Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Zakoupil jsem si nový telefon Sony ericsson xperia neo a je tam operační systém andoroid u 70% aplikací potřebuje pripojení k internetu a u 50% aplikací v mobilu to chce po mě gogle mail. Zadal jsem tam svuj osobní gogle mail (pro mně dosti duležitý) a není tam vubec žádne zabezpečení pokud by me ten telefon nekdo odcizil (ukradl) tak se jednoduše dostane do meho emailu aniž by potřeboval heslo např takova aplikace Gmail stačí zapnout telefon spustit službu Gmail a dát aktualitzovat.
tak se ptám jak odstranit mail z toho telefonu když dám NASTAVENÍ > UČTY A SYNCHRONIZACE tak zde kliknu na svuj mail a když dám odstranit tak mi to napíše: tento učet je požadován některými aplikacemi. Můžete jej odebrat pouze obnovením výchozího nastavení telefonu z výroby ( které smaže veškerá data)
moc Vás prosím o radu
děkuji
odstranovat registraci google uctu z android telefonu je naprosta hloupost, tento ucet neni jen email je to zkratka vase online uloziste pro veskere cloudove aplikace nebo aplikace overujici identitu ... pokud se v tom nevyznate, pak se spokojte jen s tvrzenim ze pro android telefon je dulezite aby byl sparovany s google uctem.
Pokud mate obavu o zabezpeceni, to se da velmi snadno resit, instalaci specialni aplikace s jejiz pomoci muzete telefon pres web velmi snadno zablokovat nebo uvest nadalku do tovarniho nastaveni takze se zlodej k citlivym udajum nedostane. Slouzi k tomuto ucelu aplikace jmenem Lookout zde market.android.com/...
v zadnem pripade se vsak nesnazte paranoidne odebirat registraci google uctu z telefonu je to totalni hloupost, jen se tim pripravujete o moznosti a funkce ...
krome vyse uvedene aplikace ktera telefon nadalku vymaze muzete bezpecnost podporit take aktivaci overovaciho gesta, vypada to takto
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.