Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Synchronizace zvuku s obrazem

Od: hlapi® odpovědí: 3 změna:

Jsem stále na cestách a proto jsem si pořídil satelit, který mám zapojen přes sat. přijímač na notebook.Signál a ladění jsem již vyřešil, ale mám ještě jeden problém:

Zvuk mi jde o nějakou tu desetinku sekundy později než obraz. Dá se to nějak zesynchronizovat?

Díky za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

To je běžné, pozoruji to nejen u nás doma na satelitu. Když to řeknu lidově, hold obraz letí pomaleji, jinak si to neumím vysvětlit.

hodnocení

0x

I při zpracovaní digitálních filmů v PC se nám rozjíždí někdy synchronizace zvuk - obraz. Řešit u poskytovatele signálu to lze, kdyby jim na tom záleželo. Ještě ještě je možné, že to posunutí vzníká v PC. Já mám TV kartu v PC a pokud se mi posune zvuk - obraz, tak přepnu na jinou stanici a zase se vratím, pak je to OK.

jofa*

bena: Tak běžné to rozhodně není. Včera večer a dnes jsem prošel mnoho a mnoho satelitních stanic a na žádné nebyl na pohled i poslech patrný posun zvuku proti obrazu. Pokud tam byl ( arabové apod.) tak naprosto zanedbatelný a běžně nepostřehnutelný. Jak píše jura, může to být ve Vašem zařízení .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]