Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je mozne pouzit na 22W zarivku 30W tlumivku?

Od: strom* odpovědí: 4 změna:

Ve svetle s kruhovou zarivkou L22W/41-827C teple bila 2700K, 1250lm, G10q, d=216mm, prumer trubice d=29mm mi odesla tlumivka ind. 1x22W 230v 50hz tw1 = 30 Δt = 55/140.

Hledam na webu a nalezam same tlumivky nejblize k 22W bud 18W nebo 30W. Sezenu nekde tlumivku 22W, nebo muzu pouzit tu 30W?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hutlik007*
hodnocení

0x

Já můžu poradit jenom to, ať při nesouhlasících parametrech dáváte pozor!
Mě jednou vyletěla žárovka ze závitu. Zkuste to, ale výsledek vám nezaručí nikdo. ;)

Jo, tohle dělaly s oblibou žárovky Romlux. Navíc při tom vyhodily i 35 A pojistku v HDS. *smich*. A to měly parametry naprosto v pořádku.

ko
hodnocení

0x

Zkuste Trevos a.s.

trevos.cz/...

hodnocení

0x

Rozhodně nedávejte tlumivku pro nižší výkon. Bude se hřát a může způsobit neplechu. Ta 30W Vám tam s největší pravděpodobností fungovat bude. Ten rozdíl není zas až tak velký. Možná se bude trubice pomaleji rozsvětcet (bude při startu blikat). Nejlépší by to bylo vyzkoušet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]