Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám už jen satelitní příjem televize

Od: york* odpovědí: 25 změna:

Jelikož po skončení analog. vysílání již na rekordér Panasonic EX 77 nemohu současně nahrávat např. ČT 1 a sledovat Novu, tak chci koupit novou telku, která umožní něco jiného sledovat a něco jiného nahrávat. Co mám hlídat abychom koupili dobře? Některé mají tuner DVB T, DVB C, DVB S nebo různě integrované atd. Možná u nás na Vysočině časem bude i pozemni digi vysílání, tak i stím kalkulovat? nevím. poradíte? dík

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
No v každým případě potřebuješ jeden tuner na televizi a druhej na nahrávání. Takže by to šlo vyřešit třeba novou televizí a k ní přikoupit STB a set top box propojit s videem a na to pak nahrávat. Mě tohle řešení připadá kostrbatý a já osobně jsem šel cestou dvoutunerovýho satelitu s nahráváním na externí harddisk. Podle mě elegantní řešení, nemusím přehazovat kazety, kvalita nahrávání je proti videu nesrovnatelně lepší a ono video už jaksi patří do křemíkovýho nebe.
york*
hodnocení

To není odpověď na můj dotaz. Lituji.

Tak částečně to vodpověd je, musíš si hlídat aby to mělo dva tunery, jeden potřebuješ na televizi a druhej na nahrávání. Takže třeba televizi s dvouma tunerama a z jednoho budeš tu televizi sledovat a z druhýho nahrávat.

Jinak DVB-C je kabelový tuner, DVB-T je pozemní digitální vysílání a DVB-S je satelitní vysílání. Podle druhu příjmu který je u tebe možnej si vybereš patřičnej tuner a ten ta televize musí mít dvakrát a potom se modlit, jestli bude umět televize poslat signál na SCART aby šlo nahrávat na video.

Ale já bych to řešil jak jsem ti psal, koupil si televizi a k ní dvoutunerový satelit, můžeš jednu věc sledovat a druhou nahrávat.

stirecek*
hodnocení

0x

Potřebuješ DVB-S tuner s mpeg4 + modul s kartou skylink nebo cslink... Nebo stačí DVB-T tuner a satelitní setobox HD s mpeg4, pro nahrávání nejlépe dvoutunerový.

york*
hodnocení

Tak je snad televize, která vše toto má ne? T jsem tak zvláštní případ?

No dvoutunerová televize se satelitním tunerem, nevím, nejsem si tak jistej, že bude. Viděl jsem dvoutunerovou s klasickým pozemním digitálem a uměla i nahrávat, ale ten satelitní tuner asi bude problém.

stirecek*

Však jsem ti to psal, buď koupíš o něco dražší tv se satelitním tunerem a k tomu modul s kartou pro HD vysílání nebo koupíš levnější tv bez satelitního tuneru a k tomu koupíš satelitní setobox HD plus kartu. A ten setobox můžeš koupit jedno nebo dvoutunerový na současné nahrávání, klidně můžeš koupit setobox i s hardiskem, popř externí hardisk. Možností je nespočet, omezení je jen v tvé peněžence.

york*
hodnocení

Od koupě televize , která má všechny tunery včetně DVB-S mne varovali, že v případě poruchy budu mít problém. Mám objednanou LG 47LV4500 (bez DVB-S). Někdo výše píše ,že video patří do křemíkového nebe. Nevím jestli jsem to špatně pochopil nebo ten co odpovídal, ale já mám rekordér který jsem koupil v r.2007 jako žhavou novinku s dig. tunerem. viz odkaz.. digilidi.cz/... Stálo to dost peněz tak myslím, že na to moje nahrávání by se to mělo využít.Stačil by k tomu tedy jen ten Setobox? dík

Tak o tom křemíkovým nebi jsem to říkal já a myslel jsem tím klasický video a ne DVD rekordér. A pokud má navíc HDD tak to je v pohodě a bude stačit. Jeden digitální tuner máš v televizi, druhej v DVD, takže co se pozemního vysílání týká jsi v pohodě a můžeš klidně jeden program sledovat a druhej nahrávat bez nutnosti cokoliv dalšího kupovat. Problém by nastal kdyby jsi chtěl sledovat satelit. Ten by jsi si stejně ještě musel pořídit. Nejlíp dvoutunerový kterej umí Irdeto.
york*
hodnocení

