Nejste přihlášen/a.
Zdravím, potřebuji v místnosti více repro tak chci použít receiver, který chci propojit s hi-fi věží. Jaký výstup musí mít HI-FI věž a jaký vstup receiver?
Nejčastěji bývají vstupy a výstupy opatřeny konektory CINCH (bílý levý kanál, červený pravý kanál). Výstup by mohl být označen LINE-OUT, ale na Hi-Fi věži vůbec nemusí výstup být, protože se nepředpokládá, že je potřeba ještě do něčeho audio signál napojovat, je to vlasntě závislé na tom co všechno ta věž obsahuje. Na receiveru může být označen LINE-IN nebo AUX, není vyjímkou i označení TV nebo VIDEO, přestože se nejedná o videosignál, ale je myšleno připojení zvuku z TV, videorekordéru, DVD a pod...
Pokud je věž starší, připadně německé výroby, muže se na ní vyskytovat pětikolíkový audio konektor DIN, který obsahuje vstup i výstup.
Jestli to dobře chápu tak chceš přehrávat na hi-fi a reciever použít k tomu jako zesilovač.Na hi-fi věži by měl být výstup většinou jack na sluchátka a na recieveru aux vstup předpokládám že to bude cinch.Takže koupit redukci a mělo by to jít.
doplněno 07.10.11 16:24:Tak mě bmbx® předběhl když jsem to psal.
Tahat audio z výstupu na sluchátka samozřejmě lze také, ale je to tak trochu hanebnost :D.
Na jednu stranu je něco Hi-Fi (High - Fidelity) a na druhou stranu si to celé zdegradujeme hloupým propojením
Všechny rady zde uveřejněné jsou celkem pravdivé, ale tak říkajíc z doby elektronického pravěku. Dnes až na vyjímky umožňují přístroje propjení optickým kabelem. Samotný kabel není nijak extrémě drahý, propojení umožňuje vedení digitálního signálu s kvalitou 5.1 či 7.1.. Nic jednoduššího a kvalitnějšího vám nelze v tuto chvíli doporučit.
Víc by se dalo poradit, kdybyste upřesnil (la), které vstupy či výstupy máte k dispozici a které ze zařízení vlastníte a které hodláte případně kupovat. Jinak obecně platí to co jsem vám napsal v prvním odstavci.
Dobře, tak se budem bavit o dnešní době, kvalitní věže z optickým rozhraním mají jen vstup, protože se nepředpokládá, že by bylo potřeba výstup někam připojovat - proč taky? Takže vesměs platí i to z toho elektronického pravěku .
Přenos 5.1 nebo i 7.1 je mi na kvalitní Hi-Fi taky k ničemu. Prostě 5.1 a více nemá s Hi.Fi nic společného. Je třeba si uvědomit, že jenom údaj X.1 je náhražka opravdu kvalitní repro soustavy.
Ale zpátky k problematice propojení Hi-Fi a receveru, bližší specifikace, nebo alespoň foto zadních panelů s konektory by vůbec nezaškodilo
V něčem pravdu máte, ale v něčem ne. Odporujete si třeba v tom, že píšete, že kvalitní věž má jen optický výstup. Pokud to je skutečně kvalitní věž, tak bude mít optický výstup právě pro možnost přehrávání na receiveru, zesilovači či nahrávání a pod. Já mám např. doma věž, která je 16 roků stará a optický výstup má a je to jen obyčejná minivěž. Je ale pravda, že dnešní běžné, obyčejné normální věže mají vesměs jen optický vstup. S tím s vámi samozřejmě souhlasím. Souhlasíte snad ale taky se mnou v tom, že je to nejjednodušší a nejkvalitnější propojení (pokud tedy je k dispozici).
Nehodlám zde s vámi ale polemizovat. To asi tazateli v ničem neprospěje. Tak asi uvidíme, co dál napíše, abychom mu mohli dobře poradit.
SAmozřejmě souhlasím, ale musíte uznat, že tazatel položil otázku z které moc dobře nevyplývá v čem má vlastně problém - zdali má obě zařízení a neví jak je propojit, nebo si chce pořídít, jedno, druhé nebo obě a chce je s takovými vstupy a výstupy aby to propojil tak jak chce...
Moc vám všem děkuji za odpovědi. Věž i receiver si chci teprve pořídit, protože chci ozvučit restauraci a mám zde 6x repro, proto receiver, aby ty dvě repro z věže nebyly závislé na těch ostatních. Omlouvám se, ale nevím jak to lépe popsat. Děkuji všem.
Ano, pochopil jsem situaci. Přesto ale nevím, zda pořízení věže je to správné řešení. Reciever má přeci také rádio, tak proč věž? Pokud by šlo o přehrávání CD, pak k tomu postačující přehrávač stojí tak kolem 1,500 Kč. Fakt tedy netuším, proč a k čemu věž.
Tak pro takovouto situaci by se našlo podstatně lepší řešení...
Rozšiřovat počet repro z věže pomocí receiveru mi připadá jak drbání levou rukou za pravým uchem
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.