Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
vysvětlil by mi někdo jednoduše jak funguje kondenzátor? Jaký je rozdíl mezi elytem a keramickým?
Děkuji
Něco mi říká, že lépe než je to vysvětleno v encyklopedii, to už snad ani nejde cs.wikipedia.org/...
Rimplíku,
Kondenzátor má dvě elektrody a mezi nimi dielektrikum,nevodivý,nebo málo vodivý materiál.Přivedeme-li na jednu z elektrod elektrický náboj,na druhé elektrodě se objeví stejně velký náboj obrácené polarity.Umožní to v podstatě relativní průchod střídavého proudu,stejnosměrný proud přes kondenzátor neprochází.Jednotlivé typy kondenzátorů se liší právě použitým dielektrikem.
JABRAKA
doplněno 23.09.11 19:51:Skutečně nejjednodušší je popis jednotlivých typů ve wiki.
JABRAKA
mohol by sa prosím zviditeľniť kolega, ktorý dal tejto "odpovedi" bod? Skutočne ma veľmi zaujíma, po akej stránke ju hodnotil.
na stole mam polozeny kondenzator. Jedneho jeho vyvodu sa dotknem ebonitovou tycou, ktoru som predtym trel liscim ohonem . Odkial sa mi ale na druhom vyvode objavi ten rovnako velky elektricky naboj opacnej polarity? A co ten relativni pruchod str.prudu, co to je?
Ja som chcel len poukazat na to ze dobra odpoved /cinematic/, poskytujuca odkaz na temu, hodnotena nebola.
Zato odpoved pana profesora, kde sa pletie piate cez deviate ano.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.