Dík, rozumím.

ladinpraha*

Tento rekordér umí analogové a pozemní (DVB-T) vysílání. Pokud máš jenom satelit, tak potřebuješ pro současné sledování a nahrávání jiného programu dva tunery DVB-S. Jeden může být v televizi, druhý v podobě settopboxu. Ještě jsem neviděl televizi, která by měla dva DVB-S tunery.

stirecek*

Nevím sice jaké problémy má tv ze satelitním tunerem, žádný konkrétně mě nenapadá a ani mě nenapadá důvod živit elektrikou další spotřebič a mít na stole několik dálkových ovladačů. Je ale pravda, že tv s tímto setoboxem je cca o 2-3tisíce dražší, další cca 3tisícovky stojí modul s kartou a za cenu cca 6tisíc už můžu mít dvoutunerový setobox i s kartou a i s hardiskem. Takže s ekonomického hlediska vyjde jednotunerový setobox s kartou na cca 3000Kč - střední třída, takže při nákupu se ušetří, ale zase se to odrazí na spotřebě a ne zrovna komfortním ovládání. K tomu abys mohl nahrávat a současně sledovat ze satelitu potřebuješ dvoutunerový setobox nebo dva jednotunerové setoboxy s kartama.

york*
hodnocení

Ty tedy preferuješ rekordér vyhodit , koupit dvoutuner. STB a kde budu přehrávat CD a DVD co má můj rekordér?

Já bych ten DVD rekordér asi nevyhazoval a přikoupil dvoutunerový satelit. A pak by šlo nahrávat na DVD. Jen budeš muset štelovat na nahrávání jak satelit tak DVD. Pro mě trochu opruz. Takže bych ještě k satelitu přikoupil externí HDD a nahrával na něj. A na tvý CD a DVD bys měl to co už máš doma.
stirecek*

Neříkám vyhodit, jen jsem psal, že pokud budeš současně nahrávat a sledovat ze satelitu, tak kekaždému zařízení potřebuješ setobox+kartu anebo koupit dvoutunerový setobox. Externí disk je otázka do diskuze, když už jej máš v rekordéru, pod pět tisíc se už dá koupit dvoutunerový setobox i s HDD 160giga i s kartou. Anebo jak jsem psal, jeden DVB-S tuner v tv a dokoupit nejlevnější setobox k rekordéru. Ten rekordér ti určitě ještě nějakou službu udělá, kdybys ho chtěl prodat, musel bys hodně s cenou dole, takže raděj si ho nech, ale taky je třeba počítat s tím, že pokud někdy shlédneš HD vysílání, tak hned zapomeneš na formát dvd. Já dnes domácí kino už používám jen na zvuk, dvd na 117cm úhlopříčce je nedívatelné. Takže než začneš investovat do setoboxů, polož si otázku, co budeš nahrávat a kolikrát to využiješ, já osobně co se vysílá na 576řádků nenahrávám nic, jen 1080.A v tomto rozlišení moc programů na bezplatné kartě nenajdeš. Mám cabelový setobox dvoutunerový s hdd, dva programy můžu nahrávat a na třetí se dívat. Naháváni se provádí jedním tlačítkem, takže ovládání jednoduché a hlavně vše v jednom.

doplněno 18.10.11 14:52:

Jinak ty cd a dvd můžeš přehrávat dál na tom rekordéru, jde jen o nahrávání

york*
hodnocení

Dobře, nebudu moc spekulovat a je fakt aby to bylo jednoduché. Čili když to zhrnu tak tedy bude stačit dvoutunerový setobox (satelitní i s kartou za cca 6000Kč?) . Nevím co je 576 řádků a prostě já budu nahrávat vše co mne napadne. Je v tom nějaký problém? No a ten rekordér by tam mohl být někde možná připojen kdybych někdy chtěl přehrát nějaké DVD co mám. Šlo by to?

