Nejste přihlášen/a.
Chceme si pořídit novou televizi, úhlopříčku tak 102 a výše. Líbí se mi tyto
jakou by jste mi poradili?
Vzhledově se mi líbí všechny, funkcím moc nerozumím, líbí se mi ambilight. Jakou by jste mi doporučili?
Děkuji.
Osobně mám s televizemi Philips ty nejlepší zkušenosti takže já bych se jí rozhodně nebál. V úzkém příbuzenstvu jsou ještě tři televize Panasonic a taktéž naprostá dokonalost, takže já jsem za tyhle dvě značky.
Taky bych radši volil větší úhlopříčku s menší výbavou, než malá obrazovka v plný palbě.
Díval jsem se na tu Philipsku a mají tam mj. uvedené DVB-T MPEG4. Příliš se v tom nevyznám a nerad bych zde šířil nesprávné informace a tak mne případně můžete opravit. Pokud vím tak v ČR by digitální televize měla být vysílána v MPEG2. Z toho by vyplývalo, že pokud si někdo koupi televizi s DVB-T s pouze MPEG4 tak české televize na ni asi nechytí. MPEG4 má asi význam pokud někdo bydlí blízko hranic se zemi (např. Polsko) kde se digitální televize vysílá v MPEG4. Podle mne je asi nejlepší televize s MPEG2 a zároveň i MPEG4. Pokud z toho něco není pravda tak se omlouvám a opravte mne prosím.
Rodiče tu první mají a jde jim bez problémů (bydíme kousek od Hradce Králové). Ale je fakt, že bych radši větší úhlopříčku, ale za rozumnou cenu.
Ta rozumná cena je pro každýho jiná. Kup si tu která se ti líbí a ne co ti tady kdo radí, neboť jak vidíš každý radí trochu něco jinýho.Já mám nejlepší zkušenosti s Philipsem, příbuzný s Panasonicem. Třeba mě osobně se nějak zprotivil Sharp s jejich systémem žlutý barvy Quattron. Pravda viděl jsem to pouze v obchodě, ale neřekl bych, že to je takovej trhák. Úplně stejnej obraz jako na ostatních bednách co stály okolo.
Takže si klidně kup větší úhlopříčku, těch 42 palců bych bral jako minimum.
Volil bych mezi samsung a sharp, philips rozhodně ne. Úhlopříčku? Raděj větší a méně vybavenou tv než naopak
A jakou myslíte úhlopříčku, když budeme koukat ze vzdálenosti 3 - 4m?
Můžete mi dát přímo typ na nějaký určitý model, max. 20tis. kč.
Děkuji.
Máme 50´´ úhlopříčku (126cm) a taky se na TV díváme z cca 3,5m. Nejdříve nám přišla až moc velká, ale poměrně rychle jsme si zvykli a až budeme pořizovat další TV, tak půjdeme ještě do větší. Asi je to jako s tím jídlem, jak roste chuť.
Já mám tuhle
koupil jsem ji za dvacet někdy v březnu. Je to 117cm, taky se dívám ze 3-4metrů, vzdálenost není až tak důležitá, doporučená u téhle úhlopříčky je něco kolem 2,5. Philips se montuje někde v polsku, sharp má japonské panely a tři roky záruku, samsung je též dobrý, ale s wifi už poněkud dražší. Příště koupím opět sharp,ale větší, HD programy kvalita, spotřeba cca kolem 65-75watů, což je u téhle velikosti super. Taktéž má široké možnosti nastavení, daleko větší než třeba samsung, dá se nastavit úplně vše, klidně každá barva, odstín zvlášť. Kalibrace se dá najít na netu.
doplněno 24.09.11 13:23:Pro vás je ještě důležité, na co budete chytat signál. Já sosám UPC tedy DVB-C tuner...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.