Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

3D kino vs dioptrické brýle

Od: 10anders* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Potřeboval bych poradit, jak je to s 3D brýlemi. Když nosím normální dioptrické brýle, jdou 3D brýle nasadit i přes ty dioptrické? Děkuji.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

2x

Ano, 3D brýle v kině lze obvykle nasadit přes všechny standardní dioptrické obroučky.

lucielucie82*
hodnocení

2x

Nasadit jdou, ale je otázka, jestli budeš vnímat ve 3D. Já mám silné dioptrie a 3D se mi nezobrazí ani s 3D brýlemi.

dzordz*
hodnocení

0x

U mě 4 a 3.5 dioptrie a všechno v pořádku. Pokud ale máte krom krátkozrakosti i nějakou záludnější vadu s osami nebo cylindry nebo něčím, tak může být problém.

Některé typy 3D brýlí prý přes obyč brýle nesedí úplně správně, takže jestli můžete, použijte jednodenní čočky.

doplněno 30.09.11 20:26:

Prý - mně osobně se ještě nestalo, že by neseděly.

krkovicka*
hodnocení

0x
Ano a sedí.Jsou dostatečně velké.

gredy*
hodnocení

0x

Jak už se tady v odpovědích psalo, tak na naprostou většinu dioptrických brýlí jdou 3D brýle bez problémů nasadit. Jedině snad u nějakých abnormálně velkých obrouček by snad mohl být problém, ale byla by to skutečně velká výjímka.

Chtěl bych vás však upozornit, že docela i záleží na zabarvení brýlových čoček případně dalších nanesených vrstvách na skla vašich brýlí (antireflex a pod.). Obraz 3D v kině je na jiném principu než je třeba tvořen obraz 3D na televizi (ať aktivní či pasivní). Výsledný efekt je pro někoho pak takový, že obraz na plátně v kině se jeví jakoby měl menší jas, někdo to nazývá výrazem "jako bych měl ty brýle 3D špinavé nebo zapatlané". Tak s tím raději trochu počítejte, že to tak může být. Efekt 3D to však nijak nesnižuje, jen je obraz o něco "tmavší".

Přeji pěkné pokoukání.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]