Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mel bych dotaz. mám 2x reproduktory : aparatury-pro-univerzalni/...
Byl k němu dodán i zesilovač : etc-shop.de/...
Ale rozhodně ten zesilovač nemá takový výkon, jak jsem očekával.
Našel by se nejaky lepší zesilovač v cenovém rozmezí kolem 8000kč.
Doporučíte mi něco?
Děkuji za rady
Mezi nama: za malo penez malo muziky.. Zesilovac ty bedny mozna vybudi ale nehraji ze? Vykon tam je ale... ehmmm
Podle mne ti nehraje ani zesilovac ani bedny. Bez poradneho konce nikdy nedosahnes kvalitni zvuk. Koncem myslim opravdu konec (Koncak i repro) Take zdroj je dulezity. (MP3 playery nebo podobne hyzdice)
Kdyz se podivam na ten zesilovac, tak bych to nedal ani do garaze. Tobe asi chybi korekce u toho zvuku. Nevidim nikde charakteristiky tech beden. Za tu cenu to bude ale pekna traga... Take harmonicke tony, aby se ti muzika libila tam nebudou... Nic, proste jenom chrceni jenom ne hrani.
Hornovy zvuk se vetsinou lidem libi, ale k tomu potrebujes spickove repro s vynikajici citlivosti a frekvencni charakteristikou a spickovy zesilovac. (nejlepe elektronka) Na netu toho najdes hafo. Treba toto verim, ze muze hrat celkem slusne (Az na ty reprobedny... bleeee)
Zaverem.. nenaspekulujes s timto typem koncaku a repro nic. Zbav se toho - trochu nastri a treba na aukru dnes koupis kvalitniho marantze za super cenu a repro take - a bude to na rozdil od toho cos poridil hrat. Ver mi
Nebo jsem koukal sem:
| ||
MARANTZ PM5003 SG |
pro nenarocneho posluchace postaci ..
doplněno 08.10.11 08:32:OPRAVA
... nasetri ...
Vaše sestava je Ok. Bedny vydrží max. 200 W sinus a zesilovač má 2 x 400 W. Výkonnější zesilovač reprobedny zničí.
doplněno 08.10.11 00:45:zesilovač má 2 x 400 W hudební výkon
Děkuji vám za výstižné informace. hlavně tobě chlamáku.
A co kdybych koupil k tem reprobednám řekněme aktivní subwoofer?
třeba tento :
Zase dávat do nové soustavy přes 10 000kč se mi nechce.
Flede.
Ta reprosoustava je poměrně kvalitní,s vysokou citlivostí a díky těm basreflexům(2x) dost posunutá na nízké kmitočty.Reproduktory v ní použité jsou nízkorezonanční středotóny a basreflexy charakteristiku posunují mezi 100 - 10 000 Hz.Do těch 20 kHz je doplňují výškový a "horna" tlakový repro.takže v rozumném přenosovém pásmu(6 dB) mohou uspokojit kvalitní reprodukci.SubWoofer nemá smysl,pro něj bys musel mít ještě jeden zvlášť zesilovač.Ten zesilovač,co tam máš napsaný původně,je také dobrý,ale pro produkci ve venkovním areálu.Jeho povrchová úprava souvisí s účelem použití.
Ty si musíš uvědomit,pro jaký účel soupravu budeš používat.
Ten zesilovač je určen spíše jako koncový s předřazením mixpultu,čímž se doplní korekce.
JABRAKA
Flede, Jabraka ti to dobre napsal. "Ty si musíš uvědomit,pro jaký účel soupravu budeš používat." Nakonec ani nevime, k jakemu pouziti to chces... Pokud venku, nebo k ozvucovani hal nebo podobne, tak doplnit mixem nebo equaliserem, pokud ho chces pouzivat doma, tak bych urcite vymenil koncovy zesilovac. Na ty repro poradny koncak, s poradnou vykonovou rezervou. Rozumim, dalsi vrazeni do nove soustavy se ti nechce, ale s tema vyskacama (tlakacama) doma urcite neeeeee
Reproduktory budu používat v pokoji, tedy doma.
Reprobedny mám připojeny přes PC + mix-pult + controller.
Jestli by byl nejlepší k té soustavě dotat nějaká koncový zesilovač, jak říkáte poradte mi prosím jaký bych měl koupit.Prosil bych konkretni odkaz.
Mohl bych se vlézt do 8 000kč z nějakého bazaru?
Díky moc za odpovědi
Ja mam Marantze, NAD a elektronkac. Od Marantzu treba PM80 Mk II
Ten by ti ty bedny paradne rozparadil
U nas jsem ho nenasel, ale na Polskem aukru ano.
Pozor, jenom Mk II (Mark dva) PM 80 nemarkovou v zadnem pripade!
NAD 352 nebo 372... Poradne palby. Zas si myslim, ze budou ty zeslilovace hodne "degradovany"tema reprobednama.. Vsak uvidis a myslim, ze casem se stejne tech reprobeden zbavis a poridis neco "vhodnejsiho"do bytu ..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.