stirecek*

Jestli jsem to dobře pochopil, tak jeden satelit už máš doma? Zatím nic neřeš, vyzkoušíš novou tv a pak uvidíš, co budeš potřebovat dál. 576řádků je rozlišení tv vysílání nebo dvd, ale nová tv bude mít 1080řádků, takže obraz nebude tak pěkný, jako na staré tv, která měla právě těch 576řádků. Pak záleží, co budeš chtít za programy, jestli se spokojíš s tím základem, co má skylink nebo cslink cca 23programů, dá se opravdu koupit setobox s dvěma tunery a 160giga hdd, ale je to jen na těch 576řádků. U rozlišení setoboxu fullHD s 1080řádků bude cena vyšší, ale na druhou stranu ve fullHD skylink v základní bezplatné nabídce vysílá jen dva nebo tři programy ve vysokém rozlišení. Je to sice málo, ale investoval bych do toho, protože hd je prostě hd. Pokud máš ještě signál přes anténu dvb-t, takže přes dvb-t tuner bys mohl sledovat tv vysílání a přes satelit nahrávat do rekordéru co máš doma. Napiš co všechno máš doma teď (anténu dvb-t/satelit) a uvidíme co dál.

york*
hodnocení

Čím víc diskutuji, tím víc v tom mám chaoz. U piva se domluvíme za pět minut , ale takto asi ne. Každou odpovědí nová problém. Např. věta "obraz nebude tak pěkný". Pane Bože já kupuji novou telku aby měla horší obraz než moje stará 50Hz. Už fakt mi z toho hrabe!

Když budeš mít dobrej a kvalitní zdroj signálu tak bude obraz jako víno. A ze satelitu bude obraz fakt dobrej. Když bude v HD bude přímo vynikající. Ovšem těch HD stanic je stále jako šafránu.

stirecek*

Tak tak...abys využil maximální využití zobrazovače, musíš mu dát tolik řádků, kolik si žádá, tedy 1080. Když mu dáš méně, tv si to nějak upraví, roztáhne, dopočítá a výsledkem je neostrý obraz. Kvalitním signálem se to zlepší, ale nevyřeší, proto jsem ti psal, že dvd doma už nepoužívám a co není ve fullhd rozlišení ani nenahrávám, takže kolega měl s tím křemíkovým nebem částečně pravdu. Původně jsem taky uvažoval o satelitu, jenže těch HD programů moc opravdu nemá, takže jsem zůstal u UPC. Je to jako by sis koupil šestiválec, ale jezdil bys jen na tři válce.

york*
hodnocení

Tak telku mám doma a propojil vše jako u staré, akorát na nový telce je jeden scart ( stará tv měla dva) tak propojení scarem TV + satelit ( jak to bylo dřív) už nešlo- kabel mi zůstal. Nevím jestli je to chyba. Mám tedy z dig. rekorderu jeden scart do TV a druhý do satelitu. Fungují mi i staré anteny na DVB -T a satelit také. Ze satelitu nahraju na rekorder vše, (navolím AV 2), ale z pozemního signálu i když je lepší obraz mi nahrávání nejde. Nevím proč. Poradíte? dík

Jen se zeptám, možná úplně blbě, anténu z pozemního DVB-T máš taženou jen do televize, nebo i do DVD rekordéru?

zelenac*

Oba koaxiály jak ze satelitní antény tak i z klasické antény jsou vedeny přímo do saelitního přijímače (každý jinam). Potom odsud jen jeden koaxiál (nevím který) je veden do rekordéru a z rekordéru do televize. Scarty jsem popsal výše.

doplněno 25.10.11 22:16:

koukám že nick manželky zelenac jsem neodhlásil, sory. york

Proč máš vedený dva koaxiály do satelitu? Kdyby jsi měl dvoutunerový tak prosím, ale pak je zbytečný je vést ještě do DVD a do televize. Koaxiál od satelitu je šroubovací, koaxiál od pozemního vysílání není šroubovací.

jofa*

Nutno vědět jaké má satelit přijímač výstupy. Pokud 2x scart, tak jeden do rekordéru a druhý přímo do TV. Z rekordéru zapojte kabel HDMI do TV (určitě jej nová TV má) . Anténu DVB-T do recordéru (naladit programy DVB-T). Z rekordéru budete přes HDMI sledovat DVB-T a záznamy i DVD z recordéru. Ze sat. přijímače sat. programy na scartu u TV a nahrávat na recordér. Jestli sat. přijimač má HDMI výstup, tak jej propojte s TV místo scart.

doplněno 25.10.11 22:41:

Pokud némáte víc přístrojů, tak Vám stačí tři kabely. Jeden ze sat do TV, druhý do rec, a třetí HDMI z rec do TV. Pak Anténu ze sat do sat přijimače a DVBT antánu do recordéru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]