Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Únik chladícího media

Od: mesfistofelle odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mám problém s lednikou. Dneska se mi vlastni hloupostí podařilo udělat díru do jakési nádržky v ledničce a uniklo mi chladící médium. Chtěla jsem se zeptat: dá se to opravit nebo je nutné koupit novou ledničku? Díky za jakoukoli odpověď,

Romana

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kamill*
hodnocení

1x

Pokial vaša poškodená chladnička nie je triedy A+ ,ale stará Calexka so spotrebou 1,75kWh/ den ,tak vyhodit a kúpit ekvivalentnú velkost ,ale spotreba A+++ 0,7kWh za den . Nová sa splati úsporou elektr energ. za 5 rokov

cepagis*
hodnocení

1x

Kompresor to asi nebude - tedy nedovedu si představit, co bych musel dělat, abych do něj udělal díru. Nožem ani šroubovákem to jistě nepůjde a proč bych si na to bral vrtačku, že? Takže já se také přikláním spíše k tomu výparníku nebo jiné části chladícho okruhu.

zkrat*
hodnocení

0x

Ano, dá se to opravit. Musíte si na to zavolat servis a oni mohou děravý díl vyměnit a chladničku znovu naplnit. Ale jestli ta nádržka byla kompresor, bude to stát skoro stejně jako nová lednička.

mefistofelle*
hodnocení

Děkuji moc za odpověď. Bohužel, nejspíš to byl kompresor, takže asi zvážím nákup nové. Na druhou stranu, vypadá to, že odešel jenom mrazák a lednice se mi zdá, že chladí dál.

zkrat*

Kombinované chladničky s mrazákem často mívají dva nezávislé systémy chlazení. Takže pokud chladnička funguje, měla by fungovat i dál. Na vašem místě se zkusil v nějakém servisu zeptat - cenu za výměnu kompresoru by vám měli být schopni prozradit i po telefonu, stačí jim jen typ chladničky.

hodnocení

0x
přiznám se, že si moc neumím představit ledničku, která by měla kompresor uvnitř a ne venku skříně, protože ten docela pěkně topí, takže jeho umístění uvnitř je dost nepraktické, takže bych spíše tipoval na nějaký sberac chladiva, kapilaru (ale to zas není nadobka) nebo úspěšně proderaveny vyparnik. první dvě varianty by nemusely být tak drahé na opravu, ta třetí je na výměnu lednice.
nebyla by třeba fotka? určitě by pomohla i při případném dotazu na servis pro odhad ceny.

jabraka*
hodnocení

0x

Když se namrazí na výparníku led a nemám nic jiného na práci,než vzít špičatý nůž a led odrýpat.Pak se propíchne výparník a je vymalováno.

Ale k věci./Pokud je to lednice nová už s chladicím mediem nového typu(propan),tak to servis snadno opraví.Pokud je to lednice 10 let stará,tak jen koupit novou.V ní byly jako chladicí medium používány freony a to nikdo neopraví.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]