Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Digitální ladička na kytaru

Od: barboraaa odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřebovala bych naladit akustickou kytaru, ale návod na ladičku už sem dávno ztratila. Nemáte někdo doma ladičku
sencor sdt - 12?

Nevim, jaký tam mám dát to číslo a písmeno :/ a nejsem si ani jistá, jak oni tam maj ty struny pojmenovaný :/

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lenkab
hodnocení

1x

Na ladičce Sencor SDT-12 jsou tyto režimy:

chromatický, kytarový, baskytarový, houslový, ukulele,

což odpovídá přepínání písmen: C g b V u

Tedy na ladění kytary je třeba vybrat "g".

A jak už psal někdo výše, základní ladění je na 440.

jabraka*
hodnocení

0x

Barčo,na You tube si naladíš kytaru perfektně.Také jsme to tak řešili.

JABRAKA

barboraaa
hodnocení

Moc děkuju, taky dobrý způsob, ale přece jen bych ráda dala do kupy tu ladičku, když už sem za ní dala ty peníze :D

mil®
hodnocení

0x

Pokoukal jsem na pár odkazů. Nejde tam ta ladička přepnout do režimu kytara? A o jaký čísla jde? Spíš si myslím že tam jsou písmena na tom displeji, ale tuhle ladičku neznám jen odhaduju.

barboraaa
hodnocení

Nějak to jde, ale právě, že nevim jak...jsou tam totiž zkratky na víc nástrojů a já nevim jaký je jaký. Nejspíš by to mohlo být g, jako z anglickýho názvu, ale pak jsou tam ještě písmena c, b, v, u...

Těmi čísly myslím, že na display je nějaký A=430-460 a nevím kolik mám nastavit :)

dzordz*

To po vás chce zadat základní výšku A3 (ladící A v obyčejné ladičce), která je správně 440Hz. Tímhle nastavením to pak můžete celé posunout nahoru nebo dolů.

lui*
hodnocení

0x

Noty na stupnici jsou, alespoň pokud vím, pojmenovány na celém světě stejně.

C D E F G A H C, jen v některý zemích se používá

C D E F G A B C.

barboraaa
hodnocení

Tak ono na kytaru je to E H G D A E

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]