Nejste přihlášen/a.
dalo by se tohle schema použít jako filtr s předzesilovačem pro subwoofer a výstupy pak připojit k mono zesilovači?Pokud ano, napište co byste zlepšili nebo co naopak odstranili.děkuji za odpověď
Luke,toto schema je aktivní vyhýbky,jistě by to mohlo fungovat,ale především jen tak od stolu to vyhodnotit nejde,ten zesilovač je nějaký integráč a sady odporů a kondenzátorů které tvoří dolnopropustný filtr,nejde jen tak z hlavy posoudit.Asi jsi okopčil nějaký návod,tak se ho drž.Někdo to už vyzkoušel.
JABRAKA
Prosímtě, mohu se zeptat z jakého důvodu jsou tam zapojený ty 25kohmový potenciometry do série? k čemu tam jsou dva stejně fungující prvky?
s tím filtrem jsem se inspiroval zde: svetelektro.com/... .ten první potenciometr je na horní propust a druhý na dolní propusť.-aspon mi to tak fungovalo.ted jsem to moje zapojení zkoušel a filtr funguje, ale ten předzesilovač tam nefunguje.At je zapojený nebo ne, hlasitost je pořád stejná.Takze bych ted potřeboval k tomu filtru na výstupy přidat nějaký jednuduchý předzesilovač, který by fungoval, abych ho pak mohl zapojit na mono zesilovač.Podle toho 14W zesilovače na subwoofer to dělat nechci, protoze mono zesilovač uz mám.
Z toho co jsem uvedl stačí jen vypustit ten koncový zesilovač, zbytek bude fungovat jako zesilovač v tvém případě a navíc jako aktivní propust.
Jabraka:
No tohle rozhodně není aktivní výhybka pro subwoofer, vždyť ten zesilovač není vůbec žádnou součástkou nějak frekvenčně závislý
To zapojení nebude dobré ani jako pasivní výhybka, já bych doporučil se inspirovat zde:
Také netvrdím,že je to vhodné pro subwoofer,nějaká vazba je tam zavedená,podle číslování vývodů jde o IO - zesilovač.Bez bližších údajů nelze říci,jak bude omezovat vyšší kmitočty.Bude potřeba je oříznout na asi 5000Hz.
JABRAKA
Jabraka v tom zapojení je samozřejmě IO, je to dvojnásobný nízkošumoivý "fetový" nízkošumový operační zesilovač, ale v tom prvním zapojení nemá žádnou kmitočtově závislou vazbu a tak se zcela logicky nejedná o AKTIVNÍ vyhybku. V tom zapojení co jsem doporučil je použit také, ale tam jako aktivní propust funguje, neboť má kmitočtově závislou zpětnou vazbu - osobně by se mi to líbilo víc
Ano, takhle to bude zesilovat a mělo by to zesilovat hlavně nízké kmitočty, teď už je jen otázka, do jaké míry se s tím popere ten monofonní zesilovač k tomu připojený
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.