval jsem v elektru a během cca půl roku nám na prodejně tři odešly. Takže s tou kvalitou nevím nevím.. U žádné jiné značky se to nestalo. Jinak co se týče toho philipsu, sony atd. s tím můžu je souhlasit..

jiri999

Ještě co se týče toho sharpu, pracoval jsem v elektru a během cca půl roku nám na prodejně odešly tři. Takže s tou kvalitou nevím nevím. U žádné jiné značky se to nestalo. Jinak k tomu philipsu, sony atd. můžu jenom potvrdit.

jiri999

Ještě co se týče toho sharpu. Pracoval jsem v elektru a během cca půl roku nám na prodejně odešly hned tři. U jiné značky se to nestalo. Takže s tou kvalitou, nevím nevím.. Nastavit se u sharpu dá sice ledacos, až mi to přijde docela zbytečné. Jinak u toho philipsu, sony atd. můžu jenom souhlasit. Poslední dobou se nějak nechytají..

hodnocení

0x

¨stireček:

Tvá argumentace je opřená o reklamu a tím i způsobenou poptávku *smich*. Nemusíš se snažit, stejně mě nepřesvědčíš.

Já jen cítím povinnost zdejší tazatele ochránit, před tvým až chorobným vnucováním velkých uhlopříček :D, a špatně prezentovaných tabulek, vše má svou míru a připojuji se k názoru nade mnou Sharp bych nechtěl ani kdyby mi připlatili *smich*.

stirecek*

Je úžasné, jak dokážeš informaci na trhu přetočit na vnucování*smich* Pokud to tedy budeš brát takhle, pak nemá cenu zde diskutovat. Mně je jedno, jestli si někdo koupí polský philips, slovenský samsung, japonský sharp, český panasonic nebo bmw vyrobené v číně nebo stejně kvalitní kiu z nošovic. Čím víc bude trh rozmanitější, tím bude zdravá konkurence, pak už je to jen o ceně.

Ta tabulka výše je z katalogu sony bravia 2009, klidně ti přidám i tabulku ze sterea videa 2009 - ne minimální, ale doporučené! Tím samozřejmě opět nikoho nenutím k nákupu velké úhlopříčky, jak ty se mylně domníváš, jen trochu vyvracím tvé zažité fakta z minulosti*frajer*

Led tv - co znamená možnost wifi #3

Zažitá fakta z minulosti? *smich**smich*. Lidský zrak má pořád stejné vlastnosti ;). Je obdivuhodné jak se lidé dnes nechají masírovat *bzum*.

jiri999

jj přesně tak. Já mám doma led-televize.heureka.cz/... , koukám na to z cca 2.5 - 3 metrů a naprosto v poho. Neříkám, že bych nesnesl větší, ale pokud není dostatek financí, tohle naprosto stačí. Vůbec nemám pocit, že by mi těch 32 palců nestačilo..

Jiří999: jak to je s tím wifi a s internetem?.?.?

gredy*

Ty se mi snad zdáš?! To si neumíš přečíst celou tuhle diskusi? A nebo si děláš prd**?

Gredy já se ptám Jiřího999 na to jak to fachčí na jeho přístroji protože tadle diskuse už je tady přes měsíc a zatím co si pamatuju tak to nikdo kloudně nepopsal!.!.!*zed**zed**zed*

gredy*

Pak tedy promiň, ale tvou velmi stručnou otázku jsem nepochopil. Myslím si ale, že popsáno to tady bylo docela dost.

jiri999

Tak to ti ale neporadím. Wifi nepoužívám. Využívám HDMI kabel.

gredy*

Na internet do Tv používáš HDMI kabel? To myslíš vážně? Sakra lidi, vzpamatujte se už a alespoň si po sobě přečtěte co píšete!

jiri999

Nepoužívám internet přímo na tv. HDMI kabel používám na propojení s pc.

gredy*

Pokud ale umím číst, tak otázka se týkala internetu v TV, tak jsem to alespoň pochopil já. Ty zase ale píšeš o použití televize coby monitoru k PC, čili zase o něčem jiném. Nejsem jasnovidec, abych uměl odečítat, co nebylo napsáno a co si pisatel jen myslel. Nějak mne už ty vaše dotazy a odpovědi unavují. Je to stále dokola. Sorry.

jiri999

Ještě co se týče toho sharpu viz vzůru. Pracoval jsem v elektru a během cca půl roku nám na prodejně odešly hned tři. U jiné značky se to nestalo. Takže s tou kvalitou, nevím nevím.. Nastavit se u sharpu dá sice ledacos, až mi to přijde docela zbytečné. Jinak u toho philipsu, sony atd. můžu jenom souhlasit. Poslední dobou se nějak nechytají..

stirecek*

Lujs: no když si to přečteš ještě jednou, tak to snad pochopíš. Sám jsem dal několik odkazů, takže čti. Jednoduše řečeno přes wifi nepotřebuješ drát, přes lan stačí drát, nové už mají plnohodnotný prohlížeč, nicméně nevím, jak bych psal mail nebo zde do diskuze na ovladači, možná mají nějakou virtuální klávesnici, ale ovládanou dálkáčem. Nicméně takhle vybavená tv stojí něco navíc, kabel HDMI vyjde podstatně levněji a ten film si lehce spustím i přes noťas. Takže jestli je pro tebe internet v tv nutný si dosadíš sám, můj názor nebudu prezentovat, abych pak nebyl jako nutitel něčeho nezvyklého podstatného nutného zbytečného. Pak ještě záleží, co na tom uvidíš, když na 22" monitor se díváš z půl metru a na 36" tv z pěti metrů, když oči máme pořád stejné. Já na malé písmenka nevidím ani u doktora*sok*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]