Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD-R (RW)

Od: aloisb® odpovědí: 4 změna:
Zakoupil jsem nosiče DVD R označené také značkou RW, ale nejde o přepisovatelné DVD. Je to zn. PLEOMAX - Samsung. Když na tento nosič vypálím kopii DVD filmu, nejde otevřít v PC ani ve stolním přehrávači. Při tom vypalovačka nehlásí žádnou chybu. Kde je chyba?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Originální filmy na DVD jsou proti kopírování chráněny, proto ti jednoduché "přetažení"souborů z DVD nepomůže. Ke zkopírování (grabování) se musí použít k tomu určený program,např. DVDDecrypter.
stahuj.cz/...
PS: značka RW na DVD někdy bývá. Důležité je, co je za označením DVD (DVD-R, DVD+R)
hodnocení

To vím, a proto jsem použil program Fab DVD. Dnes jsem se ale dozvěděl od kolegy, že prý značka RW znamená, že jde o tzv ROM disky, které se musí vypalovat v režimu Book Type, který je nutno na vypalovačce nastavit. Musím to tedy zkusit. Víš o tom něco?
jvag*

1) Značka RW neznamená ROM disky, ale tak jsou označeny disky, které se vypalují určitou technikou (standardem) a to obvykle zapisovanou jako DVD+ např. DVD+R nebo DVD+RW; další techniky jsou DVD- tj. DVD-R, DVD-RW nebo DVD-ROM (tištěný matricí, nevypalovaný na vypalovačce) a DVD-RAM.

2) BookType - jde o jakoby dodatečnou informaci na disku DVD o jaký typ se jedná tj. např. pro přehrávač, že jde o DVD-ROM nebo +-R nebo +-RW. Tato informace je obvykle vypalovačce jedno, protože přečte všechno, ale přehrávače jsou obvykle nejmilejší na DVD-ROM. Nastavení Booktype alias bitsetting se provede při vypalování v možnostech - např. NERO se na to ptá resp. musíš si to v něm najít. Pokud má Tvůj vypalovací program nápovědu, tak to zadej k vyhledání a už Tě navede.

3) Kopírování DVD - platí autorská práva - kopii si můžeš udělat jen pro svou potřebu jako záložní k originální, to někdy dělám když to jde. Funguje mi dát kopii celého disku a přehrávání pak taky jde na přehrávači ... možná ty DVD ale nejsou moc chráněný, protože jde o pohádky pro děti.

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že mi NERO nastavuje BookType při vypalování DVD filmů automaticky na DVD-ROM. Nicméně, tato funkce se dá v Neru nastavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]