Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Set-top-box -> LCD monitor

Od: fatalwir® odpovědí: 13 změna:

mám doma LCD monitor (má konektory VGA a D-SUB) a já bych si chtel do pokoje poridit televizní příjem neboli pořídím si nějakej bazarovej nebo levnej settopbox a zajímalo by mě jestli z něj pak dostanu ten signál do toho monitoru a zvuk do repráků de to?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nekupuj STB ale kup si televizní tuner do USB a sleduj televizi normálně přes počítač.

bena*
hodnocení

0x

Já bych radši ten monitor píchl do nějakýho počítače, kterej je aspoň průměrně výkonej /stačí 1,5 GHz procesor, 512 MB RAM/, nainstaloval bych tam Linuxy /třeba Xubuntu/ a pouštěl bych televizi přes internet. Doporučuji spustit.cz

Jinej s tím settopboxem to asi nepůjde...

hodnocení

0x

Nevím co je konektor VGA (někdy se tak přezdívá právě D-SUBu). Musel byste si sehnat redukci ze SCART na D-SUB, ale vůbec nevím jestli se takové vyrábějí, myslím že na to je potřeba kabel s převaděčem, který už je cenově v řádu tisíců. Nebo zkusit sehnat přímo settopbox s D-SUB výstupem

hodnocení

eeech ano ja si to spletl myslel sem d-sub (vga) a to druhy melo bejt DVI :D

jabraka*
hodnocení

0x

STB není určen k příjmu kompletního signálu,ale k převodu DVB-T signálu na analogový.LCD monitor asi bez tuneru nezpracuje tento signál na RGB .

JABRAKA

hodnocení

ale když jde signál z antény do settopboxu tam se premení na videosignál a ten už jde pres scart do tv ne? a ve scartu musí bejt obyč video signal ne?

Jabraka:

vůbec nevím co jsi chtěl říci ;).

hodnocení

0x

VGA a D-SUB je jedno a to samé, ze scartu settoboxu lze vytáhnout RGB signál. VGA signál obsahuje sice RGB, ale oproti RGB ze SCARTU settoboxu má zvlášt H a V synchro signály.

doplněno 02.10.11 22:23:

Ale obyč video signál ti monitor, který má jen D-SUB (VGA) vstup nezpracuje...

doplněno 02.10.11 22:32:

Pro monitor, který má pouze VGA vstup, je nutno se poohlédnout třeba po takovémto settoboxu:

digizone.cz/...

hodnocení

ja sem projizdel internet a zjistil jsem pak jednu vec mam v pc takovou zajimavou kartu na ktery sou 4 cinche a 1 s-video. a zrejme to bude na tahani videa do pc pres ten by to tahat slo ne

Pokud je to videovstup, tak samozřejmě ano...

Ale "settobox" do USB by byl lepší.

hodnocení

to je mi jasné nasel sem tenhle czechcomputer.cz/...

Pokud máš dobrý signál, tak je jedno co si vybereš. Pokud je to ze signálem horší, tak je lepší si vybrat něco od fy Aver - mají hdodně citlivé tunery.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]