Dobrý večer jekou zvolit antenu na dálkový příjem DVB signálu váhám mezi Anténa Angular TRI+ nebo color supra vzdalenost asi 80 km chytam již na sítovku ale při změně počasí jsou výpadky
Podle telekomunikací by měl být příjem našich multiplexů bez problémů i na náhradní anténu na 95 % území.Pokud tam pokrytí nebude,není ti platná ani "superanténa"Pokud ses rozhodl přijímat slovenské vysílače,jejich směrové charakteristiky poskytovatel reguluje tak,aby se nba našem území příjem omezil na minimum.Mimo jiné ještě použil k vysílání vertikální polarizaci.
JABRAKA.
fifam*
Pro upřesnění bydlím v Šanově okr Znojmo vždy jsem chytal dvb signál z Brna Kojál asi před měsícem jsem na radu známého otočil anténu na Mikulov Děvín ( je to blíž a nejsou žádné výpadky) a náhodou jsem zachytil slovenské kanály (veřejnoprávný i druhý multiplex) v dobré kvalitě bez výpadků krom změny počasí po studování na netu jsem zjistil že je to z vysílače Javorina vzdáleného cca 95 km na přímé ose Šanov Mikulov Javorina a dokonce bez jakékoliv přakážky. Nikdy by mě to nenapadlo že je to pujde zvažuji koupi antény a jestli vůbec je možné získat lepší kvalitu nyní mám jen sítovku obyč. solid je to to nejlevnější co bylo nebyl důvod nad něčím kvalitním v naší oblasti.
No já chytám na starou matraci v Krkonoších signál z Prahy, (vzduchem víc než 100 km) bez zesilovače a rozbočenej teď už na čtyři televize a absolutně bez problémů, síla i kvalita signálu kolem 90 %, záleží na STB. Každej ukazuje jiný hodnoty, nejsilnější je u nejvzdálenější televize kterou mám na kompu a používám do USB tuner AverMedia. Silnej signál má i STB Philips a pod 80 % je STB Evolve.
Kmitočet Javoriny je 762 Mhz 57. kanál a jak píše Jabraka svislá polarizace. Pořidte si výkonnější směrovou antenu + antenní zesilovač. Další silný vysílač nasměrovaný na jižní Moravu je Borský Mikuláš - Dubník 27. kanál. Orintačně směr vysílače mužete zjistit na Google Maps.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.